USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI AMASYA’DA YAPILDI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Aralık Ayı Toplantısı Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında, Amasya Valisi Amasya Valisi Mustafa Masatlı'nın ev sahipliğinde, gerçekleştirildi.

OKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI  AMASYA’DA YAPILDI
15-12-2022 17:13
Google News

 

 

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Aralık Ayı Toplantısı Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında, Amasya Valisi Amasya Valisi Mustafa Masatlı'nın ev sahipliğinde, gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Numan Hatipoğlu, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı için Amasya’da bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yoğun mesaileri arasında zaman ayırarak toplantımıza iştirak eden kurulumuzun değerli üyeleri sayın valilerimize, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi başkanlarımıza ve ticaret ve sanayi odası başkanlarımıza teşekkür ederim. İnşallah bugün 158’incisini icra edeceğimiz kalkınma ajansı yönetim kurulu toplantısının bölgemiz illeri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atacağımız 2023 yılında illerimize orta ve uzun vadeli kalkınma vizyonu kazandırmak için hep birlikte kaynakları daha etkin kullanmak için büyük sorumluluklar düşüyor. Bugün bu toplantının ana gündemi bölgemizdeki işletmelerimizi yakından ilgilendiren iki mali destek programının ilan edilmesidir. Bunlardan ilki2022 yılı Çalışma Programı kapsamında hazırlıkları geçtiğimiz haftalarda tamamlanan 12 milyon TL bütçeli 2022 Yılı Turizm İşletmelerinin Modernizasyonu Finansman Desteği Programı’dır. Bu program ile Bölgemizdeki konaklama tesislerinin modernizasyonu ve dijital teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması ile rekabet güçlerinin artırılması amacıyla projelere finansman desteği vereceğiz; yani,desteklenecek projelerde yararlanıcıların anlaşmalı bankadan kullanacakları yatırım kredisinin finansman maliyetini Ajans olarak karşılayacağız. Bugün ilan edeceğimiz diğer program ise 20 milyon TL bütçeli 2022 Yılı İhracata Gençlik Aşısı Faizsiz Kredi Desteği Programı’dır. Bu programla desteklenecek projelerle TR83 Bölgesinde ihracat değerinin artırılması ve ürün yerlileştirmeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi ile dış ticaret alanında yeni iş imkânları oluşturulmasına katkı vermeyi hedefliyoruz. Her iki programın da başvuru duyuruları bugün itibarıyla Ajans internet sitesi üzerinden yayımlanmıştır. Bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Bilindiği üzere Kalkınma Ajansları çok geniş bir yelpazede, sanayiden tarıma; turizmden sağlığa; sosyal hizmetlerden çevre ve şehirciliğe kadar bütün yatırım konularına ilişkin proje fikirlerinin tartışıldığı, desteklendiği, bu konularda ilgili tarafların bir araya getirildiği bir ara yüz olarak önemli rol üstleniyor. Bugün bu toplantının ardından düzenlenecek Bölgesel Turizm Üst Düzey İşbirliği Toplantısı da tam bu manada önemli bir boşluğu dolduracaktır. Bu toplantı ile Orta Karadeniz Bölgesi’ni (TR83) oluşturan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illeri ile beraber buillerin coğrafi, kültürel ve iktisadi bakımdan yakın ilişkili olduğu Sinop ilini de içine alan bölgede faaliyet çeşitliliğioluşturularak turizm hareketi ve turizm türlerinin gelişmesine de katkı sağlayacak işbirliği imkânlarını istişare edeceğiz. Bölgemizin turizm gelirlerinden elde ettiği payı artırmak için hangi ortak adımları atmamız gerektiğini karara bağlayacağız. İnşallah bu iyiniyetli girişimimiz en kısa sürede meyvelerini verecektir. Bu vesileyle davetimize icabet eden Sayın Sinop Valimize ve belediye başkanımıza ve ticaret ve sanayi odası başkanımıza hoş geldiniz diyorum.

 

Sayın Valilerim, kıymetli Başkanlarım ve değerli basın mensupları,

Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Tokat’a vali olarak görevlendirilmemle birlikte 2022 yılı Mayıs ayından bu yana OKA Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmekteyim. Bu altı aylık süre zarfında Ajansın genel yönetiminde olduğu gibi devam eden projelerin de sağlıklı bir şekilde tamamlanması için gerekli yönlendirmeleri yaptım. Bugün bu toplantımızda 2023 yılında Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu başkanlığı görevini değerli meslektaşım Amasya Valisi Mustafa Masatlı’ya devredeceğim. Kendisinin bilgi birikimi ve tecrübesiyle bütün bölge illeri için çok güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum.

 

Bu toplantı vesilesiyle, Amasya’da Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın da ev sahipliğinde düzenlediğimiz Yönetim Kurulu toplantımıza teşrif eden bütün üyelerimize teşekkür ediyor ve toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Toplantıya Vali Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Amasya Valisi Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı,Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, yönetim kurulu üyeleri, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47