USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

REKTÖR YILMAZ GÖREVE BAŞLADI

TOGÜ’DE REKTÖR DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

REKTÖR YILMAZ  GÖREVE BAŞLADI
12-12-2022 16:58
12-12-2022 16:59
Google News

 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 01.11.1992 tarihinde kurucu Rektör Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy’un ardından Prof. Dr. Mümtaz Topbaş, Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in ardından ilk kez Tokatlı bir akademisyen Rektör olarak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 09 Aralık 2022 tarihinde 2022/633 sayılı kararı ile Rektör olarak atanan Prof. Dr. Fatih Yılmaz, 12 Aralık Pazartesi günü devir teslim töreninin ardından Rektörlük makamına oturdu.

YILMAZ AİLESİ VE TOKATLILAR İLGİ GÖSTERDİ

            Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın devir teslim töreni için başta Yılmaz ailesi (anne-baba Fatma – Mehmet Yılmaz ile eşi Selma Yılmaz, çocukları Berat, Elif ve Amine Yılmaz, kardeşleri Mehmet Yılmaz ile Mücahit Yılmaz, yiğenleri Emir Yasin Yılmaz, Zeynep Yılmaz ve Selma Yılmaz), Tokatlı hemşehrilerimiz, STK Yöneticileri Taşlıçiftlik Kampüsü’nde bulundu. İlk olarak Tokatlılar tarafından karşılanan Rektör Fatih Yılmaz, makamda bekleyen Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in yanına geçti, kısa bir sohbetin ardından senato salonunda akademisyenlere hitaben açıklamalarda bulunuldu.

PROF. DR. BÜNYAMİN ŞAHİN:

“BU BİR BAYRAK YARIŞI”

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü sona eren Prof. Dr. Bünyamin Şahin yaptığı konuşmada, Rektör olarak atanan Prof. Dr. Fatih Yılmaz’a başarılar diledi. Özetle şunları söyledi:

            “Bugün Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ndeki rektörlük devir teslim törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kıymetli misafirlerimiz, 28 Kasım 2018 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu görev tarafıma tebliğ edildi ve bu görevi gurur içerisinde taşıdım. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bugün itibariyle 30. Kuruluş yıldönümünü kutluyor ve bizden önce de bu kurumda birçok hocamız görev yaptılar. Ben beşinci rektör olarak görevimi icra ettim ve bir hitama erdirdim. Bu bağlamda öncelikle bizi bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. Ayrıca şehrimizle birlikte çok güzel bir dönem geçirdik. Tokat'ın güzide milletvekillerine, Tokat Valisi’ne, Belediye Başkanına, daire amirlerine ve halkımıza şükranlarımı arz etmek isterim. Bu bir bayrak yarışı bugün o bayrak yarışında görevi yine üniversitemizde yetişmiş Tokat’ımızın güzide insanlarından ve üniversitemizde öğretim üyesi olarak görev yapan, aynı zamanda benim de Rektörlüğüm döneminde bizimle birlikte benim çalışma ekibinin içerisinde görev almış, Profesör unvanını bizden almış, hatta profesörlük diplomasını bizzat kendisine tebliğ ettiğim bir öğretim üyemizin bugün rektör olarak tayin edilmesini gururla karşılıyoruz ve kendisine inşallah huzurlarınızda bu devir teslimi gerçekleştirmiş olacağız. Bu zamana kadar ki üniversitemizde emeği geçen başta rektörlerimiz, hocalarımız, idari personelimiz, bütün çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Nezaket gösterip buraya geldiğiniz için de hepinize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde Rektörlük görevi Profesör Doktor Fatih Yılmaz’ındır. Hayırlı uğurlu olsun.”

REKTÖR PROF. DR. FATİH YILMAZ:

“ŞEHİRLE İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERECEĞİM.”

            Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Fatih Yılmaz teşekkür konuşmasında yeni dönemin mesajlarını verdi ve huzura vurgu yaptı. Rektör Yılmaz’ın konuşması şöyle oldu:

“Üniversitemizin çok değerli akademik ve idari personeli, sevgili öğrencilerimiz, sivil toplum örgütlerimizin değerli temsilcileri, değerli dostlar, şehrimizin iş adamları, hepiniz bu devir teslim törenine hoş geldiniz. Benim için gerçekten çok anlamlı bir gün. Tokat'ta burada büyüyüp burada yetiştiğim bir şehirde ve 24 yıldır üniversitenin farklı birimlerinde çalışan birisi olarak üniversitemize Rektör olarak hizmet edecek olmaktan büyük onur duymaktayım. Beni bu göreve layık gören başta sayın muhterem Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanımıza, Yükseköğretim Kurulu üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu atamanın üniversitemiz için, şehrimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Hocamız da belirtti, aslında kurumlarda çalışmalar bir anlamda bayrak yarışı. Bu bayrağı hocamız üniversitemizde 4 yıl boyunca taşıdı. Ben de bu bayrağı daha yukarılara taşımak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Bu vesileyle ben de hocamıza teşekkür ediyorum yaptığı hizmetlerden dolayı.

Bilindiği gibi yükseköğretim kurumları aslında bir şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan kurumlardır. O şehirde bulunan üniversitenin de gelişmesi için aslında o şehirdeki sivil toplum örgütlerine, sanayi ticaret odasına, meslek örgütlerine ve diğer bütün paydaşlara da aslında büyük görevler düşmektedir. 30 yıllık büyük bir köklü geçmişi olan büyük Gaziosmanpaşa Üniversitemizin gelişmesi için bu belirttiğim STK’larla diğer paydaşlarla hep birlikte üniversitemizi daha yukarıya taşımak için el birliğiyle çaba sarf edeceğiz, gayret göstereceğiz. Üniversitemizin kuruluşunda emeği olan katkı sağlayan bütün siyasilerimize de ben şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi arz ediyorum.

Üniversiteler şehirlere katkı sağlayan kurumlardır. Aynı zamanda üniversitemizin ben uluslararası standartlara ulaşması için, kurum kimliğinin oluşması, gelişmesi için büyük çaba sarf edeceğim bu bağlamda belirtmek istiyorum. Üniversite - şehir işbirliğine büyük önem vereceğimi burada özellikle belirtmek isterim. Üniversitemizin niteliğinin artması konusunda standartlarının artması konusunda da elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Yine üniversitemizde çalışan bütün akademik ve idari personelimizin huzur içerisinde barış içerisinde çalışacağı bir çalışma ortamı hazırlamak istiyorum. Yine sevgili öğrencilerimizin nitelikli bir üniversitede nitelikli bir eğitim aldığı bir üniversite olması için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim.

Sözlerime son vermeden önce benim bütün akademik çalışma hayatım boyunca bana destek olan eşim burada, eşim ve çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. Benden dualarını ve desteklerini eksik etmedikleri için. Yine aynı zamanda üniversitemizde çalışan değerli hocalarımız, akademik ve idari personelimiz, misafirlerimiz her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz bu devir teslim törenimize katıldığınız için saygılar sunuyorum. Rabbim utandırmasın.”

MAKAMA GEÇTİ VE MESAİYE BAŞLADI

            Senato Odasındaki devir teslim konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin makam odasına geçtiler. Plaket ve çiçek takdimi sonrası Prof. Dr. Bünyamin Şahin vedalaşıp makamdan ayrılırken, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz da makam koltuğuna oturdu, ilk fotoğraflar çekildi. Hayırlı uğurlu olsun ziyaretleri başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47