USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KADINLAR GÜNÜ’NDE ANLAMLI ARMAĞAN

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun Sosyal ve Kültürel Projeleri arasında yer alan Mahalle Konaklarına bir yenisi daha eklendi. Mahmutpaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Mahmutpaşa Mahalle Konağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılarak, Tokatlı kadınlara armağan edildi.

KADINLAR GÜNÜ’NDE  ANLAMLI ARMAĞAN
09-03-2022 10:11
Google News

 

2019 yılında Mahalle sakinlerinin talebi üzerine yapımına başlanılan Mahmutpaşa Mahalle Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Konak içerisinde; Muhtarlık bürosunun, nişan, şerbet gibi bir takım merasimlerin yapabileceği alanlara ilave olarak, fitness salonunun ve mahalle sakinlerinin toplantı yapabilecekleri mekânların yer aldığını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anlamlı bir açılışla taçlandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Dinimizde hanımların, kadınların özel bir yeri var. Peygamberimiz, ‘Cennet Annelerin Ayakları Altındadır’ buyurmuşlardır. Eğer kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur, kadın topluma yön verirse toplum daha müreffeh bir ülke olur. Bizim tarihimizde hep güçlü kadınlarımızla anılmıştır. Bizim topluma yön veren güçlü kadınlarımız vardır. Düşmana asla geçit vermemişlerdir. Hanım kardeşlerimiz başımızın tacıdır. Ve başarının kadınlarımızla birlikte var olduğunu biliyoruz. Bizler, Tokat Belediyesi olarak kadınlarımızın devamlı yanında olmaya çalıştık. Kadınlarımıza hizmet üretmeyi değer katmayı en önemli vecibelerimizden bildik.

2015 Yılından itibaren her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, hanım kardeşlerimize şehrimizin çeşitli bölgelerinde yapımını tamamladığımız tesislerimizi armağan ediyoruz. Bugüne kadar Behzat Hanımeli, Karşıyaka Hanımeli, Gülbaharhatun Hanımeli, Toki Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerimize ilave olarak Karşıyaka Mahalle Konağımızı, İbn-i Kemal Mahalle Konağımızı ve Yeraltı Çarşısında Hanımeli El Ürünleri Satış Merkezimizi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açarak, Tokatlı hanımlarımıza armağan ettik. Hedefimiz mahalle konaklarımızı çoğaltmak ve her mahallede bir tane olmasını istiyoruz. Bu yıl da yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mahmutpaşa Mahalle Konağımızı açmanın, kadınlarımıza armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu Mahalle Konağımız sadece Mahmutpaşa Mahallesi’ne değil, çevre mahallelerimize de hitap edecek şekilde ayarlanmıştır. 320 metrekarelik bir arsa üzerinde 200 küsür metrekare bir alana oturmuş olan ve 4 kattan oluşan, toplamda 800 metrekarelik bir kullanım alanı olan konağımızın içerisinde; Muhtarlık büromuz, nişan, şerbet merasimlerinin yapılabileceği alanlar, derslikler ve büyük küçük tüm mahalle sakinlerimizin gelip dinlenebileceği, toplantı yapabilecekleri alanlar mevcuttur.

Dün olduğu gibi bugün de yarın da hanım kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu konaklarımız birer eğitim yuvası olarak, Tokat’ımızın örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini geleceğimize taşımaya birer vesile olacaktır. Mahmutpaşa Mahalle Konağımızın şehrimize, mahalle sakinlerimize ve Tokatlı hanım kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Tokatlı kadınlarımız hamiyetperverlikleri ve fedakarlıklarıyla, şehrimize sahip çıkmasıyla bizim gururumuz oldu. Biz başarılı bir şehir isek kadınlarımızın başarısı sayesindedir.”

VEKİL ARSLAN, “BAŞKANIMIZ HER 8 MART’TA BİR TESİS AÇIYOR”

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan Belediye Başkanı Eroğlu’nun 8 Mart’ı vesile kılarak her yıl Tokatlı kadınlar için anlamlı bir tesisi hizmete açtığını söyleyerek kedisine teşekkür etti. 8 Mart’ın tarihçesi ile ilgili bilgi veren Arslan daha sonra iyi hal ve tutuklama şartlarının yeniden düzenlendiğini ve kadına yönelik şiddetin cezalarının artırılacağını kaydetti.

VALİ BALCI, “KADININ ZEKASINDAN MAHRUM TOPLUMLARIN YARISI FELÇLİDİR”

8 Mart Kadınlar Gününü kutlayan Vali Dr. Ozan Balcı ise, “Belediye Başkanımız çok güzel bir iş yapmış. Kadına verilen kıymetin ifadesi bu. Kadın kültür merkezleri ve mahalle konakları kadınlarımız için çok önemli. Kadının aklından, zekasından, yetenek ve ilkelerinden yararlanmayan toplumları insan vücudu gibi düşünürseniz yarısı felç olmuş bir insan bedeni gibidir. İdarenin en önemli görevlerinden biri şehri geleceğe hazırlamak olduğu gibi diğer önemli görevi ise insanların hayatını kolaylaştırmak ve onların hayallerini gerçekleştirmeye katkı sağlamak. Bu yüzden bu anlamlı projenin hayata geçmesinde emek veren başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tokalı hanımefendilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Mahmutpaşa Mahalle Konağı hizmete açıldı ve katılımcılarla birlikte konak gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45