USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Niksar ziyaretini Gazetemize değerlendirdi ve gündemle ilgili diğer sorularımızı cevaplandırdı.

Ak Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Niksar ziyaretini Gazetemize değerlendirdi ve gündemle ilgili diğer sorularımızı cevaplandırdı.
05-06-2013 10:41
Google News

*Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Niksar’da ağırladınız. Bakanımızın Niksar ziyaretini değerlendirir misiniz?

-Sayın Bakanımız iki günlük Tokat ziyaretleri kapsamında, 25 Mayıs Cumartesi günü Niksar’ımıza geldiler. Parti İlçe Başkanlığımızı ziyaretlerinde Niksar’ımızla ilgili konuları, sorunlarımızı dile getirdik. Hükümet olarak ve özellikle TOKİ Başkanlıkları döneminde, Niksar’ımıza kazandırdıkları 776 konut başta olmak üzere verdikleri hizmetler için teşekkür etme imkânı bulduk. Daha sonra, Niksar’ımızın önemli kuruluşlarından Nimsan’ın, Vefa Evleri Sitesi olarak yapımını tamamladıkları 204 konutun anahtar teslim törenine katıldılar. Niksar’da, Toplu Konut kültürünün yerleşmesinde, kaliteli inşaat ve yaşanabilir konut üretiminin gelişmesinde önemli katkıları olan Bakanımız, Niksar’dan memnun kalarak ayrıldılar.

 

*Niksar’ın ihtiyaçlarına yönelik herhangi bir söz aldınız mı?

-Evet, bu konuda iki önemli destek sözü verdiler. 2.ve 3. Etap TOKİ konutlarımızın yer aldığı bölgede arsasının gösterilmesi halinde TOKİ tarafından Camii yaptırılması ile 1. Etap TOKİ konutlarımızın olduğu bölgede bir İlkokul yapımını sağlamak üzere destek vereceklerini belirttiler. Milletvekilimiz Sayın Dilek Yüksel ve bizler Bakanımızın bu sözlerinin bir an önce yerine getirilmesi için Niksar olarak üzerimize düşen hazırlıkları yapacağız, yatırımların takipçisi olacağız. Bu cümleden olarak, Bakanımızın Niksar Ziyaretlerine iştirak eden Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen’e, Milletvekillerimiz Harun Karaca, Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan ve Dilek Yüksel’e, İl Başkanımız Eyüp Eroğlu’na, diğer refakat eden Bakanlık yetkililerine Niksarlımız adına teşekkür ediyorum.

 

*Tokat-Niksar Duble Yolu ihalesinin yapıldığını biliyoruz. İnşaat ne zaman başlayacak, ayrıca, Niksar-Akkuş ve Akkuş-Ünye etapları ne zaman ihale edilecek?

-Bildiğiniz gibi 2012 Kasım ayında başlayan ihale süreci, 2013 Mart ayında tamamlandı. 50.Yıl Kavşağından, Tokat’a kadar 49 km. duble yol yapımı büyük bir yatırım. Emsallerine bakıldığında tahminen 400 milyon liralık bir harcama gerektiriyor. İhaleyi alan firma ülkemizin en güçlü şirketleri arasında yer alıyor. Tokat-Niksar duble yolu, halen hizmet veren Turhal-Tokat yolu gibi değil, Karadeniz sahil yolu standartlarında olacak. En son teknoloji ve en kaliteli malzemeler kullanılacak. İhaleyi alan firma şantiye kurma hazırlıklarını sürdürüyor. İlk şantiyelerini Kızılköy (Tokat) önünde oluşturdular. Yolun bitimi için belirlenen 830 günlük süreç başladı. Firma yetkililerinin daha kısa sürede yolu teslim edebileceklerini ifade ettiklerini biliyoruz. Niksar-Akkuş etabında ihale hazırlıklarının son aşamaya geldiği, Akkuş-Ünye etabında ise proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaştık. İki-üç yıl içinde, inşallah, Tokat-Ordu duble yolunun bütününün hizmet verir hale geleceğine inanıyoruz. Hassasiyetle süreçleri takip ediyoruz.

 

*Niksar’ın diğer bağlantı yollarında çalışmalar var mı, durum nedir?

-D100 ve D850 yollarımızdan sonra en önemli bağlantı yolumuz 1997’de, Refahyol Hükümeti döneminde Karayolları ağına aldırdığımız Niksar-Korgan-Kumru yolumuzdur. Yapım ihalesi AK Partimizin iktidarı döneminde yapıldı. İnşaatı halen devam ediyor. Başçiftlik-Aybastı yolumuzda bir başka önemli güzergahımızdır. Yeni bir proje ile tümden yeniden ele alınması gereken bir yoldur. Aybastı ve Başçiftlik İlçe Başkanlarımızla birlikte konu üzerinde duruyoruz. Özellikle turizm anlamında önem arz eden, Niksar-Almus bağlantısının, Karayolları ağına alınıp standardının yükseltilmesi gerekiyor. Bu hususta Almus İlçe ve Belediye Başkanlarımızla işbirliği halindeyiz.

KELKİT HAVZASINDA OTOYOL PROJESİ

Bir diğer önemli gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.  Boğazda yeni yapımına başlanan, Yavuz Sultan Selim köprüsü ile entegre olarak, ülkemizi batıdan doğuya kat edecek, Kapıkule-Gürbulak transit otoyolunun güzergah haritalarının yapımına başlandı. Kelkit havzasından geçecek otoyol; Niksar, Erbaa, Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerimiz için olduğu kadar Tokat`ımız içinde önemli derecede ekonomik sosyal canlılık vesilesi olacaktır. 2023 Vizyonunda gerçekleşmesini beklediğimiz Otoyol’un yöremiz için değeri ve önemi çok yüksektir.

 

*Kümbetli Köyü civarında yapılacak olan Baraj ve HES inşaatı ne zaman başlayacak, bölgeye katkısı ne olur?

-Yapımcı firma, Karanlıkdere dediğimiz, Niksar-Erbaa arasında uygun bir bölgeye şantiye oluşturdu. İnşaat fiilen başladı sayılır. Edindiğimiz bilgiye göre; öncelikli olarak, derivasyon tüneli ve su altında kalacak mevcut duble yolun yüksek kota taşınması işleri yapılacak, ardından baraj dolgusu gerçekleşecek. Baraj ve HES`in hem ülkemiz, hemde yöremize çok önemli katkıları olacak. İnşaat safhasından başlayıp, üretim aşaması dahil, yöre insanına önemli derecede istihdam imkanı sağlayacak. Oluşacak göl, İklimi olumlu etkileyecek, turizm çeşnisi oluşturacak, balıkçılık sektörü gelişecek. Yağışlarla kazanılan suyun, denize ulaşımı ne kadar geciktirilir ve tutulursa, ne kadar fazla enerjiye dönüştürülür, sulamada kullanılırsa; ekonomik kazancımız o kadar fazla olur. Kümbetli HES ve Barajı, bu bakımdan yöremiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor.

 

*Niksar’da tamamlanan ve devam eden yatırımlar konusunda kısa bilgi verebilir misiniz?

-Ak Partimizin 10.5 yıllık iktidarı döneminde, Niksar önemli yatırımlar aldı. O kadar ki, bir çırpıda sayarken bir kısmını unutabiliyorsunuz. Önemlilerinden bahsedeceğim;

-Doğalgaz’ı birçok ilden önce Niksar’la buluşturduk, şebeke yatırımı devam ediyor.

-Organize Sanayi Bölgemizin altyapısını bitirdik hizmete hazır hale getirdik. Niksar Ovası Arazi Toplulaştırma çalışmalarına paralel olarak, OSB ile Niksar şehir merkezi arasında kısa bir bağlantı yolu açılması için çalışmalarımız sürüyor. 

-Ak Partili Belediyemiz döneminde, Hamidiye Mahallemizde Hafif Sanayi Bölgesi ihdas ettik, Aşağı Kelkit Havzasının tek araç muayene istasyonu ve onlarca fabrikanın bu alanda kurulmasına öncülük ettik.

-Yeni Modern Devlet Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Özgün mimarisiyle, çağdaş donanımıyla hizmete girdiğinde sadece Niksar’a değil; çevresindeki ilçelere de hizmet sunacaktır. 

-548 Öğrenci kapasiteli tam donanımlı, yıldızlı otel konforunda, KYK Yüksek Öğrenim Yurdumuz hizmete girdi.

-Selçuklu mimarisi ile yapılan Adliye Sarayımız, ferah mekanlarıyla hizmet veriyor.

-Üç Etapta, 776 (240+240+296) TOKİ Konutu hak sahiplerine dağıtıldı. Başka hiçbir çevre ilçede üç etap konut yapılmadı.

-200 Öğrenci kapasiteli Orta Öğretim Yurdu yapıldı, 2013-2014 Eğitim yılı başında hizmete sunulacak.

-3. Etap yanında Ana Okulu hizmete hazır hale getirildi.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Niksar’ımızda gerçekleştirdiği en önemli ve örnek yatırımı olan kimsesiz çocuklara aile şefkati sunan “Sevgi Evleri” hizmete girdi.

-Sağlık Meslek Lisesi, Ahmet Altıkulaç Anadolu Lisesi, Prof. Dr. M. Erol Turaçlı Anadolu Öğretmen Lisesi, İhsan Karatay Ortaokulu, Öğretmen Lisesi Yurdu ve ilave derslikler, hayırseverlerimizin katkıları da alınıp inşa edilerek, Niksar eğitiminin hizmetine sunuldu.

-Kız Meslek Lisemizin inşaatı Bahçelievler Mahallemizde devam ediyor.

-Orman Genel Müdürlüğümüzün önemli Projelerinden olan “Ayvaz Kent Ormanı” Niksar’ımıza kazandırıldı. Bu konuda hassasiyetle emek harcayan; Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüze ve Niksar İşletme Müdürlüğümüze özellikle teşekkür etmek istiyorum.

-Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Niksar’da devasa restorasyonlar ve yatırımlar gerçekleştirdi. Yağıbasan Medresemiz tüm ihtişamıyla ayağa kaldırıldı. Ulu Camimiz başta olmak üzere onlarca Camii, türbe ve eser gün yüzüne çıkarıldı. 

-Vakıf Ticaret ve Kültür Merkezi inşa edildi, hizmete sunuldu, Niksar’ımıza önemli bir zenginlik kattı.  Restore edilen, her tarihi vakıf eserinde imzası bulunan dönemin Genel Müdürü hemşerimiz Yusuf Beyazıt’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

-Niksar Kalemizin dörtte birinin restorasyonu tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız restorasyon sürecine devam edecek.

-Tarihi Talazan köprümüz 2 milyon lirayı aşkın bir harcamayla restore edilerek eski ihtişamına kavuşturuldu.

-DSİ tarafından yürütülen Çanakçı Islah Projesi tamamlandı.

-Çamiçi yaylamızın içme ve kullanma suyu sorununu kökten çözmek üzere Çamiçi İçme Suyu Göleti projesi tamamlandı, yapım ihalesinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

-Niksar’ımıza, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binası ve Gençlik Merkezi kazandırmak üzere gayretimiz var ve yakın zamanda ihale sürecinin başlaması için takibimizi sürdürüyoruz.

-Niksar Ovasında tapu toplulaştırma hizmeti ihalesi yapıldı. Süreç başladı. Ormancıktan ve Çengelli’den başlayıp; Günlüce ve Buz köyü’ne kadar olan tüm tarımsal alanda toplulaştırma gerçekleşecek. Toplulaştırma ile birlikte, tarımsal üretim ve istihdam artacak, modern ve teknik tarım uygulamalarının önü açılacak. 

-Beldes projeleriyle kasabalarımıza, Köydes projesiyle de İl Özel İdaremiz aracılığıyla, köylerimize sunduğumuz; yol, tarımsal alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi hizmetleri ise burada sayamacağım kadar fazla. Başka bir açıklamanın konusu olabilir.

-2004-2009 Döneminde, AK Parti Belediyeciliği ile Niksar; geçmişle ve bu günle kıyaslanmayacak ölçekte, şehircilik hizmetleri yaşadı, kazandı. Çanakçı ıslahıyla birlikte açılan bulvarlar, yeniden yapılan, kavşaklar, meydanlar, viyadükler, köprüler, kent yaşamına önemli rahatlık sağladı.. Niksar, ilk kez trafik lambasıyla ve kent merkezi ilk kez sıcak asfaltla tanıştı. Niksar ilk modern sosyal tesisine ve olimpik yüzme havuzuna kavuştu. Eski Hükümet Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığından devralınarak, restorasyonu 90anında tamamlandı. Getirilen ilave su kaynaklarının, yapılan parke yolların ve kanalizasyon hizmetlerinin yanında, rutin hizmetler beş yıl boyunca aksatılmadan sunuldu. O dönemde duble yol olarak yapılan, MYO’ muza kadar devam eden Gazze Bulvarı’nı burada unutmadan zikretmeliyim.

Bu kadar hizmeti saydım ama, inanıyorum ki, yinede unuttuklarımız vardır.

 

*Niksar’da açılması düşünülen 4 Yıllık Yüksek okulun son durumu nedir?

-GOÜ Senatosu ve YÖK Genel Kurulu’nun kararları, sonunda Hükümetimizin onayı ile “Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu”nun kuruluşu tamamlandı. Bina sorunu var, bilindiği gibi. Bina yapımını sağlamak üzere bir dernek kuruldu. Maalesef, çok fazla bir mesafe alındığını söyleyemem. Dernek yöneticisi arkadaşlarımızın sık sık bir araya geldiklerini biliyorum. Ama, çok fazla ayrıntıyı bilmiyorum. Yüksek Okulumuzu binaya kavuşturmak için bizler üzerimize düşen girişimleri yapmaya kararlıyız. Bu sene mevcut binalarda düzenleme yapılarak, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna iki bölüm açılması hazırlıklarının sürdürüldüğü bilgisi var. Hazırlıkların tamamlanması ve dönem başına yetişmesi durumunda öğrenci kaydedilmesi bekleniyor.

Bunca hizmetlerin Niksar’ımızda gerçekleşmesinde; Milletvekillerimiz Dilek Yüksel, Zeyid Aslan ve Şükrü Ayalan başta olmak üzere geçmişte görev yapmış tüm Milletvekillerimizin, İl Başkanımız Eyüp Eroğlu, Önceki İlçe Başkanımız Sadullah Karataş ve geçmişte görev yapmış İl ve İlçe yönetimlerinin, Eski Belediye Başkanımız İdris Şahin’in ve Belediye Meclis ekibinin, İl Genel Meclisi üyelerimizin emek ve gayretlerini teşekkürle anıyorum.   

 

*Niksar’ın aldığı hizmetler yanında çözüm bekleyen sorunları da var. Çözüm arayışında nasıl bir yol izlenmeli?

-Niksar’ımızın en büyük eksikliği, kendi artılarını görememesi, bu artıları ekonomiye sunamamasıdır. Geçmişe takılmanın, “tüh” “keşke” demenin faydasızlığını fark etmeliyiz. Hatta bazen, geç kalmayı, arkadan gitmeyi avantaja dönüştürmeliyiz. Erbaa ve Reşadiye’yi refik yani yol arkadaşı kabul etmeli, birlikte kalkınma stratejileri geliştirmeliyiz. İlçeler, İller, şehirler arsındaki Rekabet duygusu dozajında kalırsa faydalı, dozajını aşarsa zararlıdır. Niksar olarak, coğrafyamızın sunduğu ulaşımda kavşak, yerleşimde merkez olma üstünlüklerimizi, tarihimizden kaynaklanan cazibemizi, doğal zenginliklerimizi, kent kültürü avantajlarımızı, kalkınma ve gelişme sürecinde en verimli biçimde kullanmanın yolunu mutlaka bulmalıyız.

Bu konuda aracılığınızla bir önerim olacak; kentin ve ilçenin sorunlarının çözümünde üç gücün bir araya gelmesi gerekiyor. Bunlar; 1-Sivil Toplum Kuruluşları, 2-Yerel Yönetim, 3-Merkezi Yönetim. Bu üç unsur çok iyi bir istişare ve takip mekanizması kurmak ve yürütmek zorundadır. Başarı bu birlikteliktedir. AK Parti İlçe Başkanı olarak, böylesi bir birlikteliğin zorunluluğuna inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hizmet ve yatırım anlamında üzerimize düşen görevleri şevkle ve kararlılıkla yerine getireceğiz. AK Parti İl ve İlçe Başkanlıklarının sorumlulukları, sadece partinin rutin faaliyetiyle sınırlı değildir; il ve ilçelere iktidarın hizmet ve yatırım akışını sağlamada, gerçekleşen yatırımlar ve sunulan hizmetlerin tanıtımında etkin olmak durumundadırlar. İktidar sorumluluğu her bakımdan önemlidir. Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımız bu bilinçle gayret ediyor; halkımızın memnuniyeti için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Bu nedenledir ki; yerel bazda, istişare ve takip mekanizmalarında Ak Partinin yapıcı gücünün hesaba katılması, dikkate alınması, sonuç alma ve çözüm üretme bakımından hızlandırıcı olacaktır.

 

*Niksar Belediyesi yönetimi bilindiği gibi bir başka partide, Belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Size intikal eden şikayetlenmeler oluymu? Genel bir değerlendirme yapar mısınız?

-Bizim değerlendirmelerimiz, farklı partiden olduğumuz için yanlı bulunabilir; gerçek değerlendirmeyi halkımız zamanı geldiğinde yapacaktır. Tabi ki, bugün ki yönetimin belediyeciliği, Ak Parti belediyeciliği ile mukayese edilemez. Birkaç soru önce verdiğim cevapta Ak Parti Belediyeciliği döneminde yapılanları özetledim. Hepsini sayamadım. Bu dönemle mukayese edildiğinde durum apaçık görülecektir. Bu dönemde, Ak Parti hükümetimizin Niksar’ımıza yaptığı yatırım ve hizmetleri bir kenara alsanız, rutin belediyecilik hizmeti dışında Niksar’a kazandırılmış bir iki yol ve bina cepheleri boyama projesi dışında yeni bir Belediye yatırımından söz etmek imkânsız gibidir.

Kaynakların isabetsiz ve gereksiz tercihlere yönlendirilerek israf edildiği kanaati, halkımızda yaygındır.

 

*Kaynak israfı konusunu açabilir misiniz?

-Turizm, elbette yöremiz için vazgeçilemez temel sektörler arasında yer alıyor. Ancak, yaklaşım tarzı ve uygulamalar, hedefe yönelik olmaktan çok, israfa yöneliktir. Turist konakladığı kente para bırakır, mantık budur; bizdeki uygulamada, kentimize gelenler, hiç harcama yaptırılmadan, konaklatılıyor, yedirilip, içiriliyor, hediyesi de verilip gönderiliyor, şeklinde toplumsal bir algı var… Turizm alt yapısına harcanması gereken kaynaklar, günübirlik ağırlamalara ve etkisiz reklâmlara aktarıldığı izlenimi yaygın. Halkımız, kendi kent hizmetlerine ve turizm alt yapısına harcanması gereken kaynakların, Niksar içinde ve dışında verimsiz şekilde; konaklama harcanmalarıyla tüketilmesini doğru bulmamaktadır. 

 

*Belediye Meclisi’nde üyeleriniz var, denetim anlamında neler yapıyorlar?

-Belediye Meclisleri icraganı değil, sınırlı da olsa denetim imkânları var. Halkımızdan gelen şikâyetleri ve kendi tespitlerini Başkanlık Makamına zaman zaman sorup cevaplandırılmasını talep diyorlar. Belediye faaliyetlerini izliyorlar, hesap tetkiklerinde ve faaliyet raporlarında tatmin olmadıkları konularda muhalefet şerhlerini koyuyorlar. Meclis gurubumuz 6 üyeden oluşuyor. Her ay toplantı yapıp, yerel gündemi değerlendiriyoruz. Partizanca düşünmüyoruz, yapılan ve yapılacak olumlu işlerin yanında olmaktan asla çekinmedik. Maalesef, Niksar Belediyemizin gidişatını tatmin edici bulmuyoruz. Yandaş kayırmacılığı, ihalelerde özensizlikler ve harcamalarda keyfilikler yapıldığı halkımızın diline kadar düştü, her mekânda konuşuluyor. Bizler, dedikoduyu sevmiyoruz. Zaten her şey halkımızın gözü önünde cereyan ediyor. Nihai değerlendirmeyi halkımız yapacak. Demokrasiler tahammül rejimidir. Yanlışları ifade etsek de yapılanları beğenmesek de, siyasetçi olarak dönem sonunda halkımızın vereceği yeni kararı beklemek zorundayız. Ancak ve aynı zamanda da, hukuk devletiyiz, idareler uygulamalarında ve tasarruflarında hukuka uyarlılığı da gözetmek zorundadırlar. 

 

*Yağıbasan Medresesi’nin tahsis şartlarına aykırı olarak kiralandığı, manevi boyutu olan mekanda alkol ikramı yapıldığı, Yağıbasan Türbesinin depo olarak kullanıldığı iddiaları var. Bu konuda ne dersiniz?

-Kiraya verilmemek kaydıyla Yağıbasan Medresesi’nin Belediyeye tahsis edildiği bilgisine sahibim. Ancak, bu tahsis şartına rağmen Yağıbasan Medresesinin dolaylı yollarla işletmecilere kullandırıldığı da görülüyor. Konunun muhatabı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’dür.

Yağıbasan Medresesinde misafirlere alkol ikram edildiği bilgisi bana da ulaştı. Vakfiyesine aykırı olarak, manevi değeri yüksek olan böyle bir eserin içinde alkollü içecek ikramın yapılması, eğer doğruysa ecdadımızın ruhunu incitir. Türbe ve zaviyeleri depo yapmak iseada metfun şahsiyetlere saygısızlıktır. Tüm bunların değerlendirmesini Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yapacağı kanaatindeyim. Asıl önemli ve belirleyici olan ise halkımızın yapacağı nihai değerlendirmedir.

 

*Seçime yönelik çalışmalarınız başladı mı? Aday adayları isimleri konuşuluyor, bu konularda neler söyleyeceksiniz?

-Yerel Seçimler bilindiği gibi, 30 Mart 2014’de yapılacak. 10 ay gibi bir süre var. Geçtiğimiz son bir yılda teşkilatlarımızı yeni baştan ele aldık, teşkilat çalışmalarımıza ağırlık verdik. Şu anda 9 binin üzerinde üyemiz var, Niksar seçmeninin 20.5’i partimizin kayıtlı üyesi. Tüm mahalle ve köylerimizde yapılanmamızı tamamladık. Teşkilat olarak seçime hazırız. Zaten sürekli halkımızla iç içeyiz, köylerimizi, mahallelerimizi ziyaret ediyor, birebir görüşmeler yapıyoruz. Ak Partimizin siyaset anlayışında çalışma takvimi, seçimin bittiği gece yeni seçim için başlar.

Yerel Yönetim seçimlerine yönelik, Belediye Başkanlıkları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelikleri için aday adayları elbette çıkacaktır. Partimizden aday adayı olmak isteyenlerin bir hayli fazla olacağını tahmin ediyoruz. Bu da bize mutluluk veriyor. Aday adaylığı süreci henüz başlamadı. Yüksek Seçim Kurulu ve Partimiz Genel Merkezinin belirleyeceği takvim doğrultusunda aday adaylığı sürecini başlatacağız. Aday adayı olmak isteyen tüm hemşerilerimize saygımız sonsuz. Hepsine eşit yakınlıkta durmaya özen göstereceğiz.  Partili arkadaşlarımızdan istirhamımız, aday adaylığı düşünenler hakkında, asla incitici ve caydırıcı söylemlerde bulunmamaları. Anayasa da ve kanunlarda aranan özellikleri taşıyan herkesin, aday adayı olma ve siyaset yapma hakkı var. Genel Merkezimiz bu süreçlerin yönetilmesinde bizlere rehberlik yapacak. En doğru kararın verileceğine ve partimizden en uygun adayların yerel yönetim listelerinde yer alacağına inancımız tam.

Bir konuda aday adaylığı düşünen arkadaşlarımızı uyarmak istiyorum; bir makamı hizmet için talep etmek en doğal ve doğru bir niyettir, toplum adına fedakârlıktır; ancak ihtiras derecesinde ve hırsla bu makamlara yürümek arzusu, o istenen makamı uzaklaştırır.

Belediye Başkanlıkları ve Meclis Üyelikleri için Ak Partimizden aday adaylığı düşünen ve adı geçen tüm arkadaşlarımız saygıdeğerdir. Hiç birisine diğerinden farklı gözle bakamayız.

Muhtemel adaylarımızın isimlerinin kim olacağından çok, Niksar Belediyesinin Ak Parti Belediyeciliği ile yeniden buluşturulması; İl Genel ve Belediye Meclislerinde Ak Parti ağırlığının tam anlamıyla sağlanması önemlidir. Bizim öncelikli görevimiz halkımızın gönül desteğini alarak; yerel yönetimlerin her aşamasında etkinliğimizi hissettirmektir. Kaybedilen yılları telafi etmenin tek yolu, yeniden Ak Parti Belediyeciliği ile Niksar’ı buluşturmaktır.

 

*Toplumda, aday adayları arasında adınız geçiyor, bu hususta ne dersiniz? konuşulduğu için soruyorum.

-Siyaset yapıyoruz ve bugün bana tevdi edilen görev İlçe Başkanlığıdır. Göreve geldikten sonra, 12 Haziran 2011’de bir büyük seçim geçirdik. Merkezde oyumuzu 56’nın üzerine, İlçe genelinde 54’e çıkardık. Aynı başarı trendimizi önümüzdeki yerel seçimlerde sürdürmenin gayreti içindeyiz. Partimiz, ne zaman ve nerede görev verirse bizlerada hizmet ederiz. Gelecek ve ikbal hesapları içinde asla değiliz, bugüne bakıyoruz ve bize emanet edilen İlçe Başkanlığı görevimizi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Bizim için makamlar değil, partimizin başarısı ve millete hizmet yolculuğunda Başbakanımızın yanında yer alıyolmamız önemlidir.  

 

*Son olarak ülke gündemi hakkında kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz?

-Demokratik yollarla ve seçimle iktidara gelemeyeceklerini görenler, sudan sebeplerle sokakları karıştırmanın peşindeler. Kamu mallarına zarar vererek, araçları yakarak, polise alkol şişesi fırlatarak, esnafın vitrinlerini kırarak, bankamatik cihazlarını tahrip ederek, yol kenarındaki fidanları söküp sopa yaparak, hangi makul hedefe yürünebilir? Halkımız, kışkırtmaların farkında ve asla oyuna gelmez. Anne karnındaki çocukların kürtaj adı altında diri diri öldürülmesini savunanların ağaç aşkı sahtedir, aldatmacadır. Amaç, ağaçları korumak falan değildir. Sokaktan iktidar çıkarma, demokrasiyi yok etme hesabıdır.

Terörün bitirilmesi, 3. Köprünün ve 3. Hava alanının temelinin atılması, Enerji alanında atılan önemli adımlar, kardeşlik ve barış ikliminin ülkemizi kuşatması birilerini ürküttü. Gelişen kalkınan ve güçlenen “Büyük Türkiye”yi istemeyen dış şer odaklarının da teşvikiyle, içimizdeki marjinal gruplar sokakları karıştırıyor. Bundan nemalanmaları mümkün değil. Üzücü olan, kargaşadan siyaset üretmeye çalışma çabalarıdır. Yapıcı siyaset üretme yeteneğine sahip, ciddi ve tutarlı bir muhalefet partisinin olmaması gerçekten ülkemiz için önemli bir noksanlıktır.

Çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu üç aşamayı başarıyla tamamladığımızda, ülkemiz ilk 5 güçlü ülke arasında yerini alacak.

Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye çok güzel yerlere gelecek, Ülkemiz; 2023, 2053, 2071 hedeflerine, vizyon sahibi yeni kuşakların yönetiminde emin adımlarla yürüyecektir.

Bu söyleşi vesilesiyle; bizlere gönülden destek veren ve dualarıyla daima yanımızda olan Niksarlılara ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, Ülkemiz ve Niksar’ımız için her şeyin hayırlısını nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Söyleşi için size ve gazetenize teşekkür ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42