USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu`nun 2013 yılı ilk toplantısı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in de katılımı ile gerçekleşti.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu`nun 2013 yılı ilk toplantısı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in de katılımı ile gerçekleşti.
16-01-2013 10:34
Google News

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu`nun 2013 yılı ilk toplantısı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’in de katılımı ile gerçekleşti.

 

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu`nun 2013 yılı ilk toplantısı Vali Sabri Başköy`ün başkanlığında, Anitta Otel`de gerçekleştirildi. Toplantıya; OKA Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy,  Amasya Valisi A. Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Toplantı öncesi OKA`nın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten ilimiz Valisi Sabri Başköy, görevini Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`a devretti. Vali Başköy, ``Bildiğiniz üzere Ajansımızda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi alfabetik sıraya göre ve birer yıl olmak üzere bölgemizdeki 4 ilimizin valileri tarafından yerine getirilmekledir. Ajansımız tarafından bugüne kadar başarıyla yürütülen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Ajansımızın çalışma ve hizmetlerinin aynı hızla ve daha büyük başarılarla devam edeceğine inanıyorum.`` dedi.

 

2013 yılının ilk OKA toplantısı olması nedeniyle toplantı öncesi, 2012 yılına ait genel değerlendirmede yapan Vali Başköy; “Bölgesel İnovasyon Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Bu çalışmanın ilk ayağı 14 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen Bölgesel İnovasyon Stratejisi Projesi Mutabakat ve Vizyon Belirleme ve mevcut durum analiz çalıştayları olmuştur. Çalıştaylarda katılımcılara İnovasyon Arz Talep Anketi, Bölgesel İnovasyon Ortamı Anketi, İnovasyon Vizyon İfadeleri Anketi ve İnovasyon GZFT Anketi uygulanmıştır. Bölgenin her ilinde Kamu Sektörü; Özel Sektör ve Toplumsal İnovasyon Komiteleri olmak üzere 3’er komite kurulmuştur. Çalışma kapsamında 14 Haziran 2012 tarihinde Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde “Fikri Mülkiyet Hakları Semineri ve Proje Pazarı Etkinliği” gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler sırasında ve sonrasında yapılan duyurular ile inovasyon başarı öyküleri toplanmıştır. Bu etkinliklere paralel olarak “Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi” çalışmasının geniş kitlelere duyurulması, tanıtımı, kamuoyunda çalışma ve çalışmanın dayandırıldığı kavramlar konusunda farkındalığın artırılması amacıyla, logo ve afişten oluşan tanıtım malzemelerine yönelik tasarım yarışması yapılmıştır. OKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde verilmiş ve son olarak Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet YILMAZ’ın da katıldığı toplantıda Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisinin basına ve kamuoyuna tanıtılması gerçekleştirilmiştir.

 

Birinci Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı yapıldı:

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), TR83 Bölgesi ile Karadeniz Çanağı`ndaki ülkelerin ticari ilişkilerinin geliştirilmesini ekonomik kalkınmayı sağlama araçlarından biri olarak görmektedir.  Bu kapsamda Bölgemizdeki kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün birbirleriyle ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve sürdürmek amacıyla çalışmalar yürütmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı geleneksel hale gelmesi hedeflenen Türk-Rus İş Konseyi Toplantısının birincisini gerçekleştirmiştir. 30 Mayıs-2 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen toplantılara Rusya Federasyonu’ndan kamu ve özel kesim temsilcileri ile Türkiye’den özel ve kamu kesimi temsilcileri katılmıştır. 

 

 

AGORADA 2012+ Türkiye Toplantısı Samsun’da yapıldı:

Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA yılda iki defa farklı konu başlıklarında geleneksel AGORADA toplantısı yapmaktadır. 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilen toplantı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliği ve EURADA’nın katkılarıyla Ajans merkezinin bulunduğu Samsun ilinde 18 – 19 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. “Adoption of a Regional Strategy: The Day After” konulu AGORADA 2012+ konferansında Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ’ ın katılımlarıyla birlikte 16 farklı ülkeden ve Türkiye’den konuşmacıların yanında 104 uzman ve izleyici kitlesinin katılımıyla yedi farklı temalı oturum gerçekleştirilmiş ve 34 farklı sunum yapılmıştır. Avrupa Kalkınma Ajansları Birliğinin Genel Kurulu Samsun’da yapılmıştır.

 

 

Rusya Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi:

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Heyeti, 19-24 Mart 2012 tarihleri arasında Rusya’nın Moskova ve St. Petersburg şehirlerinde bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir. Ziyarete, Sayın Amasya Valimizin başkanlığında Samsun İl Genel Meclis Başkanı, OKA Genel Sekreteri ve 3 OKA uzmanından oluşan bir heyet tarafından önemli turizmganizasyonlarından birisi olan Moskova Turizm Fuarında bölgemizin tanıtımı ve temsil edilmesi sağlanmıştır.

 

 

Almanya Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi:

OKA Yönetim Kurulu Üyeleri olan Sayın Tokat ve Samsun Valilerimiz, , Amasya ve Tokat Belediye Başkanlarımız, Çorum, Tokat ve Amasya İl Genel Meclisi Başkanlarımız ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve 3 OKA uzmanından oluşan Ajans heyeti tarafından dünyanın en önemli turizmganizasyonlarından olan ITB Berlin turizm ve seyahat fuarında TR83 Bölgesi’ni Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğimiz (YHKB) ile beraber temsil etmişlerdir.

 

 

KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması ve Dış Ticaretin Geliştirilmesi Mali Destek Programı uygulandı:

26.12.2011 tarihi itibariyle teslim alınmış olan 317 proje 2012 yılı ilk aylarında değerlendirilmiş, eşik değerlerin üzerinde puan alan 73 adet projenin bütçesi fiyatların etkinliği ve gereklilik ilkeleri ışığında detaylı olarak gözden geçirilmiştir. Değerlendirme neticesinde asıl listede 69 adet proje yer alırken yedek listede ise 4 adet proje yer almıştır. Program kapsamında 65 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Projelerin uygulama, izleme ve değerlendirme aşamaları devam etmektedir.

 

 

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı:

26.12.2011 tarihi itibariyle teslim alınmış olan 2012 yılı ilk aylarında 117 proje değerlendirilmiş, eşik değerlerin üzerinde puan alan 36 adet projenin bütçesi fiyatların etkinliği ve gereklilik ilkeleri ışığında detaylı olarak gözden geçirilmiştir. 30 proje ile sözleşme imzalanmıştır. Projelerin uygulama, izleme ve değerlendirme aşamaları devam etmektedir.

 

 

Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı ve Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı:

Mali destek programlarının ilanına 04.12.2012 tarihinde çıkılmış, proje teklif çağrılarına ilişkin bilgilendirme ve eğitim programları düzenlenmiştir. Bu programlar için son başvuru tarihi 4 Mart 2013 tarihi olup ilgili kurumların proje başvuruları beklenmektedir.

 

 

Çorum ilinde Teknoloji Bölgesi Kurulması Güdümlü Projesi başlatıldı:

OKA tarafından yaklaşık 1 yıldır yürütülen Güdümlü Proje Desteği hazırlık çalışmaları sonucu projelendirme işlemleri tamamlanan “Çorum ilinde Teknoloji Bölgesi Kurulması Projesi” nin fizibilite dosyası Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Toplam bütçesi 6 Milyon lira olan bu projenin inşaatına en kısa sürede başlayıp bitirilmesini amaçlıyoruz. Bu projeye Ajans tarafından 2012/2013 yılı bütçelerinden toplam 4,5 Milyon lira tutarında hibe verilecektir. Ajansın azami desteği 75anında olduğu için teknoloji bölgesi yatırım bütçesinin geri kalanı Çorum Organize Sanayi Bölgesi, Hitit Üniversitesi, Çorum İl Özel İdaresi, Çorum Sanayi ve Ticaret Odası ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi İş adamları Derneği tarafından karşılanacaktır.

 

 

Bu toplantı vesilesiyle ilimizde ağırlama fırsat ve onurunu bize veren ve aynı zamanda Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımıza katılan çok değerli Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. `` dedi.

 

 

2013 yılı boyunca uygulanacak olan doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı, güdümlü projeler ile beraber mali destek programlarının uygulama süreçleri ve ilerleme raporlarının ele alındığı, OKA Yönetim Kurulu toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve karşılıklı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45