USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi geride kalan acı tatlı yaşanan 2016 yılını gazetemize değerlendirdi. Bekçi, “2016 yılında Dünya`da ve Ülkemizde yaşanan sıkıntıları ,acıları Allah bir daha yaşatmasın. 2017 yılı hem ülkemize hem

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi geride kalan acı tatlı yaşanan 2016 yılını gazetemize değerlendirdi. Bekçi, “2016 yılında Dünya`da ve Ülkemizde yaşanan sıkıntıları ,acıları Allah bir daha yaşatmasın.   2017 yılı hem ülkemize hem
24-01-2017 12:53
Google News

Suriye ,Irak, Libya gibi karmakarışık ülkelere bakıldığında onlar ülkelerini terk edebilirler ama Türkiye`nin gideceği hiç bir yer yok birlik beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Herkesin birbirine saygılı, bağlı kenetlenmiş yaşam sürmesi gerektiğini bilmeliyiz.

   Her yıl olduğu gibi 2016 yılında ülkemizde yaşanan gerçekler  var ama biz millet olarak bu zorlukların üstesinden geliriz.Millet olarakta başarılı olduk.2017 Yılı ülkemize güzelliklerini sunan  bir yıl olsun. Şehitlerin gazilerin olmadığı terörün bittiği bir yıl olmasını diliyorum. Bu ülkeye hainlik yapanları kınıyorum ve terörü lanetliyorum.Suriye,ırak, gibi ülkeler teröre destek oldukları için   terör örgütlerini destekledikleri için kınıyorum.

  2017 yılı esnaflarımıza Halkımıza da bol bereketli kazançlı olmasını temenni dileklerimi ileterek 2016 yılı ne dünya`da nede ülkemizde iyi geçmediğine bakarsak bu yıl farklı kazancı bol bereketli yıl geçirmeyi allah hepimize nasip etsin.

          TESOB Başkanı Mehmet Bekçi 2016 yılına özet bir açıklama yaptı.

    TESOB Başkanı Mehmet Bekçi kurulduğumuzdan bu güne Tokat ilinde esnaf ve sanatkarları iş,sahibi,ev sahibi yapan tek esnaf sendikasıyız.

           Esnaflarımıza kredi desteklerimizi sağlıyoruz.  Sıfır  takip sistemiyle esnaflarımıza da krediler vererek işlerini kolaylaştırıyoruz. Sadece merkezde değil diğer ilçelere de ve köylere de esnaf kredileri veriyoruz.

2016 YILINDA 7 MİLYONLUK

KREDİ VERDİK ESNAFIMIZA

  7 milyonluk kredi verdik esnaflarımıza .  Esnaflara kredi engellerini kaldırdık ,Esnaf ve teşkilatlarının temsilcileriyiz.Esnafların hangi şartlar altında çalıştıklarını biliriz. Esnaf sanatkarımızın yanındayız. Esnaf kedi, kefalet kooperatifini kurduk.Kredi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

   2016 yılına baktığımızda esnaflara yönelik kosgep desteklerinin   hak kazanması varken bir çoğuna bankalar tarafından  kredi maalesef önce verilmedi.

      Kosgeb Devlet teşviki olması gerekirken esnafların sicil haklarının mecliste onaylanmasını istiyorum. Devlet yetkililerinin sicil affı uygulaması gerekmekte.Özel Bankalar ve Devlet bankaları krediyi değerlendirmeye aldıkları taktirde bu kanunları çıkarırken sicillerin temizlenmesi gerektiğini istiyorum. Skorlama krediye uygun görürsek size destek veririz diye cevap  veren bankalar var.Bankaların kredi vermek için esnafı bazen zorluyor.Ticaretle uğraşan esnaflar tam anlamıyla ayrı tutulması gerekmekte.Çünkü bu Esnaflar kredi ödemelerini aksatmıyor.Bu esnafların ayakta kalmasına destek çıkılmalı. Küçük ölçekli esnaflar ya da büyük ölçekli esnafların işlerinin büyümesi gerek.

    Tokat iline baktığımızda Türkiye`de eşi benzeri bulunmayan diyar burası bu şehre  bu diyara sahip çıkmalıyız.

      Girişimcilik eğitimi veren tek kurum ve sendikayız . Girişimciye her türlü proje iş sağlama desteği sadece bizde var. Tokat ilinde esnaflara sanatkarlara iş kurmaları büyümeleri konusunda hep destek olduk. Tokat ilinde sadece esnaflık yapılmıyor. Bu şehri aslında tarım şehri olarak ta tanımlamamız gerek. Tokat ilinde ki tarımın gelişmesi önemli bu il için.Gümrük müdürlüğünün Tokat iline gelmesi de şart.

     Üniversite ile iş birliği  içindeyiz.Tokat ili Türkiye` de  en çok proje üreten  bir il olma özelliği var.

   Proje çalışmalarımız devam ediyor.Sakatlar derneği engelliler derneği ile olan projelerimiz var.Bizler Esnaf  ve Sanatkarlar olarak elimizi taşın altına koymak zorundayız.Avrupa birliği projelerimiz devam ediyor.4 projemiz onaylandı.

 Ev hanımlarını da unutmadık dikiş tutturan bayanlar projesini hayata geçirdik teşvik projeleri sayesinde 60 bayanı da tekstil de işgem’de kurslarla eğitim projeleriyle iş bulmaları kolaylaştırdık. Projeleri yaparken yatırımcıyı çekmeyi amaçladık.Tokat İline gelmelerini sağlarsak Tokat ilinin gelişmesinde destek olacak.

        

GÖREVE GELDİĞİMDEN

 BU GÜNE 38  MİLYON TL

   Görevimin başında bulunduğum günden bu güne esnaflarımıza ,sanatkarlarımıza hem sendika hem de Avrupa birliği destekli İşgem’de projelerle hibe destekleriyle insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Ahi evleri projesiyle bir çok esnafımız sanatkarımız vatandaşımız ev sahibi oldu. 2017 Yılında kısmet olursa tekrar devam etmek istiyoruz. Tokat  ili gelişen 3 tarafı konutlarla çevrili olan bir il.Tekrar  imara açılması netleşirse projeleri belediyemiz uygun bulur onaylarsa  bu yılda başlamayı istiyoruz.Biz sendika olarak ,34 Odamızla beraber Tesob çatısı altında bulunan bir aileyiz.Herkesi iş sahibi,ev sahibi,meslek sahibi yapıyoruz.                 

          Türkiye`de Esnafların sendikası biziz devletle  esnaf arasında ki köprüyüz.

     TESOB Başkanı Mehmet Bekçi`nin sayın milletvekilleri, sayın Vali bey, sayın Belediye Başkanı Devlet yetkililerinden ricası olduğunu vurguladı.Şehir olarak sıkıntılarımız var.Bu şehre memlekete destekler  bekliyoruz. Bu şehre verilen destekler hepimizi memnun eder.Bizde TESOB ailesi esnaf teşkilatları olarak her zaman destek verenlerin de yanındayız. 

      Esnaf Sanatkarları odaları birliği olarak misyonumuz yatırımlar yapmak.2016 yılında 4tane proje hayata geçti. İşgemi hayata geçirdikten sonra enerji projemiz var.

143bin euro işgemle ilgili enerji projelerimiz var.Teraslarımızı faliyete geçirdikten sonra kiracılarımıza ucuz enerji mevcut alanlarımızda  kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Kendi kendimize yetebiliyoruz.

 3- 4 Proje hazır 2017 yılını kısmet olursa 5 tane projeyle tamamlarız.

Projede Tokat`ın şampiyonu olacağız. İşgem Proje ekibimiz çok profosyonel.

           Ulaşım sorunları var kör noktadayız.

     Hiçbir yatırm yapılmadı bu şehire. Samsun Karadeniz bağlantı yolu Sivas ilinden geçiyor.Doğuyu batıya bağlayan  eksenlerin içinde Zile Alaca yolu var  ama   Ankara, İstanbul`la kısa mesafe yolu için çalışmalar yapılması gerek. Erbaa Niksar bağlantı yolu var bu yollarında  uluslar arası yapılarak süratli bir şekilde faliyete sokulması gerek.Tokat Niksar yolu ulaşıma açık ama ilçelerimize de rahat ulaşmak gerek. Uçak ve hızlı tren  olsa ulaşımlara kolaylık sağlayacak.

    Topçam`dan Erbaa’ya geçtim 49 km virajlı yollarla 4 tünel yapılırsa kısa mesafe 38 km ye inecektir.Topçam  yolununun yapılması  49 km kısalacak eğer yapılırsa 60 km kısaltma olacak.

    Sivas yolu ulaşımı için hızlı tren projesi  gerçekleşirse ulaşıma artı  katacaktır.2 Basit tünel yapsa Devlet Erbaa Tokat arası ana artellerin içine alınırsa çevre illere ilçelere de ulaşmak çok kolaylaşacak. Kısa zamanda  ulaşım sağlanmış olacak. Sivas milletvekilleri ulaşım sorunlarını mecliste çözerek yolların yapımı konusunda Sivas ili ileriye gitmiştir. Ayrıca hava alanı ileri safadadır. Tokat ilinde hava alanı müjdesi var ama yatırımcıların desteğiyle hava alanı büyümesi şart.  Sivas`ta kış şartlarına bakıldığında uçaklar inip kalkıyor. Ama Tokat ilinde bir küçük uçağı indiremiyor.

         Tokat’tan  insanlar  bu şehri terk ediyorlar.

   Öncelikle göçün önlenmesi için yatırımların artması ve yatırımların yapılması gerekmekte. Nüfüs oranımız düştü.Memleketimiz Turizm konusunda tanıtım eksikliği yaşamaktadır.  Kış Turizminin canlanması  için Başçiftlik ilçesinin   yolların onarımı genişletilmesi şart.Niksar Başçiftlik yolu çok kötü olumsuz olduğu için orda ilçede yaşayan vatandaşlar normal zamanda bile kar yağışı çok olunca gelemiyorlar. Doğası havası harika Sivas yıldız dağına bakıyorsun kış turizmi çok canlı neden Başçiftlik’te onlar gibi olmasın.

   Tesob Başkanı Mehmet Bekçi 2016 yılını özetleyerek 2017 yılında Tokat ilinde ve Türkiye’de sevgi, barış, huzurlu,mutlu,bereketli bol kazançlı, verimli ,terörün son bulduğu bir yıl olmasını diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47