USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RÜYA GİBİ GECE

RÜYA GİBİ GECE
09-12-2013 10:29
Google News

İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Dayanışma Yemeği” 5 Aralık 2013 Perşembe günü akşamı Karşıyaka - Bostanlı Altınbalık Restaurant’ta yoğun katılımla gerçekleşti. Geceye İzmir’de yaşayan Niksarlı hemşehrilerimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Bşk. Aziz Kocaoğlu, CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün, Niksar Belediye Bşk. Duran Yadigar ve Niksar Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli, Çiğli Belediye Bşk. Av. Metin Solak, CHP Niksar İlçe Bşk. Zafer Başar, CHP Niksar Belediye Bşk. Adayı Yasemin Yıldırım ve Tokat İl Turizm Müd. Abdurrahman Akyüz katıldı.

            İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak 2 günlük bir gezi için İzmir’de bulunan ZİÇEV Niksar Şubesinin yöneticileri ve 7 öğrencisi de “Dayanışma Yemeği”ne katıldı. 

            Geceyi anlamlandıran dernek temsilcilerinden; Tokat Dernekleri Platformu Bşk. Cemalettin Can, Karşıyaka Tokatlılar Der. Bşk. Deniz Bektaş, Narlıdere Tokatlılar Der. Bşk. İsmail Bektaş, Özalanlılar Der. Bşk. Haspi Altun, Zile Göçenli Köyü Der. Bşk. İsmail Öztürk ve Artova Doğlacık Köyü Der. Bşk. Feridun Meral “Dayanışma Yemeği”nin düzenlenmiş olmasından duydukları memnuniyeti belirttiler.  

            Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Esen’in zarif sunumuyla başlayan “Dayanışma Yemeği”nin ilk konuşmacısı İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Bşk. Turan Özmet, protokol ve konuklara selamlama konuşmasının ardından CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün, Niksar Belediye Bşk. Duran Yadigar, İzmir Büyükşehir Belediye Bşk. Aziz Kocaoğlu geceyle ilgili duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Birlik, beraberlik ve dayanışma içeren, anlamlı mesajların vurgulandığı konuşmalarda bölgesel ve kentsel kalkınmanın gerçekleşmesinde kentlilik ruhunun ve yerel aidiyetin öne çıktığı ve bu anlamda, hemşehrilik bilincini oluşturarak sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekildi.

              Başarılı sunucu Güler Esen’in davetiyle sahneye gelen İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Bşk. Turan Özmet, Protokol konukları İzmir Büyükşehir Belediye Bşk. Aziz Kocaoğlu, CHP Tokat Milletvekili Dr. Orhan Düzgün, Niksar Belediye Bşk. Duran Yadigar ve Çiğli Belediye Bşk. Av. Metin Solak’a birer plaket sundu.

            Başkan Özmet, ilçemiz hakkındaki yazıları ve görselleriyle Niksar’ın tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı Cihat Taşkın’ı da plaket ile ödüllendirdi. Anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından Güler Esen’in güzel türküleri, yöresel sanatçılarımızdan Tuncer Bal’ın Tokat ezgileri, Piyanist Şantör Atıf Ateş’in neşeli melodileriyle eğlenen konuklar Altınbalık Restaurant’ın leziz yemeklerinin eşliğinde keyifli bir akşam geçirdiler.

            Niksar temalı plaketlerin takdim töreninde; hayırsever hemşehrimiz Dr. Güngör Özbek, İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Denetleme Kurul Bşk. Adem Şahin, İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Bşk. Yardımcıları Mustafa Şahin ve Rıfat Arslan armağanlarıyla buluştu.

            Türk Sanat Müziği Sanatçısı, Niksarlı hemşehrimiz Emre Çelik’in birbirinden güzel şarkılarıyla müziğe doyan Niksarlı konuklardan 40 kişi, yapılan çekilişte Niksar’a özgü gıda ürünlerinden OLCA salça ve kuşburnu, CEVİZSAN Niksar cevizi, kilimli sandıklar, kahve ve çay takımları, termos ve Cihat Taşkın’ın fotoğraflarından oluşan tablolar kazandı.

            Çeşitli nedenlerden dolayı katılamayacaklarını belirterek telgraf, mesaj ve çiçek gönderen Tokat Ak Parti Milletvekili Dilek Yüksel, Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Kurucu Bşk. Yaşar Ertan, Ankara Niksarlılar Der., İstanbul Niksarlılar Der., Niksar Danişmend Gazetesi, Niksar Danişmend Gazi Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin mesajları okundu. Mesaj ve telgraflarıyla İzmir’deki Niksarlıları unutmadıklarını ifade eden İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Bşk. Turan Özmet herkese ve ayrıca; İstanbul Niksarlılar Derneği başkanlığına, Niksar Ticaret Odası’na, Niksarlı İşadamı hemşehrimiz İsmail Hakkı Tahmiscioğlu geceye gönderdikleri çiçekler için teşekkür etti..

            Niksar ZİÇEV şubesi yönetiminden Berrin Turhan’ın önderliğinde 2 eğitimciyle geceye katılan 4 kız 3 erkek Ziçevli öğrencinin oynadıkları Ellik gecenin Niksarlı katılımcılarını coşturmaya yetti. Niksar ZİÇEV şubesine yaptığı katkıları bilinen Dr. Güngör Özbek’in öğrencilerin arasında yaptığı duygulu konuşma konukların alkışlarıyla değerlendirilirken Pop Sanatçısı İstem hanım “Dayanışma Yemeği”ne son neşeli noktayı koydu.

            İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Der. Bşk. Turan Özmet yapığı açıklamada; “Tahminlerimizin üzerinde bir katılım oldu. Elimizden geldiğince konuklarımızı ağırlayabildiğimizi sanıyorum. Tüm katılımcı konuklarımıza gecemizde varlık gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten duygulu anlar yaşadık. Amacımız; birlik, dayanışma ve hoşgörüyü yaygınlaştırmak ve Niksarlılık ruhunu yüceltmektir. Niksar’ımızın sorunlarının giderilmesinde önemli aktörlerden biri olmayı amaçlıyoruz. El ele, gönül gönüle bunu başaracağız, başarmak zorundayız” dedi.

            Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da; “Bugün iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Birincisi İzmir’de açılışını yaptığımız Turizm Fuarında birçok turizm otoritesiyle ve TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy ile kısa da olsa görüşmelerde bulunduk. Niksar’ımız için doğru istikamette olduğumuzu ve iyi şeyler yaptığımızı söylediler bize. Bunlar memnuniyet verici gelişmelerdir. İkincisi ise İzmir’deki hemşehrilerimiz arasında Niksarlılık aidiyetinin sürekliliğine ışık tutacak bu anlamlı gecede dostlarımızla birlikte olmaktı ki; bu herşeye değer. Turan Özmet başkanıma ve değerli  Bülent Kapan kardeşime bizlere böylesine güzel bir gece yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

            İzmir Niksarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Dayanışma Yemeği” duygu dolu vedalaşmalarla sona erdi.        

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42