USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NİKSAR ve ERBAA İLÇELERİNDE ÜRETİCİLERE TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ

NİKSAR ve ERBAA İLÇELERİNDE ÜRETİCİLERE TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ

NİKSAR ve ERBAA İLÇELERİNDE ÜRETİCİLERE  TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENDİ
04-02-2022 09:04
04-02-2022 09:05
Google News

  

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde,  TARSİM Samsun Bölge Müdürlüğü ile İlçe müdürlükleri ve Ziraat Odası Başkanlıkları ile birlikte Niksar ve  Erbaa  ilçelerinde,  Tarsim Sigortaları ile ilgili  Bitkisel ve Hayvansal konularda sezon öncesi çiftçilerin bilinçlendirilmesi amacıyla 3 adet toplantı yapıldı. Yapılan toplantılara toplam 139 kişi katıldı.

 

Niksar ilçesinde; Niksar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü organizesi ile 2 toplantı yapıldı.  İlk toplantı Niksar merkezde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapıldı ve 40 kişi katıldı. Toplantıya Tarsim Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün , Gökçeli Belediye Başkanı Mustafa Koyuncu, Niksar Ziraat Odası Başkanı Ömer Yeteroğlu , ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü  teknik elemanları  ve önder çiftçiler katıldı.  2. toplantı Gökçeli Beldesinde  Kütüphane salonunda yapıldı ve 40 kişi katıldı.

 

Tarsim Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak  Tarsim sigortaları ile ilgili sunum yaptı. Bölgemizde yaşanan hasar başlangıç zamanını tespiti, muafiyet, kuraklık zararını şartları,  sera , ceviz ve üzüm  poliçesi detayları, bölgemizi ilgilendiren bu yıl ilk defa Tarsim kapsamına alınan yeni konular üzerinde de bilgilendirmeler yaptıktan sonra çiftçilerin yaşadıkları sorunları dinleyerek sorularını cevaplandırdı.

 

Toplantılar sonunda, Niksar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün birer konuşma yaparak  İlçe Müdürlüğü çalışmaları  ve Dijital Tarım (DİTAP )hakkında Bilgilendirme yaparak Tarsim Bölge Müdürü ve katılımcılara teşekkür etti ve şunları söyledi. " Tarsim Sigortaları ile yapılan toplantılar  Bitkisel ve Hayvansal konularda sezon öncesi çiftçilerin bilinçlendirilmesi  ve  üreticilerimize duyurulması açısından  çok önemlidir.  Toplantı  koordinesi için İl Müdürlüğümüze,  Tarsim bölge müdürümüze,  belediye başkanımıza,  muhtarlarımıza, üreticilerimize  toplantıya katılmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

 

 Erbaa ilçesinde; Erbaa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığının  beraber düzenlediği  Tarsim Sigortaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı 01.01.2021 tarihinde  Erbaa Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı.  Tarsim Sigortası ile ilgili  Bitkisel ve Hayvansal konularda sezon öncesi çiftçilerin bilinçlendirilmesi için  yapılan toplantıya 59 kişi katıldı. Toplantıya Erbaa  İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Mazgal, Tarsim Samsun Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak, Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal,  Gökal Belde Belediye Başkanı Osman Akbulut, Ziraat Bankası ve Şekerbank Şube Müdürleri, Tarım Kredi Müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Köy Muhtarları Ziraat Odası Yönetim kurulu Üyeleri ve  Delegeleri, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ,çiftçiler ve üreticiler katıldı.

 

Erbaa İlçe Tarım Orman  Müdür Vekili Bekir Mazgal, " Tarsim sigortalarının üreticilerimize duyurulmasında  bu tip bilgilendirme toplantıları çok önemlidir.  Toplantı  koordinesi için İl Müdürlüğümüze,  Tarsim bölge müdürümüze,  Ziraat Odası Başkanımıza,  katılım sağlayan  müdürlerimize,  muhtarlarımıza, üreticilerimize ulaşımın zor olduğu bu günlerde toplantıya katılmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Toplantıda  bir konuşma yapan  Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal  "Üreticilerimizin ve Yetiştiricilerimizin, bitkisel ürünlerini, hayvanlarını, doğal afetlere ve çeşitli risklere karşı geniş teminat kapsamı ve yüksek güvence ile koruyabilecekleri en etkili sigorta sistemi o TARSİM sigortasıdır. Çiftçilerimizden gelen talepleri, sorunları, Tarsim Bölge Müdürlüğüne,  milletvekillerine ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezine iletiyoruz ve bu konuda yetkililerden  olumlu gelişme bekliyoruz"  dedi.

 

Tarsim Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak Tarsim sigortasından nasıl yararlanılması konusunda bitkisel ürünlerde ve büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetlerde örnekler vererek sunum yaptı. Hasar oranlarını ve hasarla karşılaştıkları durumda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

 

Tarsim Sigortaları ile ilgili yapılan toplantıların ardından bir değerlendirme yapan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin ;  " TARSİM Samsun Bölge Müdürlüğümüze ilçe Müdürlüklerimize ve toplantı organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok önemli bilgilendirmeler ve eğitimler yapılmış oldu.  Bu tür toplantılarda karşılıklı fikir alışverişi ile sahada karşılaşılan sorunların çözümünde önemli aşamalar kaydedilmektedir. Tarımsal üretimde doğal  ve meteorolojik olaylardan kaynaklanan riskler bulunmaktadır. Bu riskleri en aza indirmek için Tarsim sigorta havuzu çok önemlidir. Devlet sigorta yaptıran çiftçinin prim tutarının yarısını karşılamaktadır. DİTAP a kayıt yaptıran üreticilerin sigorta yaptırması durumunda  prim tutarında % 5 indirim yapılmaktadır.  Bölgede zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçimizi daima güçlü kılmak, emeklerinin karşılık bulmasını sağlamak ve herhangi bir afet durumunda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için sigortacılık faaliyetlerine çok önem veriyoruz. 2021 yılından itibaren ilçe bazlı olarak uygulanan Kuraklık verim sigortası Köy bazlı olarak yapılmaktadır. Küresel ısınma ile birlikte mevsimler değişmekte ve yağış rejiminde değişimler olmaktadır. Kuru alanda yetiştirilen buğday, arpa, tiritikale, nohut, mercimek, yulaf ve çavdar gibi  ürünlerin  kuraklık tehlikesine karşı da üreticilerimizin Köy bazlı kuraklık verim sigortalarını yaptırmalarını istiyoruz.  Hasarsız, kazasız bir üretim sezonu diliyorum. " dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42