USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Adliyesi`nde görev yaparken HSYK`nın 2013 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile tayinleri çıkan hâkim ve Cumhuriyet savcılarına veda yemeği düzenlendi.

Tokat Adliyesi`nde görev yaparken HSYK`nın 2013 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile tayinleri   çıkan hâkim ve Cumhuriyet savcılarına veda yemeği düzenlendi.
20-06-2013 10:05
Google News

Tokat Adliyesi`nde görev yaparken HSYK`nın 2013 Yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile tayinleri   çıkan hâkim ve Cumhuriyet savcılarına veda yemeği düzenlendi.

           

İşeri Sosyal Tesislerinde düzenlenen veda yemeğine; Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Adalet Komisyonu ve ACM Başkanı Ercan Adalı, Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı,  hâkim ve Cumhuriyet savcıları, yazı işleri müdürleri ve personel katıldı. Veda yemeğinin açılış konuşmasını yapan  Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, veda programlarının düzenlenmesinin adliyeleride her tayin döneminde bir gelenek hâline geldiğini söyledi.  İşin özünde yapılan  işin hemen hemen her yerde aynı olduğunu ifade eden Bostancı. “Nereye gidersek gidelim, aynı işi yapıyoruz, adliye ismi verilen aynı mekânlarda çalışıyoruz. Büyük çoğunluğumuz adliye lojmanlarında oturuyor. Önemli olan nerede çalışırsak çalışalım, ayrıldığımız zamanadan hoş bir sâda bırakarak ayrılabilmektir. Ben, şu an vedasını yaptığımız bütün arkadaşlarımın bunu başardığına inanıyorum. Bunun yolunun da sevgiden geçtiğini, işini severek yapmak olduğunu herhalde bilmeyen yoktur. Zira; sevgi insanı yaşatır. Kin, nefret, öfke, kıskançlık, düşmanlık gibi duygular ise insanı yer, bitirir, öldürür.`` Dedi.  Gültekin, Karacaoğlan, Aşık Veysel, Yunus Emre, Hacı Bektaşı Veli, Mevlana ve Nazım Hikmet`in sevgi üzerine söylemiş oldukları sözlerden, şiirlerden, dizelerden örnekler verirken Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin arasındaki sevdadan, sevgi üzerine yazılan destanlardan bahsetti ve konuşmasının sonuna şunu ekledi: ``Yolu sevgiden geçen insanlarla yollarınızın kesişmesi dileği ile yolunuz açık, önünüz aydınlık olsun.``

            Gültekin, daha sonra  İstanbul Anadolu Hâkimliği`ne atanan Hâkim Yahya Bayraktar`ın plaketini ve hediyesini takdim etti. Hâkim Bayraktar, Tokat`ı hiç unutmayacağını belirterek duygu yüklü bir konuşma yaptı ve herkesten helâllik istedi.

            Müteakiben Bolu Hâkimliği`ne tayini çıkan Suat Türkay`a plaketini ve hediyesini takdim etmek üzere Adalet Komisyonu ve ACM Başkanı Ercan Adalı davet edildi. En zolanın veda etmek olduğunu ileten Başkan Ercan Adalı, ``Komisyon Başkanı olarak yaptığımız çalışmalarda bilmeyerek de olsa herhangi bir arkadaşımızın hakkını yediysek hepsinden helallik istiyorum. Tüm yaptığımız çalışmaları birlik ve beraberlik içerisinde yaptık. Bizlerin işlerini oldukça kolaylaştırdınız ve ahengi bozmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinizde başarılar diliyorum.`` dedi.

Adalet Komisyonu ve ACM Başkanı Adalı, sıcaklığı ve mesleki deneyimi ile kendinden söz ettiren ACM Üyesi Hâkim Suat Türkay`a Tokat`tan ayrılsa da her zaman kendisi ile iletişimlerinin devam edeceğini söyledikten sonra, plaketini ve hediyesini takdim etti. ACM Üyesi Türkay ise, vedaların insanların kalbinde oldukça derin yaralar açtığını, her veda ettikleri yerde bu tür duyguları, hüzünleri yaşadıklarını kaydederek, kendisinin yazmış olduğu bir şiiri okudu.

            Bucak`a Cumhuriyet Başsavcısı olarak tayin olan Tokat Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk`e hediyesini ve plaketini Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı takdim etti. Plaketini ve hediyesini alan Cumhuriyet Savcısı Çelenk, yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde Tokat`tan güzel intibalar ile ayrıldığını söylerken ``Gitmek zordur, konuşmak daha zor. Bizlerin çalışmasını kolaylaştıran başta Cumhuriyet Başsavcımız olmak üzere, tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarımız ile personelimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, Allahaısmarladık diyorum.`` dedi. Baro Başkanı Bostancı ise, sağlıklı, sıhhatli bir meslek hayatı dileyerek, tayini olan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarının yolunun ve bahtının açık olması dileklerini iletti.

            Aladağ Hâkimliğine atanan Hâkim Ahmet Arif Koçak`a plaketini ve hediyesini, Tokat Hâkimi Erhan Özkan, Ardahan Hanak`a tayini çıkan Cumhuriyet Savcısı Mustafa İŞLEYEN`e plaketini ve hediyesini Tokat Cumhuriyet Savcısı İlker Yavuz ERGİN, Van Bahçesaray`a tayini çıkan Hâkim Fatmanur   İpekleşen`e plaketini ve hediyesini Tokat Hâkimi Aliye Özkan takdim etti. Bütün konuşmacılar yapmış oldukları konuşmalarda, Tokat`ın güzel bir çalışmatamına sahip adliyesi olduğunu, lojman yaşantısını hiç unutmayacaklarını ve buradaki birlik ve beraberliği her yerde tesis etmeye çalışacaklarını ifade ederek veda konuşmalarını tamamladılar.

Yılın Babası Oscar Ödülü Hâkim Abidin Öztürk`e

            Yapılan ödül töreninin ardından, programda ilk kez düzenlenen törenle ``Yılın Babası`` seçilen Tokat Hâkimi Abidin Öztürk’e ödül verildi. Bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak yapılması düşünüldüğü için, bu yıl ``1. Geleneksel Yılın Babası Oscar Ödülü`` adı altında düzenlenen etkinliği anlatan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin,  ``Adalet Komisyonu ve ACM Başkanı ile bu ödülü kararlaştırdıklarını ve kriter olarak çocuğuna iyi bakan, çocuğunu lojmanda her zaman takip eden, tabağını, bardağını özel olarak hazırlayan, voleybol maçlarına dahi gelmeyerek çocuğunun bakımını ihmal etmeyen birisini, yani Hâkim Abidin Bey`i bu ödüle layık gördüklerini ve bundan sonraki yıllarda da bu ödülü düzenlemeyi düşündüklerini belirtti. Başsavcı Gültekin, bu kapsamda 4 kişiden oluşacak bir jüri heyetinin olacağını ve bu jüri üyelerinin Adalet Komisyonu Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İdare Mahkemesi Başkanı ve Lojmandan Sorumlu Cumhuriyet Savcısından oluşacağını kaydetti.  Başsavcı Gültekin, yaptığı esprili konuşmanın ardından Adalet Komisyonu ve ACM Başkanı ADALI ile beraber Yılın Babası Oscar Ödülünü Hâkim Abidin Öztürk`e takdim ettiler. Ödülünü alan Tokat Hâkimi Abidin Öztürk ise, bu ödüle layık olan başka arkadaşlarının da olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.

            Oldukça neşeli birtamda geçen ödül töreni ve veda yemeği, müzik-eğlence programı ve fotoğraf çekimi ile devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45