USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1992 yılında birkaç kişiyle kurulan ve 23 yılda 350 bin üyeye ulaşmayı başaran Eğitim Bir-Sen her geçen gün üye sayısını ve şubesini arttırıyor. Bunların yeni bir örneği de Pazar günü Tokat`ta Gaziosmanpaşa Lisesi`nde yaşandı

1992 yılında birkaç kişiyle kurulan ve 23 yılda 350 bin üyeye ulaşmayı başaran Eğitim Bir-Sen her geçen gün üye sayısını ve şubesini arttırıyor. Bunların yeni bir örneği de Pazar günü Tokat`ta Gaziosmanpaşa Lisesi`nde yaşandı
27-07-2015 11:06
Google News
Eğitim Bir Sen Tokat 2 nolu şubesi 1. Olağan kongresi geçtiğimiz Pazar günü Gaziosmanpaşa Lisesinde yapıldı. 504 üye 150 delegeden meydana gelen sendikanın kongresine katılım yüksekti. Tek liste ile seçime girilen kongrede Yrd. Doç . Dr. Mehmet Demirtaş Şube Başkanı seçilirken Öğr. Gör. Şaban Banaz Şube Başkan Vekilliğine, Mustafa Kesici Teşkilatlanma dan sorumlu başkan yardımcılığına, Ümit Yıldız Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcılığına, Yrd. Doç. Dr. M. Nazan Arslanel Eğitim ve Sosyal İşler`den sorumlu başkan yardımcılığına, Arş. Gör. Ahmet Delen Basın ve İletişimden sorumlu başkan yardımcılığına, Mustafa Al ise Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu başkan yardımcılığına seçildi. Diğer Yönetim Kurulu Listesi ise şu şekilde oldu:

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri
Prof. Dr. Güngör Yılmaz
Prof. Dr. Mahfuz Elmastaş
Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş
Prof. Dr. Uğur Kölemen
Prof. Dr. Necdettin Sağlam

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri
Yrd. Doç. Dr. Emin Yılmaz
Prof. Dr. Resul Gerçekçioğlu
Öğr. Gör. Niyazi Özdemir
Rafet Dayan
Nejdet Polat

Gaziosmanpaşa Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Kasap`ın da kısa bir konuşma yaptığı kongrede Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Ümit Yıldız ilk konuşmayı yaptı.
Öncelikle terör olaylarında şehit olan Müsellim ÜNAL`a,  Okan ACAR`a, Feyyaz YUMUŞAK`a ve Mehmet Yalçın NANE`ye başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Yıldız “Her geçen gün kazanım elde ederek büyüyen örgütlü yapımıza Tokat`ta 2. şubemizle gücüne güc katmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Şube kurulma aşamasında bizlere desteğini esirgemeyen her alanda anlamda yanımızda olan çok kıymetli Eğitim Bir Sen Şube Başkanım Şaban CEYLAN`a ve yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

309 olan üye sayımız 504 oldu
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Üniversite temsilciliği ile başlayan sendikal mücadelelerinde zorlu, meşakkatli bir süreçten geçtiklerini ifade eden Yıldız, “Bu süreçte Nisan 2015 de 309 da olan sayımızı 92 yeni üye yaparak mayıs 15 üye sayımına 401 üye ile girmiş ve bu gün itibariyle de 419 üye sayımıza ulaşmış bulunmaktayız. Kredi Yurtlar Kurumunun da 85 üyesiyle 2 no.lu şubemize katılmasıyla bu sayımız 504 üye sayısına ulaşmıştır” şeklinde konuştu. Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti:

Hedefimiz üye sayısını 1111`e çıkartmak
Yeni yönetimle beraber üye sayımızı 1111 e çıkarmanın hedefinde olurken Üniversitemiz ve Kredi Yurtlar Kurumu personeline daha iyi kazanım elde etmek için Kurum işveren temsilcilerimizle çözüm odaklı olarak,   sorunları istişare ederek çözmenin gayretin de olacağımızı buradan da ifade etmek istiyorum. 

Duruşumuz bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik
Eğitim-Bir-Sen olarak bizler, Doğru işler yapmak kadar doğru yerde durmayı da önemsiyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellikte işte bu duruşumuzdur. 
Demokrasiye karartma, millet iradesine ipotek koyma girişimlerindetaya çıkan ve 100 binlerin katıldığı “Ortak Akıl” ve Tokatta Gençlik Spİl Müdürü Cemil ÇAĞLAR`ın öncülüğünde kurulan `milli irade platformu` mitingleriyle sesini yükseltenler bizlerdik. 
Gezi`de kral çıplak diye bağıran, 17 Aralık küresel operasyonunda duruşunu bozmayan ve zamanla haklı çıkan yine bizlerdik.

Taleplerimizi genel merkeze ilettik
Eğitim Bir Sen 2 No.lu Şubesi olarak Toplu sözleşme masasında yer almasını istediğimiz personelimizin taleplerini genel merkezimize maddeler halinde ilettik, iletmeye de devam edeceğiz.Aynı zamanda personelimizin bireysel ve kurum içindeki taleplerini de elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağımıza ve üyelerimizin en yüksek sesi olacağımıza söz veriyoruz.

Ümit yıldız`dan sonra konuşma yapmak için Eğitim Bir-Sen 1 nolu şube Başkanı Şaban Ceylan kürsüye geldi. Başkan Ceylan Tokat`ta ikinci bir şube açılmasının kendilerini mutlu ettiğini ve  yeni yönetim kuruluna ve seçilen arkadaşlara başarılar dilediğini belirtti. 
Referandumdan sonra üniversitelerdeki normalleşme sürecinin başlamasından Dürüst ve Demokrat Nesiller Yetiştirmek İçin Yeni Programlar Ortaya Konmasına, Darbe Dönemi Ürünü Yasayla Üniversite Yönetilemeyeceğinden Üniversitelerin Sendikalaşma Oranının En Düşük Alan Olması Tabi Tutuldukları Baskının Sonucuna kadar birçok konuya değinen Başkan Ceylan Kredi Yurtlar`da çalışanların da sorunlarını unutmadıklarını söyledi. Sorunları iki boyutuyla, hizmet verenler ve hizmet alanlar yönüyle değerlendirmek gerektiğini ifade eden Başkan Ceylan;  “Gençlerimizin yükseköğrenimleri boyunca en çok vakit geçirdikleri yerlerin başında yurtlar gelmektedir. Son dönemde birçok yurt yapıldı. Bu önemlidir ama iş bununla bitmiyor. Hizmet sunan personelin sorunlarını da çözmeliyiz. Sorunlarla boğuşan insanların olduğu bir kurumun başarıyı yakalaması zordur.KYK çalışanları artık sorunların altının değil üstünün çizilmesini beklemektedir” dedi.

Başkan Ceylan`dan sonra sırayla Memur-sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Mantar ve Prof. Dr. Ali Kasap konuşma yaptı. 

Son olarak Eğitim Bir Sen Tokat 2 nolu Şubesi 1. Olağan kongresine tek aday olarak giren İlahiyat Fakültesi Akademik Personeli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirtaş söz aldı. Başkan Demirtaş sendikalarının bugün 113. Şubesini kurarak Üniversitelerde şubeleşmeye ne kadar önem verdiğini gösterdiğini belirtti.
Bugünden itibaren biz, yeni yönetim kurulu üyelerimizle beraber Üniversitemiz çalışanlarının haklarını daha rahat savunabilmek için var gücümüzle çalışıp, çözmek için mücadele edeceğiz diyen Başkan Demirtaş, “Sendika anlayışımız ise sorun üreten değil, çözüm üreten bir anlayış olacaktır.Öyle ki 7 kişilik yönetim kurulu üyelerimizin (başkan yardımcılarımın) her biri Üniversitemiz çalışanlarının sorunlarını çözme noktasında çok büyük gayret sarf ederek çalışacaklardır. Yeni yönetim kurulu olarak biz, bir ekip duygusuyla hareket ederek, her türlü sorunları istişare ederek çözme yolunda olacağız. Sizlerden tüm beklentim, sendikamıza hep birlikte sahip çıkarak en zzamanlarda bile sendikamızın yanında yer almak ve üyesinden, başkanına kadar el birliğiyle bir Eğitim-Bir Sen ailesinin gerçekten var olduğunu herkese göstermenizdir. Bugün buraya gelen tüm delege ve üye arkadaşlarıma ve misafirlerimize çok teşekkür ederek sözlerime, merhum Mehmet Akif Ersoy`un şu sözleriyle son vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42