USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat`ta düzenlenen Genişletilmiş il Turizm Toplantısı kapsamında kentin turizmi masaya yatırıldı.

Tokat`ta düzenlenen Genişletilmiş il Turizm Toplantısı kapsamında kentin turizmi masaya yatırıldı.
25-02-2015 12:41
Google News
 26 Haziran Atatürk Sarayı Şehit Bozpınar Salonunda yapılan toplantıda konuşan Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat turizmi dendiğinde konuşulacak çok şeyin olduğunu söyledi.
Tokat`ın geleceği için 5`li bir gruplandırma sistemi başlatacaklarını belirten Can, “Burada tarım grubu turizm grubu yatırım grubu proje grubu ve gençlik grubu olacak. İş yapan insanları bir araya getirerek herkesi iş yapar hale getireceğiz. Göreve başladığımdan beri turizm konusu her zaman gündemime girdi. Bunun sebebi 2015 yılının İl Özel İdaremiz tarafından turizm yılı ilan edilmesiydi. Ne yaparız diye istişareler yaptık ve bir takım turizm fuarlarına katıldık. Oradan çıkan sonuç şu oldu. 2015 yılını turizm için bir hazırlık yılı olarak geçireceğiz. Hazırlıkta neler yapacağımızı iyi kötü belirledik. Yılsonu itibari ile bunları tamamlamış olacağız. Herkes Tokat için elinden geleni yapıyor. Herkesi bir araya getirerek güzel bir çıktıyla Tokat turizmine bir yön vereceğiz. Bunu çabuk yapmalıyız çünkü artık şehirler odak şehir olmak için yarışıyor. Şehrimizi odak şehir haline getirmek için turizm noktasındaki hazırlık yılında çok büyük gayret göstereceğiz” dedi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ise turizmdeki sürdürülebilirlik şehre bir takım katkılar sağlayacağını kaydetti.
Turizmin şehrin Türkiye`de ve dünyada tanıtımını sağlayacağını ifade eden Eroğlu, “Buradaki tüm esnaflara tüm yaşayan insanlara artı değer katar. Bunun için de kalkınma odaklı turizmi önemsiyorum ama sadece kurumlar olarak biz bunu başaramayız. Bunu ancak Tokatlının bir olarak yapabileceğine inanıyorum. Eğer biz turizmin ciddiyetini, önemini sokaktaki insana, esnafa, haklımıza anlatamazsak bir yerde bir ayağımızın boşta kaldığı kanaatindeyim. İnsanlar bir şehri görebilmek için dünyanın bir ucundan diğer ucuna gidebiliyor. Ulaşım imkanlarının son derece rehabilite edilmesiyle beraber çok kısa sürede bir yerden bir yere gidilebiliyor. Bu anlamda bizim şehrimize gelecek insanlar için farkındalık oluşturacak projelerimizitaya çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.
Eroğlu, Tokat`ınta ölçekli bir il olduğunu belirterek, her ilde dört beş yıldızlı otel olduğunu, insanların buraya geldiğinde dört-beş yıldızlı otelde kalmak istemeyeceğini ve butik bir otelde daha otantik bir yerde kalmak isteyeceklerini kaydetti. 
İnsanlar Ankara`da, İzmir`de, ya da farklı ülkelerde çok lüks lokantalarda yemek yediklerini aktaran Eroğlu, “Tokat`a geldiklerinde de aynı damak zevklerini burada tattırmaktan ziyade, tarihi bir yerde Tokat`ın damak zevklerini tattırabilirsek, insanlar burayı tercih eder. Bunu yapamazsak insanları burada tutamayacağımız kanaatindeyim. Bu anlamda biraz önce söylediğim gibi vatandaşımızın, halkımızın, esnafımızın da destek vermesi ile bu işi sürdürebileceğimiz ve kalkınma odaklı turizmi gerçekleştireceğimiz kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
Eroğlu, şöyle devam etti:“Turizm artık dünyadaki ekonomik anlamdaki belki en önemli taslak paylarından birine sahip. Bugün bir sanayi kadar turizmin hem dünyada hem Türkiye`de büyük bir paya sahip olduğu kaanatindeyim. İlimizin de bu pastadan çok büyük bir pay alacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. İnsanlar artık aynı yerlere gide gide bıktı. Devamlı Pamukkale`ye, Antalya`daki mağaralara ya da başka yerlere gide gide bıktı. İnsanlar daha farklı yerler görmek istiyorlar. İşte bu da Tokat`ta var; doğa var, tarih var, kültür var, inanç merkezi var, farklı kültürlerin yaşadığı bir coğrafya var, yeni tarih, eski tarih var. bütün bunları senkronize ettiğimiz takdirde bölgesel anlamda da; Samsun, Amasya, Çorum da dahil edildiğinde Tokat`ın da turizm geleceğinin çok daha güzel noktalara geleceğini düşünüyorum” 
Eroğlu, Tokat`ın turizm anlamında bir çıkış yakalayacağına inandığını ifade ederek bu konuda önce Türkiye`ye sonra dünyaya açılacağını sözlerine ekledi.
Toplantıya,  kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45