USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine Çöp Transferi Başladı

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine Çöp Transferi Başladı
07-01-2014 10:59
Google News

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek Tokat Belediyesi çöp transfer alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tokat Belediyesi Çöp Transfer alanında yapılan basın açıklaması programına; Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcılarından Mustafa Bandırmalı, Ahmet Çetin ve Ahmet Yaraş, Belediyemiz birim müdürleri ve basın mensupları katıldılar.

Başkan Çiçek Tokat Belediyesinin çevre yönetimi konusundaki bütün projelerini tamamlamış bir belediye olduğunu belirterek; ``Gerek Tokat Belediyesi olarak gerek Turhal-Zile-Pazar Katı Atık Yönetim Birliği olarak mutlu günlerimizden birisi. Katı Atık Yönetim Birliği olarak önemli aşamalar kaydettik. Düzenli depolama sahasında herhangi bir sorun kalmadı. Zile ve Pazar Belediyelerimiz küçük çöp taşıma araçlarıyla söz konusu alanda çöplerin depolanması işlemini yürütüyordu. 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine çöplerini tırlarla götürme işlemine Turhal ve Tokat Belediyesi olarak başlamış olduk. Bizler bugün burada çöp transfer istasyonunda bugünün önemine binaen bir açıklama yapma gereği duyduk. 2014 yılına girdiğimiz şu günlerde artık Tokat ilimizde günlük üretilen yaklaşık 170-180 Ton civarındaki çöpümüz tırlarla katı atık depolama alanına nakledilecek. Bunu Tokat`ın tarihinde önemli günlerden biri olarak görüyoruz. Çünkü halen Türkiye`de bir çok büyükşehirde bile bu tür tesislerin olmadığını düşündüğümüzde Anadolu`nun güzel ve şirin kenti Tokat`ta bu noktaya gelmiş olmaktan ve bu sorunu ilçelerimizle birlikte çözmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum. Birliğe bağlı olan Tokat Merkezle birlikte Turhal, Zile ve Pazar ilçelerimiz de bundan sonra çöplerini bu bölgede depolayacaklar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu planlamaya göre söz konusu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine yakın olan Almus, Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray İlçelerimizde çöplerini burada depolamak zorunda olacaklar. Ümit ediyorum ki; İl Özel İdaremize bağlı bütün yerleşim yerlerinde belde ve köylerimizde de artık bu işlemler bundan sonraki süreçte gelişerek devam eder. Avrupa Birliği uyum süreci yaşayan ülkemizde bütün yerleşim yerlerinde, illerimizden ilçelerimize, kasabalarımıza, köylerimize kadar çöplerin depolanması gerekiyor. Ayrıca söz konusu düzenli depolama sahasında da yapmış olduğumuz ihale neticesindeadaki çöpler belirli bir proje dahilinde depolanacak ve en geç iki yıl içerisinde gaz üretimi oluştuktan sonra gaz enerjiye dönüşecek. Bundan da hem ihaleyi alan müteahhit firma hem de birliğimiz enerjiden gelir sağlamış olacak. Dolayısıyla çöpten enerji üretmiş olacağız. Bunun ikinci aşaması olarak da çok uzun yıllardan bugüne kadar Tokat çöplük alanı vahşi depolama alanındaki ıslah çalışmalarımız da başlayacak. Fizibilite çalışmalarını yürütüyoruz. Bu çalışmalar bittikten sonra söz konusu eski çöplüğü de standartlara uygun şekilde yok edeceğiz, üzerini park alanına dönüştüreceğiz. Irmakla irtibatını ihatayla keseceğiz. Koruma altına alacağız, içerisindeki gaz birikimlerine karşı tedbirlerimizi alıp çıkan gazı da zararsız hale getirip doğaya bırakacağız. Üzerini bir kil katmanı ile örttükten sonra toprak sermek suretiyleada yeşillendirme yapacağız. Tamamen artık doğaya zararsız hale getirmiş olacağız.

Bunlar Tokat Belediyesi olarak uzun yıllar yapmış olduğumuz çevre projeleri içerisindeki en büyük ikinci projemiz idi. Atık Su Arıtma Tesisi şuan fiili olarak çalışıyor. Katı Atık Düzenli Depolama işlemlerimizde nihayet buldu, herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Eski vahşi depolama alanlarımızın ıslahı konusunda da çalışmalarımız çok yakın zamanda tamamlanmış olacak. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisimizde bölgedeki bütün Tıbbi Atıkları alarak sterilize ediyor. Atık Pil, Atık Yağ gibi konuların üzerine de arkadaşlarımız ciddiyetle gittiler. Türkiye`de il belediyeleri içerisinde Tokat Belediyesi atık ve çevre yönetimi konusunda bütün projelerini gerçekleştirmiş oldu. Biz bunun memnuniyetini yaşıyoruz. Amacımız ülkemizin her bölgesinde bu tür uygulamaların yaygınlaşmasıdır.

Bizler Avrupa Birliği süreci yaşarken sürekli olayın Avrupa tarafını suçladık. Ama Avrupa ülkeleri bu işleri uzun yıllar önce çözmüş. Ülkemizde çevre konusunda ciddi sıkıntılar var. Biz bu sıkıntıları aşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu vesileyle gerek Birlik yönetiminde yer alan Belediye Başkanlarımıza, Birlik Meclis Üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, Başkan Yardımcılarımıza, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, konuyla ilgili diğer bütün arkadaşlarımıza müteahhit firmalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Tokat için hayırlı uğurlu olsun.`` dedi.

Daha sonra katılımcılar vahşi çöp depolama alanında incelemelerde bulundular.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42