USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye Kamu Sen Tokat Şube Başkanı Selim Sarı, “sendikacılık tarihine ibret belgesi olarak geçecek olan bir toplu sözleşme süreci yaşanmış, yangından mal kaçırır gibi kanunsuz, hukuksuz, ahlak kurallarına aykırı, taraflı bir

Türkiye Kamu Sen Tokat Şube Başkanı Selim Sarı, “sendikacılık tarihine ibret belgesi olarak geçecek olan bir toplu sözleşme süreci yaşanmış, yangından mal kaçırır gibi kanunsuz, hukuksuz, ahlak kurallarına aykırı, taraflı bir
23-08-2013 09:30
Google News

Türkiye Kamu Sen Tokat Şube Başkanı Selim Sarı, “sendikacılık tarihine ibret belgesi olarak geçecek olan bir toplu sözleşme süreci yaşanmış, yangından mal kaçırır gibi kanunsuz, hukuksuz, ahlak kurallarına aykırı, taraflı bir toplu sözleşme üç oturumda sona ermiştir.” dedi.

Açıklamasına  Mısır’da yaşanan , darbeyi, darbecileri, insanlık dramını, katliamı, şiddetle ve nefretle kınayarak başlayan Sarı, “ Demokrasi havarisi Avrupa ülkelerini ve Amerikayı Mısır’da yaşanan katliamları seyretmeyi bırakıp karşı çıkmaya davet ediyorum.

Ayrıca, Haberleşme gibi kutsal bir görevi yerine getirirsen Mısır’da gözaltına alınan  TRT muhabiri Metin Turan’ın da bir an önce salıverilmesini istiyoruz.” dedi.

Açıklamasında toplu sözleşme sürecini değerlendiren Sarı, şunları söyledi. “Bugün malum konfederasyonun ve bağlı sendikaların iki buçuk milyon memuru ve memur emeklilerini iki günlük toplu sözleşme ile nasıl hükümete peşkeş çektiklerini bir kez daha açıklamak istiyoruz.

Yetkiyi bize verin istediğinizi alalım,  istediğinizi yaptıralım yalanlarıyla kamu çalışanlarını kandıranlar, tetikçi, bürokratlarıyla, memuru tehdit ettirenler, sindirenler memurdan aldıkları yetkiyi, toplu sözleşme masasında hükümete diyet borcu olarak ödemiştir.

 +

Toplu Sözleşme Kanunu; Anayasa referandumunda, nikahından daha iştahla evet  diyenlerin istediği doğrultuda  TBMM’nde  kanun çıkarmışlar,  ancak memur adına bunu dahi kullanamamışlardır.

Sendikacılık tarihine ibret belgesi olarak geçecek olan bir toplu sözleşme süreci yaşanmış, yangından mal kaçırır gibi kanunsuz, hukuksuz, ahlak kurallarına aykırı, taraflı bir toplu sözleşme üç oturumda sona ermiştir.

Devlet Personel Başkanlığına binin üzerinde talep sunan malum konfederasyon ve sendikalar ancak 30 maddenin üzerinde anlaşmışlar, kapalı kapılar ardında memura verdikleri sözü unutmuşlardır.

Yapılan toplu sözleşme bir ihanettir, memuru peşkeş çekmektir, iki buçuk milyon memur, yaklaşık iki milyon memur emeklisi, toplamda 20 milyon kişiyi satmaktan başka bir şey değildir.  Bu yapılan tarihi bir başırı değil, hezimettir, ihanettir.

Malum konfederasyona ve bağlı sendikalarına buradan soruyorum.

İkisi açık, biri gizli Üç oturumda  hangi kirli pazarlıkları yaptınız. Memurun binlerce sorunu dururken kalan  23 günü neden kullanmadınız. Özürlü, defolu bir toplu sözleşmeyi neden imzaladınız...

Memura müjde olarak sunulan maaş artışı, 2014 yılının tamamı için net, yaklaşık 115 Tl’ye denk gelmektedir. Sözleşmeli personel için bu rakam 105 Tl’dir. Enflasyon farkı yok. Yani toplamda  en düşük memur için yüzde 6 artış yapılırken, KİT personeli için bu artışanı yüzde 3.9’dur. Kamu çalışanlarının büyük bölümü bundan zarar görmüştür.

Matematiksel oyunlarla kamu oyunu kandırmaya çalışan Memur Sen’e soruyorum:

-Hani maaşın dışındaki ek ödemelerin tamamı emekli maaşına esas sayılacaktı, emekli maaşımız ve ikramiyemiz yükselecekti,

-Hani emekli ikramiyesindeki 30 yıllık sınırlama kaldırılacaktı,,

-Hani Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınacaktı,

-Hani ek gösterge adaletsizliği düzeltilecekti,

-Hani fazla mesailerimiz, Hani ek ödemelerimiz, hani görevde yükselmelerimiz,

-Hani bir derecemiz, hani sicil affımız.

-Hani 4/C li personelin kadroya alınması,

-Hani sözleşmeli personeli canından bezdiren, maaş artışı yerine zarara girmesine sebep olan vergi dilimleri kaldırılacaktı. Nerede kaldı bu iddialı talepleriniz. Oysa bütün bu talepler geçen yıl toplu sözleşme  masasında görüşülmüş ve çoğunun üzerinde mutabakat sağlanmıştı.

 

Memurları temsilen Toplu Sözleşme masasına oturan malum konfederasyon ve besleme sendikalar toplu sözleşme sonuçlarından utandıklarından dolayı,  sitelerine doğru dürüst bir haber koyamıyorlar, sitelerini, Mısır’daki olaylar ve başörtüsü haberleriyle dolduruyorlar.

Her gün başbakanla görüşüyorum, falanca bakana talimat verdirdim havalarında caka satan, kibirlenen Memur Sen genel başkanı, kamu çalışanlarının hakkını, hukukunu arayacağı yerde, toplu sözleşme masasında, memurların yanında değil, bakanın yanında oturarak nefsini tatmin etmiş, memurları satmıştır.

Elbette kamu çalışanları, bu satışın, bu ihanetin, bu peşkeş çekmenin hesabını soracaktır.

Türkiye Kamu  Sen ve Türk Haber Sen’ bu ihanetin peşini bırakmayacak, bu rezaleti, bu ahlaksız toplu sözleşme düzenini, oyununu taraf olan 20 milyon vatandaşa anlatacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42