USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Rektör Şahin, “Benim Tercihim” Programına Konuk Oldu

Rektör Şahin, “Benim Tercihim” Programına Konuk Oldu
05-07-2020 15:49
Google News

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Çevrimiçi Üniversite Tanıtım Günleri Kapsamında düzenlenen “Benim Tercihim” programına konuk oldu. Milli Eğitim Uzmanı Ramazan Ayazgök moderatörlüğünde gerçekleşen program Youtube üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Rektör Şahin konuk olduğu “Benim Tercihim” programında, akademik birimler, en çok tercih edilen bölümler, ilk defa öğrenci alacak bölümler, burslar, barınma, kampüs olanakları, değişim programları, uzaktan eğitim, etkinlikler ve üniversitemiz ile ilgili birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Üniversitemizin 17 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 16 Meslek Yüksekokulu’nu bünyesinde barındırdığını ifade ederek TOGÜ’nün günden güne geliştiğini, fiziki imkanlarını hızla tamamladığını ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında yer alarak başarı grafiğini hızla yükselttiğini vurguladı.

Zorunlu hazırlık sınıfı uygulaması olan bölümler hakkında bilgiler veren Rektör Şahin, öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümleri ve gelecek yıl ilk kez açılacak bölümler hakkında ayrıntılı bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Öğrencilere verilen ücretsiz yemek bursu ve kısmi zamanlı öğrenci işçi uygulamasından da bahseden Rektör Şahin, öğrencilerimizin Tokat’ta barınma sorunu yaşamayacaklarını ifade etti.

Öğrenci değişim programlarına değinen Rektör Şahin, TOGÜ’nün Erasmus programı ile Yurt dışından 84 Üniversite; Mevlana programı ile yurt dışından 43 üniversite; Farabi programı ile yurt içinden 96 üniversite ile ikili anlaşmasının bulunduğunu söyledi.

Pandemi süreci ile ilgili bilgiler veren Rektör Şahin, TOGÜ’nün teknolojiyi sonuna kadar kullanan yenilikçi bir üniversite olduğunu ifade ederek öğrencilerimizin pandemi sürecinde sorun yaşamamaları için hızlıca uzaktan eğitime başlandığını ve ders içeriklerinin aynı hızla hazırlandığını ifade etti. Rektör Şahin TOGÜ’nün kendi yazılımları ile bu yayınların gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca Program kılavuzları hakkında da bilgi veren Şahin, tüm öğrencilerin program kılavuzları sayesinde bölümleri ile ilgili merak ettikleri her şeyi bulabileceklerini ifade etti. Pandemi sürecinin iyi yönetildiğini ifade eden Rektör Şahin hiçbir öğrencinin süreç ile ilgili herhangi bir şikayetinin olmadığını belirtti.

Rektör Şahin, TOGÜ’nün bilimsel etkinlik veganizasyonlara, kültürel ve sportif faaliyetlere oldukça önem verdiğini ve yıl içerisinde birçok etkinliğinganize edildiğini ifade ederek üniversitenin fiziki imkanlarının birçok etkinliğin yapılmasına olanak tanıdığını söyledi. Yerleşkede, stadyum, atletizm pisti, tenis kortu, yüzme havuzu, voleybol, basketbol, jimnastik alanlarının bulunduğunu ifade eden Rektör Şahin, yerleşkede bulunan Kongre kültür merkezi aracılığı ile her türlü ulusal veya uluslararası etkinliklerin yapılabildiğini belirtti.

Sosyal sorumluluk projelerine çok önem verildiğini vurgulayan Rektör Şahin, 2019 yılında yapılan sosyal sorumluluk projelerine değinerek birçok sosyal sorumluluk projesinin fakülteler bünyesinde öğrenci kulüpleri tarafından yapıldığını, üniversite olarak bu projelere oldukça destek verildiğini ve öğrencilerin bu projeleri gerçekleştirme konusunda cesaretlendirildiğini belirtti.

 

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Rektör Şahin, üniversitenin teknolojik imkanları, yurt, burs, yeni açılacak bölümler gibi sorularını da detaylı bir şekilde yanıtladı. Öğrenci butiğinden de bahseden Rektör Şahin herhangi bir sorgulama yapılmaksızın öğrencilere kıyafet yardımının yapıldığı öğrenci butiğinin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Bir öğrencinin Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi diplomasının dünyada geçerliliği nedir sorusuna Rektör Şahin, TOGÜ diplomasının Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerde geçerli olduğunu ayrıca birçok ülkede de TOGÜ diplomasının geçerli olması için çalışmaların hızlıca yürütüldüğünü ifade etti.

Son söz olarak öğrencilere seslenen Rektör Şahin, TOGÜ’nün sadece bir diploma vererek öğrencileri mezun etmediğini, KARMER aracılığı ile öğrencilerin kariyerlerinde ilerlemeleri için danışmanlık yapıldığını, protokollerle istihdam için gerekli adımların ve anlaşmaların imzalandığı bir üniversite olduğunu ifade etti. Ayrıca öğrencilerimizi vatanına milletine hayırlı öğrenciler olarak yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti. Rektör Şahin, “Tarihi Tokat Gökmederesesinden görevi devralan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, dünya üniversiteleri sıralamaları ile başarıları devam eden dinamik bir üniversitedir. Sizleri dünya yeşil kampüsleri listesinde yer alan öğrenci odaklı üniversitemizi tanımaya davet ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45