USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
23-03-2013 10:18
Google News

Belediye Başkanı Adnan Çiçek merkez mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. İstişare toplantısına; Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem; “2013 bizim, belediyemizin ve Tokat’ımızın bir atılım yılı olacaktır. Tokat Belediyesi ve Muhtarlar Derneği olarak omuz omuza 2013’e çok verimli, somut, ayağı yere düz basan ve gerçekten hiçbir şekilde sendelemeden girmiş olacağız. 2013 yılını Tokat’ın altın yılı ilan edeceğiz ve inşallah sorunlarımızın tamamı bitmiş, bütün görsellerimiz tamamlanmış, mümkün olduğu en üst seviyede çalışarak seçim yılı olan 2014 Mart ayını karşılayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. SAYFA 03




Belediye Başkanı Adnan Çiçek yapmış olduğu açıklamada; “ Şuana kadar ilimizde özellikle büyük hizmetler anlamında 2012- 2013 yılında önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Bu yılda aynı hizmetleri artan bir ivme ile devam ettirmiş olacağız. Elbette ki; mahallelerimizin, sokaklarımızın sorunlarının yanı sıra ilimizde de ciddi sorunlar söz konusu bunları çözme konusunda ve muhtarlarımızla doğrudan ilgili yine belediyemizle de ilgili olarak özellikle büyük projeler anlamında geçtiğimiz yıl bizim için verimli geçti. Başta çevre yolumuz hizmete açıldı, diğer tarafta Gazi Osman Paşa Köprümüz iki taraflı kavşak çalışması ile Behzat Bulvarı Karşıyaka’ya bağlandı. İtfaiye teşkilatımız yeni hizmet binasına taşındı. Katı atıklar ile ciddi bir sıkıntı vardı bunu da yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile çözmüş bulunmaktayız Tesiste biriken atıklardan enerji üretimi olarak geri dönüşüm sağlayarak birliğimize ve belediyemize gelir sağlayan bir noktaya gelecek. Tokat ölçeğinde geçtiğimiz yıllarda yapılan birçok çalışma ile bütünleştirildiğinde bu ilin temel sorunları arasında bulunuyordu.

Bunun yanında alt yapıya dönük olarak dokuz yıldır çaba gösteriyoruz. Bu kapsam içerisinde doğalgaz da sona geldi. 2013 yaz döneminde yapılacak çalışmalar ile doğalgaz gitmeyen yer kalmayacak. Telefon hatları ve Elektrik hatları alt yapısı ile ilgili olarak yine belirli bir mesafeye ulaştık. Bu yıl elektrikle ilgili olarak ana arterler üzerinde belirli bölgelerde çalışmalar olacak bunu da tamamına yakınanda elektrik hatları yer altına alınması gereken yerlerde bu çalışmalarımız bitmiş olacak.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde alt yapı çalışmalarına yönelik geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi geçen yılda ciddi hizmetler ürettik. Bedestenlioğlu ve Derbent Mahallelerimizin suyunu artık bulunduğu bölgeden verdik. Daha önceden depolar arasında farklı hatlar ile su veriliyordu. Bu hatları tamamen iptal ettik. Böylece artık bölgede de su kesintisi ve su sıkıntısı yaşanmıyor. Semerkant Mahallesinde de yeni bir depo yaptık ve bağlantıları da bitti. Tokat’ta olağan kesintilerin dışında su veremediğimiz bölgemiz kalmadı.

Uzun yıllardan beri devam eden altyapı sorunları bizi ciddi şekilde yordu, ama biz hiçbir zaman erinmeden, usanmadan ve yakınmadan halkımız ve siz muhtarlarımızın anlayış göstermesi ile bu çalışmalarımızı tamamladık. Bu alt yapı çalışmaları biten bölgelerde daha kaliteli asfalt, daha iyi parke ve daha özellikli kaldırım çalışmaları bir taraftan başladı. Bu yıl biraz daha üst yapıya dönük olarak ağırlıklı çalışmalarımız olacak.

Bu yıl ki programımıza ilişkin olarak sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum; imar revizyon planını gerçekleştirdik, yedi sekiz tane mahallemizi ilgilendiriyor. Bu bölgelerimizde kentsel dönüşüme ilişkin olarak ciddi bir imar değişikliği yaptık. Revizyon kapsamında plan notlarımızda çok ciddi konuda iyileştirmeler yaptık. Bir yıla yakın bir sürede tüm bu çalışmaları belirli bir noktaya getirdik. 30-40 yıl önce yapılmış binaların yıkılıp yerlerine deprem açısından daha sağlıklı binaların yapılması için kentsel yenileme çalışmamız başlayacak. İlimizde eski yönetmeliklere göre 1999 depremi öncesinde alelade yapılmış yönetmeliğe göre; uygunsuz yapılmış, güvenilir olmayan binalar söz konusu, bunların yenilenmesine ilişkin olarak da farklı bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Ayrıca Tedaş köprüsü yanına ve Büyük Otel yanı Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsüne ilave ikinci köprüler yapılmış olacak. 

Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde bir takım düzenlemeler yapacağız. Cumhuriyet Meydanına Valilik ile Belediye arasına bir kavşak çalışması yapacağız, Taşhan önüne bir kavşak oluşturacağız ve Niksar yolu kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar yolu böleceğiz dolayısıyla trafiği rahatlatmış olacağız. Gazi Osman Paşa Bulvarı ve Çeçenistan Caddesi ile karşı taraf da dahil olmak üzere köprü başı kavşağı ile çiçek petrol kavşağına kadar park saat metre uygulaması getireceğiz. Doğalgaz ile elektrik idaresinin de çalışmalarına bağlı olarak Gazi Osman Paşa Bulvarı ile Çeçenistan Caddesinde kaldırım da yenilemeye gideceğiz. Şehrimize yakışır bir şekilde çalışma yapacağız. Ayrıca katlı otopark çalışmamız var. Katlı otopark istimlâklerin de belirli bir noktaya geldik, Ali Sabri İş Merkezinin olduğu yerde ve Cumhuriyet İlköğretim Okulunun olduğu yerde katlı otopark ihalelerini bu yaz gerçekleştireceğiz ve bu yılın sonuna doğru bu otoparkları açmayı planlıyoruz. 2013 yılında ana arterler olmak üzere alt yapısı bitmiş olan yerlerde asfalt çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Daha sonra merkez mahalle muhtarları, mahallelerinde yapılması gerekenler ve mahallelerindeki sorunlarını 2013 yılı programına alınması için yazılı olarak ilgili Başkan Yardımcılarına ilettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45