USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SERVİSÇİLERE SIKI DENETİM

SERVİSÇİLERE SIKI DENETİM
09-09-2019 11:12
Google News

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Servisçiler Odası üyelerini bir araya toplayarak hem denetimlerini yaptı hem de uyarılarda bulundu. Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında 6 bin 841 kez yapılan denetimlerde 776 sürücüye işlem yapıldığını, 13 sürücüye korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle araçlarının trafikten men edildiğini söyledi.
Kent merkezinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde okullara öğrenci taşıyacak olan servis araçları Uzunburun Mevkisin de bulunan alanda trafik ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Araçların periyodik bakımlarının yanı sıra servis araçlarında zorunlu olarak bulunması gereken güvenlik kamerası, emniyet kemeri, otomatik kapı gibi unsurlar incelendi. Eksik donanımı bulunan araç sürücülere, okullar açılana kadar eksiklerini gidermeleri için süre verildi. Okulların açıldığı tarihten itibaren ise yapılacak denetimlerde eksikleri bulunan araç sürücülerine ceza işlemi uygulanacağı belirtildi.
Yeni eğitim öğretim yılının Pazartesi gününden itibaren açılacağını belirten İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın Pazartesi gününden itibaren başlaması nedeniyle ilimizde şehir içi öğrenci taşımacılığı yapan servis üyeleri ve sürücüleri ile bilgilendirme toplantısı yapmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Burada amacımız her zaman ki olduğu gibi kazaları önlemek, çocuklarımızın güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak. Bunu için de gerek servis odaları başkanlığı, gerek sürücülerimiz, gerek okul idarecileri ve milli eğitim görevlilerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN
GÜVENLİĞİ İÇİN HEP
BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Bir önceki eğitim öğretim yılı içerisinde servis araçlarının 6 bin 841 kez denetlendiğini ve hep birlikte çocukların güvenliği için çalışacaklarını söyleyen Bozkurt, “Bir önceki eğitim yılında yapmış olduğumuz çalışmalarda öğrenci taşıdığı esnada kaza yapan servis aracımız bulunmuyor. Bu yılda inşallah böyle devam ederiz. Bir önceki yıl yaptığımız denetimlerde, servis araçları toplamda 6 bin 841 kez denetlendi. Bu denetleme sonucunda da 776 araç sürücüsüne, 113 bin lira para cezası uygulandı. Ayrıca bunun yanı sıra 13 araç korsan taşımacılıktan dolayı trafikten men edildi. Bu denetimlerimiz bu dönemde ağırlıklı olarak devam edecek. Bununla ilgili Pazartesi günüden itibaren ek ekipler oluşturacağız. Aynı zaman da servis odaları başkanı ve üyelerinde desteği ile özellikle korsan taşımacılık yapan araçlar üzerine de ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili olarak hem sürücülerimiz hem başkanımız ve diğer sürücülerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Hep beraber hareket edeceğiz. Güvenli bir trafiktamı sağlamak ve çocuklarımızın güvenli bir taşıma sistemi oluşturmak amacıyla da hep beraber mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bizim bu yıl yapacağımız denetlemelerde sürücülerden istediğimiz daha önceden de tespit ettiğimiz eksiklikler var. Bunları da görevli personelimiz servis araçlarını gezerek, hem içlerini hem de evrak eksikliklerine bakacak. Tespit ettiğimiz eksiklikleri Pazartesi gününe kadar tamamlayacağız. Uzun vadeli yapılacak şeyler varsa bize bilgi verin, bilgimiz dahilinde olsun.

“SERVİS ARAÇLARINDA
RENKLİ CAM OLMAYACAK”
Servis araçlarında renkli camların olmayacağı konusunda da sürücüleri uyaran Bozkurt, “Burada daha önceden de mücadelemizin devam ettiği bir konu var. Korsan ve belgesiz taşımacılık. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca servis araçlarının periyodik bakımlarını sürekli yaptıracaksınız. Bunları takip edeceğiz. Bunun yanında yeni yapılan ve eklenen bir düzenlememiz var. Sürücülere 1 yıl süre verildi. Bu araçlarımız da fabrika çıkışı dahi olsa renkli camlar 1 yıl içerisinde normal cam haline getirilecek. Bunun amacı çocuklarımızın aileleri tarafından güvenli takibinin sağlanması, gerek bizim kontroller esnasında, gerekse de ailenin dışardan baktığında çocuğunun güvenli bir şekilde görünür hale gelmesi amaçlanmaktadır. Bunu 1 yıl içerisinde de tamamlayacağız. Servis araçlarımız tamamen beyaz cam olacak.
Ayrıca araçlarda takip sistemi var. Bu takip sisteminin önemi, aracınızda takip sistemi olur ve bu uygulamanın şifresini ailelere verdiğiniz zaman çocuklarının okuldan hareket etme saatini, hangi sokak arasında devam ettiğini yada beklediğini yolda olup olmadığını takip edebilir. Buradaki amaç çocuklarımızın güvenli taşınmasıdır. Hem ailelerimiz rahat etsin hem de güvenli bir taşıma sistemi oluşturalım. Bu uygulamanın güvenlik açısında zorunluluğu var. Belirli bir süre verildi. Bu süre zarfında herkes tamamlayacak. Bu gerekli olan bir uygulama. Bu olmadığı zaman ceza işlem uygulayalım diye getirilen uygulama değil.

“SÜRÜCÜLERİMİZİ KURALLAR HAKKINDA SÜREKLİ UYARACAĞIZ”
Sürücülerin trafik kuralları hakkında sürekli uyarılacağını belirten Bozkurt, “Bunun yanında sürücülerimizi hız kurallarına uymaları, emniyet kemeri takmaları, çocuklarımızın emniyet kemeri takarak seyahat etmelerini sağlamak konularında uyaracağız. Diğer bir önemli konuda özellikle öğrencilerimizin ikametleri hangi tarafta ise o tarafta indirmeleri gerekir. Yolun sağında indirip de diğer tarafa çocuk kendisi geçmesin. Bu hem araçların yüksekliğinden hem de geçiş alandaki araçların geçişinden dolayı güvenli bir geçiş olmuyor. İkamet hangi tarafta iseada inmesini sağlayalım. Araçlarda rehber gerektiren durumlarda araçlarımızda rehber bulunduracağız. Küçük çocukların taşınmasında özellikle indirme ve bindirme anında mutlaka araçlarımızı durduracağız. Araçlar mutlaka duracak. Araçlar hareket halinde kapı açamayacağız. Özellikle bazı sürücü arkadaşlarımız taşıdığı öğrencilerin lise öğrencisi olmasından dolayı onlarında baskı ile müziğin sesini açıyor, camları açıyor. Bunları da mutlaka takip ederek bunlara izin vermeyeceğiz. Denetimlerde bunlara da dikkat edeceğiz. Diğer eksikliklerimizi ve araçlarla ilgili yapacağımız denetimleri hep beraber yapacağız. Hep birlikte güvenli bir eğitim öğretim yılını tamamlayacağız” dedi.

“KORSANA GEÇİT
VERMEYECEĞİZ”
Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Atasoy ise; “9 Eylül pazartesi günü eğitim-öğretim yılı başlayacak. Bütün servisçi esnaflarımızın kazasız belasız, bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyoruz. Biz yaptığımız işin sorumluluğunun bilincindeyiz. Velilerimiz bizlere canlarını emanet ediyor, Türkiye`mizin geleceğini emanet ediyor. Bizler de servisçiler olarak bunun bilincindeyiz. İşimizi titizlikle yapmak için gayret gösteriyoruz. Üyelerimizle zaman zaman toplantılar yaparak trafik kurallarına uymaları noktasında gerekli uyarıları yapıyoruz. Tokat`ta taşımacılıkta çok ciddi sıkıntılar yaşanmadı. Bu sene de böyle sıkıntıların olmamasını temenni ediyoruz, kazasız belasız bir dönem diliyorum. Korsan taşımacılıkla ilgili emniyet güçlerimizletaklaşa bir birim kurarak korsana geçit vermeyeceğiz. 2018 yılı Ocak ayında göreve geldiğimizden bu güne bununla ilgili ciddi mücadele ettik. S plakanın işini yapan yaklaşık 30-40 tane korsan araç vardı. Emniyet güçlerimizle istişareli bir çalışma ile bunu minimum düzeye indirdik. Bizim korsan taşımacılıkla mücadelemiz devam edecek. Buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

FİYATLARA 20 LİRA ZAM GELDİ
Yeni fiyatlar hakkında da açıklama yapan Atasoy, “2019-2020 yılı servis ücretleri için belediyemize teklif sunduk. Geçen yıl tam gün fiyatı 190 liraydı, bu yıl 20 lira zam geldi ve 210 lira oldu. Yarım gün eğitimimiz de 125 liraydı o da 145 lira oldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45