USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tokat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi tarafından şehrimizde trafikte farkındalık oluşturmak, yaya geçişlerinde öncelik tanımak ve emniyet kemerinin önemini belirtmek amacıyla

Tokat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi tarafından şehrimizde trafikte farkındalık oluşturmak, yaya geçişlerinde öncelik tanımak ve emniyet kemerinin önemini belirtmek amacıyla
08-11-2013 10:30
Google News

Tokat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyi tarafından şehrimizde trafikte farkındalık oluşturmak, yaya geçişlerinde öncelik tanımak ve emniyet kemerinin önemini belirtmek amacıyla Gaziosmanpaşa Bulvarında ilköğretim öğrencileri, emniyet kemeri konusunda sürücüleri uyardı.

 Düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Çevik, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Üstün, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Emniyet Müdürlüğü görevlileri, ilköğretim öğrencileri ve basın mensupları katıldılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ``Bugün burada Tokat`ımız için hayati önem taşıyan bir uygulama içerisindeyiz. Yaya geçişlerinde öncelikle yayaların hakkına sürücülerimizin riayet etmesiyle ilgili ve sürücülerimizin de emniyet kemerli geçişleriyle ilgili bir uygulama yapacağız. Bu uygulamayı şehrin olmazsa olmazlarından Tokat Belediye Başkanlığı İl Emniyet Müdürlüğü ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Kent Konseyimizletaklaşa bir program. Yavrularımız özellikle sürücülere bildirilerden dağıtacaklar ve onları ikaz edecekler, uyaracaklar. Tabii ki yaya geçişlerinin dikkatli bir şekilde kullanılması hem trafiğin rahatı açısından hem de yayaların emniyeti açısından olmazsa olmazı. Bazı sürücülerimiz bu uygulamaya dört dörtlük uyuyorlar. Bazıları ise geçiş hakkı benim diyerek yayalarımızı ve kırmızı işaretleri de tanımıyorlar. Bu konu eğitim ve öğretimle ilgili bir uygulama. İnşallah bu uygulama ile trafikte daha iyi bir konuma geleceğiz`` dedi.

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz yaptığı açıklamada; ``Bu proje Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tokat Belediyesi, Tokat Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesince gerçekleştiriliyor. Çok önemli bir konu Tokat açısından. Sürücülerimiz de yaya geçitleriyle ilgili farkındalığı artırmayı amaçlayan bir proje. Tokat`ta maalesef bu konuda duyarlılık çok gelişmiş değil. Uygulayanlar var ama uygulamayanlar daha fazla. Trafik Denetleme Şube Müdürümüzün çok gayretleri oldu bu projenin gerçekleşmesinde. İnşallah minik yavrularımız birlikte bu konularla ilgili el ilanlarını beraber dağıtacağız. Bu farkındalığı artırmayı planlıyoruz. Emniyet kemeri ve yaya geçitlerinde ilk geçiş üstünlüğü yaya da olduğunu belirterek inşallah bu uygulamanın daha hassasiyetle uygulanmasını temenni ediyoruz. Avrupa da adımınızı attığınızda caddeye araçlar duruyor, aynı şekilde bunun ülkemizde ve şehrimizde görmek istiyoruz. Bu konuda emeği geçen Belediye Başkanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze Tokat Kent Konseyi adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum`` dedi.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Üstün Tokat`ta yaya kazalarının ve yaya yaralanmalarının 40 gibi büyük biran oluşturduğunu belirterek; ``Bu projemiz Tokat`ta özellikle Sayın Başbakanımızın öncülüğünde ülke genelinde yaygınlaştırılmış olan ve 2020 yılına kadar devam edecek olan daha büyük bir proje Trafik Güvenliği Platformu çatısı altında gerçekleştirdik. Tokat`ımızda ülke geneline paralel olarak yaya kazaları tüm kazalar içerisinde ve yaya yaralanmaları tüm yaralanmalar içerisinde yaklaşık 40 gibi büyük biranı oluşturuyor. Özellikle yaya potansiyelinin büyük çoğunluğunu da öğrencilerimiz ve okul geçitlerinde ki küçük çocuklarımız 0-14 yaş grubu çocuklarımız oluşturuyor. Bu farkındalığı oluşturmak amacıyla Tokat Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Tokat Kent Konseyimizle birlikte çocuklarımızın da öncülüğünü yapacağı, onlarında içerisinde bulunacağı bu projeyi hayata geçirmek istedik. Diğer katılımcılara teşekkür ediyorum. İnşallah projemiz kazaların azaltılmasında, yaya ölümlerinin azaltılmasında en aza indirilmesinde faydalı olur, kazasız günler diliyorum`` dedi.

Daha sonra Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Çevik ise; `` Tokat`ta trafik kültürünün oluşmasını sağlamak, yaya geçişlerinin ve emniyet kemerinin önemini anlatmak ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi çok önemsiyoruz. Gerek okullarımızda gerekse cadde ve sokaklarımızdaki bu bilinci uyandırmak için bu çalışmaların yaygınlaşması son derece önemli. Çocuklarımız uygulamanın hem içinde bulunacaklar hemde geleceğimize daha olması gereken bir düzene, bir uygulamaya geçecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm bu çalışmalara paydaş olarak katkı veriyoruz. Diğer kurumlarımıza da bu güç birliğini oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Başta Tokat olmak üzere ülkemizde trafik kurallarına uyma ve uygulamayı izleme ve değerlendirme şansı böylece daha da yaygınlaşacaktır. Bu uygulama içerisinde olan herkese teşekkür ediyorum`` dedi.

Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri Gaziosmanpaşa Bulvarında araç kullanan sürücülere yaya geçitlerinde daha dikkatli olunması için el broşürü dağıttılar, emniyet kemeri takmayan sürücüleri uyardılar ve şeker ikram ettiler.

 

Araç kullanan hemşerilerimiz Tokat`ımızda uygulamaya konulan projeden memnun olduklarını belirttiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45