USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), işbirliği güç birliği programları kapsamında Tokat’ta da toplantı düzenlediklerini söyledi.

 Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), işbirliği güç birliği programları kapsamında Tokat’ta da toplantı düzenlediklerini söyledi.
13-02-2013 09:58
Google News

KASİF Başkanı Osman Reis ise federasyon olarak bu yılıtaklık, işbirliği ve güç birliği yılı ilan ettiklerini söyleyerek, ``Federasyonumuza bağlı bütün derneklerde Rüştü hocamızla birliktetaklıklar üzerine programları yapacağız. Daha önce Amasya, Ordu, Tokat, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Samsun`da bu programları gerçekleştirdik. Kısmetse federasyonumuza bağlı tüm derneklerimizde bu programları uygulamak istiyoruz.`` ifadeleri kullandı.

 

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Dünya Gazetesi ile Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) işbirliğiyle `Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı İşbirliği, Güçbirliği ve Ortaklık` konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Dr. Rüştü Bozkurt, ömrünü tamamlayan işler yerine yenilerine yönelinmesi tavsiyesinde bulundu.

 

Dünya Gazetesi Yazarı ve Yönetim Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak katıldığı konferansı Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Durgun ve çok sayıda iş adamı, sanayici ve esnaf dinledi.

 

Konferansta çağımızdataklıkların ve işbirliklerinin önemini anlatan Dr. Rüştü Bozkurt, ``Çok uzağa gitmeye gerek yok, bundan on yıl evvel yaklaşık 400 bin işçi çalıştıran Japonya`da bir ilçenin adını alan Hitachi firması çağımızda rekabet edebilmek için iş gücünde yüzde 17 azaltma yapmak zorunda kaldı. Birçok insan işini kaybettiği için Hitachi`nin esnafı, zanaatkarı, gelir kaybına uğrada. Bir zamanlar Japonya`nın çok canlı bir kasabası olan Hitachi şimdi sürekli kan kaybediyor. Fabrika çalışanları başka yerlere göç etmek zorunda kalıyor. Geliri azalan esnaf kepenk kapatıyor.`` diye konuştu. Bafra`nın da bir zamanlar barajda çalışan, Tekel fabrikalarında iş bulan, kereste fabrikalarında maişetini kazanan, devlet dairelerinde düzenli gelir sahibi olan bir çok kimsenin zamanla işlerini kaybettiğine vurgu yapan Bozkurt, ``Bugün işlerimize farklı bir biçimde bakmaz, ömrünü tamamlamış işlerin yerine yeni işler kurmaz ve Bafra`nınta sınıfının nitelik ve niceliğini büyütmez isek zenginliğimizi arttıramaz, refahı yakalamayız. Zenginliği yakalamanın tek yolu var iş yapma tarzlarımızı gözden geçirmek,taklıklar ve işbirlikleriyle rekabet edebilir ölçekte verimlilikte işler yaratmaktır.`` dedi.

 

Türkiye`de işbirliği vetaklıkları engelleyen kültürel algılardan çok sayıda örnek veren Bozkurt, ``Önce atadan dededen kalma tarım ve hayvancılık yapma biçimimizi sorgulamamız gerekiyor. Bafra`nın pirinci var ama lisanslı deposu yok. Bafra`nın sebzesi, meyvesi var ama onlara değer katacak soğuk hava depoları ve zincirleri yok. En önemlisi Bafra`nın kendi ürünlerini değerlendirecek, zenginliğini arttıracak, refahını yükseltecektaklıkları işbirlikleri ve fiyat istikrarı oluşturacak mekanizmaları yok. Bu konuda kimseyi suçlamayalım kendi yoksulluğumuzu ancak kendimizin çözeceğini bilerek hareket edelim.`` şeklinde konuştu.

 

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı da konferansta yaptığı konuşmada KASİF ve BASİAD`a böyle birganizasyonu düzenledikleri için teşekkür ederek, ``Bafra`nın böyle birganizasyona ihtiyacı vardı. Dünya hızla değişiyor. Artık küçük mahalle bakkalının biletadan kaktığı bir döneme girdik. Artık bizim de Bafra iş dünyası olarak gelecekte var olmamız için güçlerimizi bir araya getirip büyümemiz gerekmektedir.`` şeklinde konuştu.

 

`Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı; İşbirliği, Güçbirliği ve Ortaklık` konulu konferansın açılış konuşmasını yapan KASİF Başkanı Osman Reis ise federasyon olarak bu yılıtaklık, işbirliği ve güç birliği yılı ilan ettiklerini söyleyerek, ``Federasyonumuza bağlı bütün derneklerde Rüştü hocamızla birliktetaklıklar üzerine programları yapacağız. Daha önce Amasya, Ordu, Tokat, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Samsun`da bu programları gerçekleştirdik. Kısmetse federasyonumuza bağlı tüm derneklerimizde bu programları uygulamak istiyoruz.`` ifadeleri kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45