USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Turhal İlçe Başkanı Galip Doğan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın idam cezasıyla ilgili sözlerini eleştirerek, idama karşı olduğunu söyledi.

CHP Turhal İlçe Başkanı Galip Doğan,  Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın idam cezasıyla ilgili sözlerini eleştirerek, idama karşı olduğunu söyledi.
17-11-2012 10:03
Google News

CHP Turhal İlçe Başkanı Galip Doğan,  Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın idam cezasıyla ilgili sözlerini basın açıklamasıyla eleştirdi.

Başkan Doğan, Avrupa Birliği’ne girmenin ön koşullarından birisinin idam cezasının kaldırılması olduğuna dikkat çekerek, “İdam cezasının olduğu bir ülkenin Avrupa Birliği’ne girmesi mümkün değildir” dedi.

İdama karşıyım

Sosyal demokrat bir parti olarak idama karşı olduklarını ifade eden Başkan Doğan, “İnsanın işlediği suç cezasız kalmamalıdır.Aama AKP hiç kimsenin de canını almaya yetkili değildir. Biz, idama karşıyız. Başbakanın idam cezasıyla ilgili söylemleri yalancı pehlivanlıktır. Başbakanın elinde imkan var. Mecliste çoğunluğu da var, idamı gelsin geçirsin. Bu konuda MHP’de ona destek olur. İdam cezasını meclisten geçirmek için Avrupa Birliği kapılarını kapatmanız lazım

Bu ülkede idamın kaldırılmasına Başbakan destek vermedi mi? İdamın kaldırılmasını onlar istemediler mi? O dönem belli sayıdaki milletvekiliyle, idamın kaldırılması için oy kullanmadılar mı? Başbakan, Cumhurbaşkanlığı’na oynuyor. Bu nedenle 18 yaşınıtaya attı. Şimdi ise idamıtaya attı. Türkiye’de terörle baş edemediler. Terörün çok can yakmaya başladığı bir dönemde insanların duygularıyla oynamak için idam lafınıtaya attı. Başbakan, neredeyse elinde iple geziyor. Türkiye’de istediklerini yapabiliyorlar. Meclisteki sayısal çoğunlukları, diktatörlüğe dönüşmüş durumda. Bu konuyu meclisten geçirebiliyorsa buyursun geçirsin. Ama Başbakanın bu söylemleri inandırıcı değildir. Halkın duygularıyla oynamaktadır. 50 milyon yürürse..şaşırma..Ama...Önlerine de çıkma.. Çünkü...

Takla attıramazsın..!

Cumhuriyet Halk Partisi, idam cezasının her zaman karşısında olmuştur. Ayrıca, Avrupa Birliği’ne girmenin ön koşullarından biri de idam cezasının kaldırılmasıdır. İdam cezasının olduğu bir ülkenin Avrupa Birliği’ne girmesi mümkün değildir. İdam cezasıyla birlikte çağdaşlaşma projemizden vazgeçmiş olacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesini yakalamanın yolu, hukuk sistemini ülkemizde yerleştirme, ekonomik anlamda kalkınma ve bunun ön koşulu da demokrasidir. Demokrasinin tam uygulandığı ülkelerde idam cezası caydırıcılığı olmayan, hatası olduğu zaman dönüşü olmayan bir cezadır. Bu nedenle CHP olarak idam cezasına karşıyız” dedi. 

Başbakanın, BDP‘lilerin teröristbaşı Öcalan’ın heykelini dikeceğiz söylemine karşılık “siz ancak beton dökersiniz  ve heykel dikmeye BDP’nin CHP’si de  meraklıdır” sözlerini de eleştiren Başkan Doğan, “Sayın Başbakan; ayıptır utanın siz Başbakan olarak bir zamanlar rahmetli İsmet İnönü’ye dil uzattınız. Adolf Hitler benzetmesi yaptınız. Siz bu ülkenin başbakanısınız, Başbakanın ağzına yakışmayan cümlelerle kamuoyunu bir tarafa çekmeye ve suni gündem yaratmaya çalışıyorsunuz. Şimdi de kalkıp bu ülkenin kurucusu kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına dil uzatarak CHP’nin kökenlerine kadar saldırarak CHP’ni BDP’ye benzetmeye uğraşıyorsunuz. Sayın Başbakan CHP’si  ve onun anıtlarına sahip çıkacağız.

 

Siz korku imparatorluğunuzu kurarak yaratılan baskı ve korkutamında yaptığınız zamları yazılı ve görsel medya haber yapmaktan çekiniyor. İktidara geldiğiniz günden bu güne kadar zam üstüne zam yaptınız. İşçi perişanmış, memur kan ağlıyormuş, esnaf kepenk kapatıyormuş, çiftçi göç ediyormuş sizin umurunuzda değil.

Sayın Başbakan; siz parası olan okusun diyorsunuz, siz parası olan askerlik yapmasın diyorsunuz. Özelleştirme adı altında Cumhuriyetin kazanımlarını yabancılara teker teker  satıyorsunuz. Hani bunların satışından halka yeni istihdam kaynakları, işsizlik diz boyu olan bu ülkede yeni yeni zenginler yaratılıyolan gariban halkımıza oluyor.

Sayın Başbakan ve hükümet yeni zamlarla bütçe açığını kapatmaya çalışırken vatandaşı perişan etmektedir. İnşallah bu iktidardan CHP’nin halk iktidarıyla kurtulacağız ve halkımızda rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45