USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada, Tokat’ın sorunlarını dile getirerek, “Tokat’a sahip çıkılmalı, Tokat gülen şehir olmalıdır” dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada, Tokat’ın sorunlarını dile getirerek, “Tokat’a sahip çıkılmalı, Tokat gülen şehir olmalıdır” dedi.
25-10-2013 10:09
Google News

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM’de gündem dışı yaptığı konuşmada, Tokat’ın sorunlarını dile getirerek, “Tokat’a sahip çıkılmalı, Tokat gülen şehir olmalıdır” dedi.

Tokat‘ın Anadolu’nun en güzel illerinden bir tanesi olduğunu belirten Doğru, “ Ancak bu güzel ilde, Anadolu’muzun birçok yeri gibi birçok sorunla boğuşmakta, neredeyse dağılma ve yenilmeye doğru gelmektedir.” dedi.

Tokat halkının her geçen gün şehrini, köyünü bırakıp başka illere göç ettiğini ifade eden Doğru, konuşmasında şunları söyledi. “ Hele de yeni çıkarılan Büyükşehir kanunu ile 42 tane belediyemizin kapatılması kararı şehri daha fazla boşaltacak, nüfusu düşecektir.

Tokat’ımızın şu anda en önemli sorunu işsizlik, yoksulluk ve fakirliktir. Tarımda çalışan insanlar zarar etmiştir. Kazova, Kelkit, Zile ve Artova ovalarındaki üreticiler 2013 sezonunu ağır borç yükü ile kapatmışlardır. Özel sektöre, bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçları artarak katlanmış, umutlar başka bahara kalmıştır. Mazot, ilaç, gübre fiyatları çok yüksektir. Çiftçi yüksek fiyatların altında ezilmekte, neredeyse üretimden vazgeçer konuma gelmişlerdir.

Tokat ilinde çiftçinin yanında, hayvan üreticisi, esnaf, emekli, işçi, engelli de çok zdurumdadır. Hayvan üreticisi bu Kurban Bayramın ’dada aradığını bulamamış yine zarar etmiştir.

Küçük esnaf, ülke genelinde olduğu gibi hiper ve süper marketler karşısında ezilmiş, yok olmaya başlamıştır. Süpermarketler Kanunu acilen esnaf lehine TBMM’de yasalaşmalı ve bu insanların mağduriyetleri giderilmelidir.

Tokat’ta emekliler, işçiler, memurlar borç batağında olup, bankaların kıskacında kalmışlardır. Emekli, işçi, memur ve çiftçide para olmayınca piyasaya çıkmamakta esnafta yok olmaktadır.

Tokat’ta merkezde, şehir geçişinde yoğun trafik sorunu vardır. Çevre yolu yanlış yere yapılmış, heyelanla karşı karşıya kalmıştır. Heyelan bölgesinde yol tekrar yapılacak, tamirat tamamlanacak denilmesine rağmen, henüz bitirilememiştir. Ancak şehir içi trafik yoğunluğu neredeyse büyük şehirleri geçmiş ve çekilmez olmuştur. Acilen çevre yolu onarımı yapılmalı veya güzergah değişikliği olmalıdır. Ayrıca Niksar yönünden gelip, Turhal yönüne geçiş içinde çevre yolu yapılmalıdır.

Tokat-Niksar, Tokat-Amasya, Tokat-Sivas yolları bir türlü bitirilememiş ve ne zaman bitirileceği de meçhuldür. Acilen Ulaştırma Bakanlığından bu konuda cevap bekliyoruz.

Tokat’ta Organize Sanayi Bölgelerinde çok sorun vardır. Niksar, Turhal, Zile Organize Sanayilerinde doğru dürüst hiçbir yatırım yoktur. Ayrıca diğerganize Sanayi Bölgelerinde de iş yerleri kapanmaktadır. Bundan dolayı da Tokat ili teşvik sisteminde, tekrar eski sisteme gelmeli, Doğu Anadolu illeri ile aynı sınıfta olmalıdır.

Tokat havaalanı çok yetersizdir. Havaalanı ile ilgili çalışmalar yeniden başlanmalı, apronlara ilave yapılmalıdır. Büyük uçaklarda Tokat Havaalanına inebilmelidir.

Turhal’daki Şeker Fabrikası mutlaka özelleştirme kapsamından çıkarılmalı, açık kalmalı, Tokat Sigara fabrikası gibi kapatılmamalıdır. Şeker ve Tütün üretimi mutlaka Tokat çiftçisince devam ettirilmelidir.

Tokat ili turizm ve kültür merkezi olmasına rağmen sahipsizlikten geri kalmaktadır. Tokat merkez, Danişmentlerin Başkenti Niksar, Sulusaray Sebastapolis, Pazar Ballıca Mağarası Erbaa Horoz Tepesi, Zile Kalesi dünyaya tanıtılabilir.

Tokat’ta GOP Üniversitesine sahip çıkılmalıdır. GOP Üniversitesi bölgemizin göz bebeğidir. Üniversite büyümekte ve etrafa ışık saçmaktadır. Ancak hükümette belediyelerde okula ve öğrencilere sahip çıkmalı, ödenekler reel olarak arttırılmalıdır.

Tokat ili Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde dir. Geçmişte bu kuşakta çok ağır ve acı depremler olmuştur. Binlerce ev yıkılmış, insanlar ölmüştür. Bundan dolayı resmi binalar olmak üzere, bütün yerleşim yerlerinde depreme dayanıklılık testleri süratle yapılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Sonuçta Tokat iline sahip çıkılmalı, gülen şehir olmalıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45