USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TOKAT 2 ŞEHİDİNİ UĞURLADI

TOKAT 2 ŞEHİDİNİ UĞURLADI
07-10-2019 11:34
Google News

Tokat, trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçkin ve Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk isimli iki şehidini uğurladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Hatay`ın Belen ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçkin`in (41) ve Cumartesi günü Şanlıurfa`da, jandarma ekiplerini taşıyan midibüse TIR’ın arkadan çarpması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk`ün (26) son yolculuğuna uğurlandı.

 Şehit Uzman Çavuş Türk son yolculuğuna uğurlandı

 Şanlıurfa`da iki aile arasında çıkan kavga nedeniyle olay yerine sevk edilen jandarma ekiplerini taşıyan midibüse TIR`ın çarptığı kazada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk (26)`memleketi Tokat`ın Almus  ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

 Şanlıurfa-Gaziantep karayolu Taşlı Höyük mevkiinde, Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı JÖH timini taşıyan sivil plakalı askeri  midibüse aynı yönde ilerleyen TIR`ın arkadan çarpması sonucu kazada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk`ün cenazesi Şanlıurfada`ki törenin ardından askeri uçakla Tokat Havalimanı`na getirildi. Bir yıl önce evlenen ve 4 aylık hamile olan şehidin eşi Kezban Türk`te aynı uçakla Tokat`ta geldi. Mustafa ve Semiha Türk çiftinin 6 çocuğundan 4`ncüsü olan şehit İsmail Türk bayrağına sarılı tabutu askeri uçaktan alınarak Tokat Belediyesi`ne ait cenaze aracına götürülürken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Türk`ün naaşı daha sonra ilçesine bağlı Ormandibi köyündeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. Helallik alınırken acılı anne İsmail yavrum diyerek gözyaşı döktü. Ormandibi köyü meydanında  sağanak yağmur altında şehit için kılınan cenaze namazına, Tokat Valisi Ozan Balcı,   CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hasan Koçyiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ile şehidin ailesi ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili`nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Türk, köy mezarlığında toprağa verildi.

`BEN ONA BİR SENEDİR HASRETTİM`

 Bu sırada gözyaşı döken annesi Havva Seçgin, Yavrum sen beni mahçup etmedin. Ben de seni etmeyeceğim yavrum. Kurban olurum senin yattığın yerlere. Bu gece bana misafir vermediler. Ben ona bir senedir hasrettim. Yavrum dik duracağım, düşmanı sevindirmeyeceğim.”

 Şehit Kadir Seçgin son yolculuğuna uğurlandı

 Hatay`ın Belen ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin (41), memleketi Tokat`ın Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

 Belen ilçesindeki Amanos Dağları`nın yüksek kesimlerindeki Çerçikaya mevkisinde, operasyona giden jandarma ekibini taşıyan askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin`in cenazesi, dün akşam kente getirilerek Turhal Devlet Hastanesi morguna konuldu. Ali ve Havva Seçgin çiftinin 3 çocuğundantancası olan şehit Kadir Seçgin`in cenazesi, sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak helallik için Şenyurt beldesi Karaevli Mahallesi`nde bulunan baba ocağına getirildi.

  

`BEN ONA BİR SENEDİR HASRETTİM`

 Bu sırada gözyaşı döken annesi Havva Seçgin, Yavrum sen beni mahçup etmedin. Ben de seni etmeyeceğim yavrum. Kurban olurum senin yattığın yerlere. Bu gece bana misafir vermediler. Ben ona bir senedir hasrettim. Yavrum dik duracağım, düşmanı sevindirmeyeceğim. Sen toprağına, vatanına hainlik yapmadın. Ben de sana yapmayacağım yavrum. `Ana ben görevimden razıyım` diyordun. Yavruma izin vermediler, sağlığında göremedim. Bir senedir göremedim. Ben onun bayrağını yere eğmeyeceğim. Ben bugün onu vatana kurban veriyorum diyerek göz yaşı döktü.

 Helallik alındıktan sonra şehit Uygun`un cenazesi, törenin yapılacağı, Şenyurt  Belediyesi önüne getirildi. Burada şehidin annesi Havva Seçgin ve eşi Sema Seçgin, Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak ağladı. Eşi Sema Seçgin bu sırada Beni merak etme, ben iyiyim diyerek göz yaşı döktü. Törene Vali Ozan Balcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hasan Koçyiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ile şehidin ailesi ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 Tokat Müftüsü Ömer Faruk Bilgili`nin kıldırdığı namazın ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Seçgin`in cenazesi, beldedeki Karaevli Mezarlığı`nda toprağa verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47