USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından ‘Dayanışma Gecesi’ düzenlendi. Geceye Tokat İl Başkanı Duran Kum’da katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından ‘Dayanışma Gecesi’ düzenlendi. Geceye Tokat İl Başkanı Duran Kum’da katıldı.
16-04-2013 19:09
Google News

Cumhuriyet Halk Hak Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti SözcüsüHaluk Koç, ``Biz demokratlar yurtseverler solcular sosyal demokratlar darbeye demokrasi dışı yollara kapalıyız. Hiç kimse darbe yandaşı değil. Darbe beklentisi içinde değil`` dedi.

Yemeğe CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, CHP İstanbul, Amasya, Kırıkkale, Yozgat,Tokat il başkanları ve partililer katıldı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Burada partililere seslenen Koç, Silivri`de yaşanan olaylar ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, kendisine ``siyaset müsveddesi`` nitelendirmesinde bulunan Başbakan YardımcısıBülent Arınç`ı ise sert sözlerle eleştirdi. Silivri`de siyasi bir yargılama yapıldığını savunan Koç,ada hukuk ve adalet yerine bir zulümün olduğunu belirterek, siyasi bir zulüm davasının yürütüldüğü Silivri`de adil yargılama ve savunma hakkının da bulunmadığını söyledi. Koç, Silivri`de özel yetkili mahkemeler, özel yetkili talimatla görev yapan savcılar ile gizli tanık müessesi gibi bir garabet, sapıkların, katillerin, teröre bulaşmışların gizli tanık olarak dinlendiği bir sahne, delil olmayacağı söylenen delillerle bindirilmiş, oluşturulmuş, imar edilmiş delillerle hayatı karartılan insanlar olduğunu söyledi.

CHP`nin Silivri`yi izlediği için iktidarın şikayetçi olduğunu öne süren Koç, ``Hani şu emekli olacağını müjdeleyen ağlayan bir başbakan yardımcısı var. O da çok sinirli. Başbakan çok sinirli. Niye CHP`lilerdalar. CHP`liler dün deadaydı, bu dava bitene kadarada olacaklar. Halkın gözünden gönlündenada yapılan hukuksuzlukları uzak tutmayacaklar. Hatırlatacaklar`` diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç`ın kendisi ve CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce`ye siyaset müsveddeleri benzetmesinde bulunduğunu hatırlatan Koç, ``Siyaset müsveddeleri diybana ve İnce`ye Arınç. Biz müsvedde siyaset yapmayız. Hak ettiğini alnının çatına söyleriz. Çekindiğimiz hiçbir şey yok. Kendi benzetmesinden gidecek olursak bu parti, bu partinin kurucuları Damat Ferit fotokopilerini nasıl gömdüyse sizin gibi müsveddeleri de yakında siyaset sahnesinden yolcu edecek güçtedir`` ifadelerini kullandı.

Türkiye`de bir Kürt sorunu olduğunu anlatan Koç, ``Bir siyasetçi olarak söylüyorumTürkiye`de derinliği olan 1980 sonrasında da belki özel olarak şiddeti artırılmış bugüne kadar taşınmış ciddi bir siyasi sorun halinde. Bu sorunun temeli etnik temelde bir ayrımcılığı hedefleyen ve bunu silah terör şantajıyla hayata geçirmek isteyenlerin güdümünde bir sorun. Özüne baktığınızda bu sorun demokrasi sorunu. Demokratikleşmeme sorunu. İnsan hakları sorunu. Hukuk devleti algısının içinin boşaltılması sorunu. Ekonomik, sosyal kültürel yerel yönetimler uluslararası gibi çok çeşitli boyutları olan sorun. Bu sorunun çözümü geniş çapta Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde bir siyasi uzlaşma zemini hazırlamamız lazım. Bu iş gizli kapaklı pazarlıklarla Başbakanın yakın dönem siyasi beklentilerini masaya yatırdığı karşısında terör örgütü liderininde nihai hedefine ulaşmak için masaya key sürdüğü pazarlıkla çözüme ulaşmaz. Anayasa uzlaşma komisyonu gibi her partiden eşit sayıda milletvekilinin olacağı bir komisyon kuralım. Efendim siz komisyon demiştiniz ya biz de geçen gün meclise getirdik. Siz buna katılmıyorsunuz. Bu nasıl karın ağrısı. Kardeşim biz her partiden eşit dedik. Senin getirdiğin komisyon 10 AK Parti`li, 3 CHP`li, 2 MHP`li, 1 BDP`nin görev yapacağı komisyon. O komisyon Başbakanın bu süreçte kafasından ne geçiyorsa AK Partililerin parmak kaldırılmasıyla o görüşlerin komisyon raporuna dahil edileceği sonuç verecek. Bu arada bir taşla iki kuş vurulacak. CHP`yi meclis içerisindeki fotoğrafın içerisine katacağız. Türkiye`de bir marjinal gazetenin her gün cumhuriyet CHP`lilere küfür adamımı akil adam. Daha önce fikirlerini oluşturmuş Türkiye`nin bütünlüğü konusunda duyarlılığı olmayanlar mı akil adam. Biz gerçekten akil adam dedik. Kendi alanında önder sözüne güvenilir, bağımsız, onun bunun sözüne girmeyen insanları söyledik. PKK ile görüşülür mü? Evet görüşülür. Bu akil adamlar aracılığıyla. Mecliste bizim oluşturacağımız o komisyonun seçeceği bağımsız insanlarla devleti muhattap etmeden, kanun devleti dışına çıkarmadan, hukuk devleti dışına sürüklemeden silah bıraktırmak için görüşür. Diğer konular milletin önünde. Açık şeffaf net TBMM`de Türkiye`nin her yerinde yaşayan insanların makul göreceği kabul edebileceği tüm öneriler açık şeffaf meşru zeminde tartışılır soruna bir çözüm bulmaya çalışılıyor. Bunlar reddedildi`` şeklinde konuştu. Başbakan`ın başkanlık sistemini istediğini hatırlatan Koç, konuşmasında şunları kaydetti:

``Denetlenmek, sorgulanmak istemiyorum. Astığım astık kestiğim kestik. Bu mantıkla bir başkanlık. Bunun olması mümkün değil. Eş zamanlı olarak İmralı`da Öcalan`la başka bir anayasa pazarlığı pazarlığı başladı. Sen 5-6 milyon Kürt yurttaşın oyunu bana kanalize et ben başkan olayım. Sizin istediklerinizi de kademeli olarak vereyim. Öcalan bir yol haritası sundu. İlk 4 maddesi yerine getirildi bunların. Son maddesini merak ediymusunuz. Şimdi ne söyleniysilah bıraktı, bırakacak, gidecek, gelecek, gömecek gömmeyecek. Sonuç ne olursa olsun bunların yol haritasının son maddesi bunlar Türkiye dışına çıkıp Suriye`de ABD`nin isteği, talebi doğrultusundaadaki radikal muhalif unsurlarla birleşip,adaki rejimi devirip veadan Türkiye`ye o bölgeye birilerinin hazırladığı zemine ön savunma gücü olarak geri dönecekler. Efendim niye karşı çıkıyorsunuz siz barış huzur istemiymusunuz. Siz vampirsiniz kudurmuşsunuz bu sözler söylendi. Bizlere. Kardeşlik, barışı herkes istiyor. Kimse çözüm olmasın demiyor. İmralı`da pazarlık masasında birilerinin ne istediği belli. Sen ne verdin kardeşim çık milletin önüne bu sorunun cevabını ver. Millet bunu merak ediyor. Çıt yok. Bunu sormayacak mıyız. Ne verdinada. Bana güvenin sana nasıl güvenelim. Bir dediğin diğerini tutmuyor. Sabah ayrısın akşam ayrı. Bu soru karsısında afallıyorlar. AK Parti`den de kimse bir şey bilmiyor. Akil adamlara soruyorlar, `Barış çok güzel bir şey, çözüm nasıl olacak? Onu biz de bilmiyoruz` Böyle bir sürecin içerisindeyiz.

Eğer siz hepimizin istediği çağdaş, özgürlükçü, vesayetsiz anayasayı mecliste uzlaşma komisyonunda milletin önüne getirmez İmralı`da ben başkan olacağım diye pazarlık yaparak birilerinin istediği üzerine anayasa hazırlarsanız. ve BDP`nin desteğiyle 330 milletvekilini bulup milletin önüne getirirseniz, masaya getirdiğiniz anayasasının adı milletin anayasası olmaz. AK Parti-BDP-PKK anayasası olur. Hodri meydan gel bunu Çorum`da da oylayalım.`` Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45