USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İnanın çok güzel şeyler olacak

İnanın çok güzel şeyler olacak
23-04-2013 19:05
Google News

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, ``Çözüm sürecinin en önemli ilkesi, bu ülkedeki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ilkesini hayata geçirmektir``, dedi.

Tokat Milletvekilleri Zeyit Aslan ve Dilek Yüksel, AK Parti Niksar İlçe Başkanlığı`nca Öğretmenevi’nde ki İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Konuşmasında, ``Bu ülkede kardeşlik ya olacak ya olacak`` diyen Aslan, ``Bu ülkenin birliğinin bozulmaması için gereken irade neyse mutlaka bulunacak. Bu ülkenin bayrağından, birliğinden, tek devletinden, tek vatanından ve tek millet ülküsünden vazgeçilmeden bu ülkede birlikte daha güçlü Türkiye`yi yaratmak ve oluşturmak için mücadele etmeye devam edeceğiz`` ifadesini kullandı.

Aslan şöyle konuştu; ``İnanın çok güzel şeyler olacak. Terörün sonlanması, bu ülke insanının alın teri, emeğiyle oluşan bu ülkenin bütçesinin bundan böyle silaha değil, bilgisayara, topa değil yola gittiğini göreceğiz. Allah`ın izniyle çok hızlı büyüyen ve dünyada lider ülke haline gelmiş bir Türkiye göreceğiz. Ama bunun yolu kardeşlikten geçiyor``

Çözüm sürecinin bir pazarlık süreci olmadığını söyleyen Aslan ``Çözüm süreci diye yola çıkarken, Çanakkale`de 253 bin şehidimizin kanıyla oluşan al bayrağımızın gölgesinde, İstiklal savaşında birlikte mücadele ederek yurt edindiğimiz bu vatanda kardeşçe, birlikte ve beraber yaşamak için yola çıktık. Çözüm süreci bu milletin hassasiyetlerinitadan kaldıracak bir süreç değildi. Çözüm sürecinin en önemli ilkesi, bu ülkedeki tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet ilkesini hayata geçirmektir. Ve en önemli kırmızı çizgileri de bu 4 ana ilke üzerinde kuruludur``, diye konuştu.

CHP ve MHP`yi eleştiren Aslan, şöyle devam etti, ``birilerine ne oluyda hadlerini aşan konuşmalar yapıyor. Bu ülkeyi satmakla bu bayrağı indirmekle bu ülkeyi bölmekle itham ediyorlar. 10 yılı aşkın bir zamandan beridir. Belli siyasi partiler zaten bu bölünmeyi kendi siyasetlerinde gerçekleştirmişler. Bu ülke son 10 yıldan beri bir bölünme yaşamamışsa, bu Ak Parti`nin o bölgede mücadele eden cesur fedailerinin sonucudur. Yoksa MHP`si, CHP`si zaten bölgeden çekilmiş, tabelası bile yok. Onlar zaten o bölgeyi kendi siyasetlerinden dışarı atmışlar, zaten bölmüşler. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Biz bu ülkenin toprakları bölünmeyecek, bu ülkede kardeşçe birlikte yaşayacağız. Sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz diyerek 10 yıldır mücadeleyi biz veriyoruz zaten``

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise, çözüm sürecinin Türkiye`nin doğusuyla, batısıyla aynı güvenlik düzeyine sahip bir ülke olduğunun önü açmak için başlatılan bir süreç olduğunu söyledi.

Yüksel, ``Çocuklarımız doktolduğunda, çocuklarımız asker olduğunda, çocuklarımız öğretmen olduğunda tayinleri, görevleri Batman`a çıktığında, yüreğimizde endişe yerine belki bir İstanbul`a gönderir gibi belki bir Tokat`a, Amasya`ya gönderir gibi aynı iç huzuruyla gönderebilmenin yolunu açacak bir süreçtir``, dedi.

Yüksel, Niksar’a yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek; “AK Parti iktidarında sayamayacağımız kadar çok hizmet aldık, Devlet Hastanemizin inşaatı hızla devam ediyor. Sevgi Evlerimiz hizmete girdi, 540 Öğrenci kapasiteli yurdumuz hizmet veriyor, 200 kişiliktaöğretim öğrenci yurdumuz ve Ana Okulumuz tamamlandı hizmete girecek. Kız Meslek Lisemizin inşaatı başladı, daha da önemlisi Tokat-Niksar Duble Yolumuzun ihalesi tamamlandı yakında inşaatı başlayacak, bundan sonra da aynı hızla Niksar’ımıza hizmet almaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde Niksar Belediyesini tekrar  AK Parti Belediyeciliği ile buluşturarak, kalkınma ve gelişme yolunda önemli bir adımı inşallah birlikte atacağız,” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu ise, “Ülkemiz tarihi bir süreç yaşıyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, yeniden ve daha güçlü biçimde; yönlendirilen değil, etkin bir ülke olma yolunda önemli adımlar atılıyor. Sokakların tahrik edildiği, siyaset uğruna bilgi kirliliği oluşturularak zihinlerin bulandığı bir dönemde bizlere çok iş düşüyor. Doğru bilgiyi halkımızla paylaşmak çözüm sürecini en güzel şekilde anlatmak durumundayız. Tokat İl ve ilçe Teşkilatlarımız olarak, üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmenin çabası içindeyiz. Terör bittiğinde, Türkiye’nin nasıl bir sıçrama yapacağını, kalkınma ve gelişme yolunda nasıl bir ivme kazanacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz. Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar her türlü engeli çıkarma gayretindeler. İnşallah fırsat verilmeyecektir,” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, yaptığı konuşmada, “Sayın Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçe Danışma Meclisimize katılarak, ülkemiz açısından büyük önem arz eden çözüm süreci konusunda Danışma Meclisi üyelerimizi aydınlattılar. Çözüm süreci, barış süreci, kardeşlik süreci şeklinde isimlendirilen süreç; doğuracağı hayırlı sonuçlar itibarıyla, aslında, “Büyük Türkiye Projesi”dir. Mutlaka topluma iyi anlatmak, ve böylece de, hükümetimizin ve Başbakanımızın çok değer ve emek verdiği milletçe geleceğimizin, birlik, barış ve kardeşliğimizin yeniden güçlü şekilde pekişmesini sağlamak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Danışma Meclisi Toplantısına, Tokat İl Başkan Yardımcıları, Niksar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisleri Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve YK Üyeleri, Belde Başkanları, Mahalle ve Köy Temsilcileri  ile partililer katıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45