USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Küresel Operasyonun Ekonomik Bedeli En Az 8 Toplu Sözleşmeye Denk

Küresel Operasyonun Ekonomik Bedeli En Az 8 Toplu Sözleşmeye Denk
09-01-2014 10:16
Google News

Eğitim-Bir-Sen Tokat Başkan Yardımcısı Şaban Ceylan, Türkiye’de yolsuzluk kamuflajıyla perdelenmiş küresel bir operasyon yürütüldüğünü belirterek, “Fotoğraf her geçen gün daha da netleşmektedir. Sendika olarak, milli iradenin yanında, varsa eğer, yolsuzlukların kesinlikle karşısındayız” dedi.

Ceylan, öğretmenlerin ek ödeme sorununun da çözüldüğü, Türkiye’de kamu çalışanlarına üçüncü büyük iyileştirme olan 2014-2015 yıllarını kapsayan, toplamda 8,2 milyar TL’ye mal olan toplu sözleşmenin 8 katı bedele mal olan Küresel Operasyon’un ülkeye çok şey kaybettirdiğini söyledi.

 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Tokat Başkan Yardımcısı Şaban Ceylan yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi

 

Milli İradenin Yanında Olmak Soylu Eyleme de İmza Atmaktır

 

17 Aralık darbe girişiminde meşru siyasetin tek yönetim erki olduğunu haykırmanın, milli iradenin yanında olmanın başlı başına bir eylem olduğunu ve bu eylemin, çağın en soylu eylemine de imza atmak olduğunu ifade eden Ceylan , “Kuruluş mayasında, Anadolu dervişliği, şair inceliği olan, ‘halka itibar etmek, hakkı tutup kaldırmaktır’ ilkesiyle yön bulan büyük bir aileyiz. Ortak Akıl mitingleriyle demokrasiye sahip çıktık. 27 Nisan e-muhtırada doğru yerde durduk. Referandumdaki özverimizle özgürleşmeye katkı sunduk. Gezi’de faiz lobisinin değil, halkın yanında olduk. Küresel operasyonda ise, yine milli iradenin yanında, varsa eğer, yolsuzlukların kesinlikle karşısındayız” şeklinde konuştu.

 

 

Küresel Operasyon Kısmi de Olsa Sonuç Almıştır

 

2011’de 3,7 milyar altın ihraç eden bir ülkenin 2012’de birden 16,3 milyara ulaştığını kaydeden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ihracatın yüzde 60’ı ise İran’la gerçekleşmiştir. İran ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’yle ticari ilişkilerini geliştiren Türkiye ve ilişkilerin odağındaki Halk Bank hedef seçilmiş, ABD tarafından 1 Temmuz 2013’te ‘İran’a ait özel ve devlet kuruluşlarına değerli metallerin satışının yasaklanması’ nedeniyle Türkiye’ye 2013’te altın ihracatında yüzde 62,4’lük zarar ettirilmiştir. Para trafiğinin Halk Bank değil, ABD’deki JP Morgan Bank üzerinden yürütülmesini isteyenlere Türkiye’nin yeşil ışık yakmaması üzerine Türkiye’ye had bildirmek isteyenler, taşeron kullanarak had bildirmeye kalkmışlardır. İki ana hedef üzerinden yola çıkan Küresel Operasyoncular, kısmı sonuç almış ve eğer basına yansıyanlar doğruysa, Kuzey Irak petrol gelirlerinin New York JP Morgan Bank’tan gerçekleştirilmesi hedefine ulaşmışlardır.”

 

Çeylan, öğretmenlerin ek ödeme sorununun da çözüldüğü, Türkiye’de kamu çalışanlarına üçüncü büyük iyileştirme olan 2014-2015 yıllarını kapsayacak, toplamda 8,2 milyar TL’ye mal olan toplu sözleşmenin 8 katı bedele mal olan Küresel Operasyon’un ülkeye çok şey kaybettirdiğini vurgulayarak, “Kuzey Irak petrol geliri nedeniyle 11,5 milyar, Sayın Ali Babacan’ın iki hafta önceki açıklaması baz alındığında borsa ve döviz dalgalanmasıyla 49,3 milyar kaybedilmiştir. İki hafta içerisinde bu rakamlar daha da artmıştır. Söz konusu rakamlar birleştirildiğindetaya çıkan meblağ ile en az 8 defa toplu sözleşme yapılabilirdi” diye konuştu.


Kazanımlarımızın Kalıcı Olması ve Sıfırlanmaması İçin Çalışıyoruz

 

“22 yıldır sendikal alanda mücadele ediyve tırnaklarımızla kazanım oluşturuyoruz” diyen Şaban Ceylan şunları söyledi: “Özlük ve özgürlük noktasında iki ayrı alanda oluşturduğumuz saymakla bitmeyecek kazanımların sıfırlanması ve yeniden başa dönülmesi için antidemokratik birtamın oluşması yeterlidir. Ülkemizde sonuç alan her darbe sonrası kazanımlar resetlenmiş ve mücadele başlangıç noktasına geri dönmüştür. Geçmişten ders alan, tarihin tekerrür etmemesi için üzerine düşeni yapan bir teşkilatız. ‘Ülkemizin de, üyemizin de kaybetmemesi’ için çalışıyoruz. Ülkenin korku tünelinden tamamen çıkması, demokrasinin kurumsallaşması, kuvvetler çatışması değil, kuvvetler ayrılığının tam anlamıyla hayata geçmesiyle en az ülkemiz kadar kamu çalışanları da nefes alacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak kazanımların kalıcı olması ve sıfırlanmaması amacıyla sadece bir kesim ve zümre için değil, millet için çalışıyoruz

 

 

Her Türlü Vesayet Girişimine Karşı Eğitim-Bir-Sen Sivil Sigortadır

 

Bir kesimin marjinal sendikası değil, tüm toplumu kucaklayan, tüm eğitim çalışanlarına güven veren bir yapıda olduklarını dile getiren Ceylan,sendikacılığın enini büyüterek, boyunu uzatarak ve derinliğini artırarak çığ gibi büyüdüklerini, halihazırda da her anlamda Türkiye’nin en büyük sivil örgütlenmesi olduklarını, bu dev yürüyüşün gerçek sahibinin ise üyeler olduğunu ifade etti.

Aksiyoner kimliğe sahip üyelerle bu emeğin ete kemiğe bürüneceğini kaydeden Ceylan, “Bir ülkenin geleceğinin en emin inşası ancak bu yolla yapılabilir. Dış mihrakların iç odaklarla kol kola girip ülkenin geleceğine ipotek koyacak her türlü vesayet girişimine karşı Eğitim-Bir-Sen sivil bir sigortadır. Eğitim-Bir-Sen üyelerinin taşrada uhuvvetimizi pekiştiren bu kenetlenişi merkezdeki gücüne tekabül etmektedir. Bilhassa bugünlerde safları sık tutan bu adanmış ruhlara sendika genel merkezi adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

2014, Sorunların Değil Çözümlerin Öne Çıktığı Bir Yıl Olsun

 

Şaban Ceylan, 2013 yılının, 2012’den devralınan sorunlarla anılan bir yıl olmaktan kurtulamadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle ikinci yarısında sorunların birer birer çözülmesiyle imaj tazeleyen Bakanlık, eğitim çalışanlarının 2014 yılına ilişkin umutlarını da artırmış oldu. Okul dönüşümleri, tayin ve nakiller, eş durumu, alan değişikliği, yeni öğretmen ataması gibi birçok konuda son altı ayda beklenilenin üzerinde iyi gelişmeler yaşandı. 2104 yılına devreden kariyer basamakları, norm kadro yönetmeliği, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği, müfredatın değerler eğitimi ekseninde güçlendirilmesi, GİH sınıfı çalışanları için görevde yükselme ve unvan değişikliği takviminin belirlenmesi ve işletilmesi, bazı okullarda devam eden başörtülü öğrencilerin sorunlarının çözülmesi ve yönetmelik değişikliğinin gerçekleştirilmesi gibi birçok konu bu yıl içerisinde ivedilikle çözülmelidir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42