USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Ülkemizde Tarım Öğretiminin başlamasının 167. Yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesinde tarafından kutlama programı yapıldı.

Ülkemizde Tarım Öğretiminin  başlamasının 167. Yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesinde tarafından kutlama programı yapıldı.
12-01-2013 10:00
Google News

Ülkemizde Tarım Öğreniminin başlamasının 167. Yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesinde tarafından kutlama programı yapıldı.

 

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Rektör Yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Güzel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlileri Arda Göksu ve Ali Orhan Dönmez tarafından yapılan müzik dinletisinin ardından Öğrenci Konsey Başkanı Esat Al, Tarım İl Müdür Vekili Mustafa Güzel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin birer konuşma yaptılar.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptığı konuşmada; ``Bitkisel ve hayvansal üretimin her geçen gün önem kazanması ve bölgemizin tarım potansiyeli dikkate alındığında,üniversitemizin bölge tarımı ve sanayi için son derece büyük öneme sahip olduğu görülecektir.

1982`de kurulan ve 30. yılını kutlayan Ziraat Fakültemiz , bir yandan bünyesinde bulunan bölümlerle eğitim-öğretim faaliyetini sürdürürken , diğer yandan bölge tarımına önemli katkılar sunmaktadır.Bünyesinde  yürütülen projeler, araştırma faaliyetleri,yapılan yayınlar ve mezun ettiği öğrencilerin sektörde tercih edilmeleri dikkate alındığında, Fakültemizin, ülkemizin önde gelen Ziraat Fakülteleri arasında yer aldığı görülecektir. Bu başarıda, tarımsal eğitim ve öğretimi geniş bir perspektifte ele alan.öğrencileri sadece tarımla ilgili teknik bilgilerle donatmak yerine , toprağın ve tarımsal üretimin , birey, toplum ve bir bütün olarak insanlığın geleceğinde taşıdığı önemi aşılamayı kendine hedef edinen, siz değerli akademisyen arkadaşlarımın ciddi katkıları bulunmaktadır.

Tarım eğitiminin 167. Yılında öncelikli gündemimiz , Tarımsal Yükseköğretimin yeniden ele alınması olmalıdır.Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de ``Tarımsal Yükseköğretim`` günün koşullarına uyum sağlamak zorundadır.Yeni yükseköğretim yasasının gündemde olduğu bu günlerde , tarım ve tarımla alanlarda yürütülen yükseköğretim bölüm yapılandırmalarının, eğitim programlarının, ders içeriklerinin yeniden  gözden geçirilerek güncellenmesi, eğitime esnek bir yapı kazandırılarak, tarımsal üretimin olduğu dönemlere uygulamaların yapılması önem kazanmaktadır.Bunun la birlikte, tarım alanında insan kaynakları planlaması bir an önce yapılarak ülkemizin ihtiyaçları tespit edilmeli, Ziraat Fakülteleri, öğrencilerin tercihleri arasında öncelikli yerini almalıdır.

Bu yıl içinde tamamlanması planlanan,Bölge için büyük öneme sahip olduğuna inandığımız Tokat Teknopark,bölgemizde,üretim yöntemlerinde ve ürünlerde yeniliklerin yapılabilmesi,ürün kalitesi ve standartlarının yükseltilmesi,verimliliğin artması,üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.

Bu programa katılan siz değerli konuklara, katkı sağlayan tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.Üniversite olarak, Ziraat Fakültemizin siz değerli mensuplarının çalışmalarıyla, özverili katkılarıyla ve yetiştirdiği  3000`in üzerinde mezunu ile bugüne  kadar olduğu gibi, bundan sonrada tarım eğitiminde üstümüze düşeni her zaman yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum.Bu düşüncelerle hepinizi kutluyor,saygılarımı  sunuyorum`` dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap yaptığı konuşmada; ``Her geçen gün artan Dünya nüfusunun, yeterli ve dengeli beslenebilmesi için, tarımsal üretiminde artan nüfus artışına paralel olarak artırılması gereklidir. Bu amaçla, tarımsal verimin ve kalitesinin artırılması yanında üretimin de de çeşitlendirilmesi gerekmektedir. 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul, Yeşilköy`de bulunan Ayamama Çiftliğinde o zaman ki adıyla ``Ziraat Mektebi`` olarak kurulan okul ile ülkemizde Tarım öğretiminin başladığı kabul edilmektedir. Bugün itibariyle ülkemizdeki Ziraat Fakültelerinin sayısı 25`i geçmiştir. En son tarım teknolojilerinin öğretildiği Ziraat Fakültemiz Tokat`ta 1982 yılında açılmış ve 1983 yılından bugüne kadar tarımsal öğretimine devam etmektedir. Şu anda Fakültemiz bünyesinde; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Su Ürünleri Mühendisliği ve Zootekni Bölümü olmak üzere 8 bölüm de öğretim devam etmektedir. Fakültemiz tarımsal öğretimin yanında, Orta Karadeniz Bölgesinde, bölgenin tarım konuları ile ilgili araştırmalar ve proje çalışmaları da yürütmekte ve tarımsal üretimin artışına çalışmalarıyla katkı sağlamaktadır. Gelecek bir iki yıl içerisinde kısa adı ``Merkezi Laboratuar`` olan Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar ve Uygulama Merkezinin hizmete girecek olması yanında uluslararası akredite bir laboratuar olacaktır`` diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Önceki Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ``Tarımda Yeni Fırsat Alanları`` konusunda görüş ve önerilerini belirttiği konferansını verdi. Konferans Sonrasında TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi`ye Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin teşekkür belgesi ve Plaket Takdim ettiler. Sonrasında Üniversitesi Öğretim Üyelerine belge takdimine geçildi. TÜBİTAK Kost Projesinde Prof. Dr. Hüseyin Önen`e, Ürün Tescili konusunda Prof. Dr. Mehmet Güneş`e, TÜBİTAK Projesinde Prof. Dr. Zafer Ulutaş`a, TÜBİTAK Projesinde Prof. Dr. İsa Telçi`ye ve AB Projesinde Doç. Dr. Murat Sayılı`ya belgeleri Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından takdim edildi. Belge töreninin ardından Üniversitemiz Ziraat Fakültesi`nde açılan ve bölümlerin tanıtıldığı standlar protokol ve misafirler tarafından gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47