USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Tokat eski Milletvekili Hüseyin Gülsün, yaptığı açıklama ile AK Parti`den Tokat Belediye Başkanlığı`na aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti Tokat eski Milletvekili Hüseyin Gülsün,  yaptığı açıklama ile AK Parti`den Tokat Belediye Başkanlığı`na aday adayı olduğunu söyledi.
21-10-2013 09:17
Google News

AK Parti Tokat eski Milletvekili Hüseyin Gülsün,  yaptığı açıklama ile AK Parti`den Tokat Belediye Başkanlığı`na aday adayı olduğunu söyledi.  

Gülsün, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, aday adayı olma sebebinin kavga değil, dostluk, sevgi, kardeşlik, birlik, beraberlik ve hizmet olduğunu aktardı.

Gülsün, yaptığı açıklamada, şunları söyledi. “Böylesine önemli bir günde beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.  Bu mübarek bayram gününde bir kararımı sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızdayım. Sözlerimin hemen başında Türkmen hocası Derviş Yunus Emre’nin “Benim davam kavga değil, sevgidir” dediği gibi Tokat AK Parti’den Tokat Belediye Başkanlığı’na aday adaylığımı açıkladığım şu anda davam kavga değil, dostluktur, sevgidir, kardeşliktir, birlik beraberliktir ve hizmettir. Böylesine ağır sorumluluk getiren bu kavramlarla örtüşecek bu süreçte öncelikle sizin destek, katkı ve dualarınıza ihtiyacım var.

Evliya Çelebi, Tokat’ın insanlarını ve bu topraklarını tarif ederken “Fazıllar, alimler, munis insanlar şehri” diye özetliyor. Belki bu geniş anlamı olan kelimelere Tokatlıların aynı zamanda vefakar ve kadirşinaslığını da eklememiz gerekiyor.

Sizler, bu kardeşinizi geçen dönem AK Parti Tokat Milletvekili olarak Ankara’ya uğurlamıştınız. Bu görevde olduğum sürece “Tokat diye bir derdimin, hizmet diye bir aşkımın” olduğunu biliyorsunuz ve şahitsiniz. Bu bilinci partimizin Genel Başkanı ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından bu yana sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya çizdiği yol haritası, cesur siyaseti ve mazlumun yanında olma cehdi aynı zamanda hepimizin ilham kaynağı oldu. Geçmişte günü kurtaran politika ve politikacılar konuşmalarını saçma-sapan vaatler üzerine bina ederler, hamaset üzerine nutuklar atarlar, sonra da halkın taleplerini sigara paketine yazıp Ankara’nın yolunu tutarlardı. Bu bir ironi değil, Türkiye’nin 1939 yılından bu yana siyasetçi halk ilişkisinde yaşadığımız gerçeklerdi. Dış politikamızda silik, halka hizmette buyurgan, ülkenin kaynaklarını kullanmakta savurgan, dünyadaki özellikle büyük ülkelerle ilişkilerinde buyruk alan bir profili görüyoruz. Ama artık her şey değişti. Hiç bir şey eskisi gibi değil. 2011 yılında Başbakanımızın hedefe koyduğu 2023-2053 ve 2071 tarihleri artık Türkiye’nin günü kurtaran politikalar yerine 30 ila 100 yılı hedefleyen, geleceği şimdiden planlayan, Osmanlı İmparatorluğu bakiyesi bir ülke olduğumuzu gösteren projelerle bütün ülkelere çok ciddi mesajlar veriliyor.

Bizim kültürümüzde ve inanç örgümüzde insanın kendisini anlatması kadar zbir şey yoktur. Ama halkın yeniden hafızalarını tazelemesi bakımından hatırlatma mahiyetinde birkaç cümle ile kendimden söz etmek istiyorum.

1994 yılından önce Sendika Genel Başkanlığı, Şube müdürlüğü, müdürlük, sivil toplum kuruluşlarında başkanlık, Genel Başkan Yardımcılığı, Tokat Vakfı Başkanlığı gibi görevlerden sonra benim için milat kabul ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediyesinde müdürlük, daire başkanlığı, Ak Parti hükümeti ile birlikte Başbakanlık danışmanlığı,   TBMM` de daire başkanlığı, 2007`de Tokat Milletvekilliği yaparak Sayın Başbakanımızla yakin çalışma imkanı buldum. 30 yıl bürokraside 8 yılı belediyecilik olmak üzere 37 yılın 18 yılı başbakanımızın yanında geçti bu süreçte çok şey öğrendim.

Türkiye’nin kangren olmuş sorunlarına ve bunun çözümlerine ilişkin yaptığı çalışmaları yakinen izledim. Bunlardan en önemlisi bu ülkede yaşayan insanların hem bireysel hem de toplumsal özgürlüklerine yeniden kavuşması, aynı zamanda yaşam kalitesinin artması ve ekonomik çıtanın yükselmesi yönündeki adımları 11 yıldır ki kesintisiz AK Parti iktidarı döneminde devam etmektedir.

Hz. Mevlana’nın dediği gibi “Dün dünde kaldı cancağazım, Bugün yeni bir şey söylemek lazım” diyorum. Çünkü dünün sorgusu ve hesaplaşması ne şu anda kimseye bir yarar sağlar ne de gelecek kuşaklarımızın dertlerine derman olur. O nedenle gerek AK Parti Tokat Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde gerekse Allah’ın nasip etmesiyle adaylığım süresince geçmişe takılıp kalmayı düşünmüyorum. Bu süreçte AK Parti’nin İl Başkanlığı ve yönetimi, Merkez İlçe Başkanlığı ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanlığı ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanlığı ve yönetimi tıpkı seçim arifesinde olmaksızın gönüllülük esasıyla gece-gündüz çalıştıkları gibi bu seçim atmosferinde de çok önemli görevleri ifa etmektedirler. Bu kardeşlerimizin, partimize sağladığı katkıları her türlü takdirin üzerindedir. O nedenle bu aday adaylığı sürecinde partimizin önemli kademelerinde görev alan bu kardeşlerimize burada şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in kayınpederi ve mürşidi Şeyh Edebali Hazretleri “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” öğüdünü kulağımıza küpe, halka hizmet yolumuzda ilke yaptık.

AK Partimizden Tokat Belediye Başkanlığı’na aday adayıyım. Çünkü 5 bin yıllık tarihi olan medeniyetlere ev sahipliği yapmış, evliyalar ve şairler yurdu bu şehrin yeniden süreyya yıldızı gibi parlamasını istiyorum.

Adayım çünkü, Tokat’ı çok seviyor, Tokat’a ve hemşerilerime hizmet etmek istiyorum.

Adayım çünkü belediyelerin halka en yakın idare olduğunu göstermek istiyorum.

Adayım çünkü yılların bürokrasi ve belediyecilik deneyimimi Tokat’a aktarmak istiyorum.

Adayım çünkü yaşanabilir bir şehrin kentlilik bilinci içerisinde yeniden oluşturulacağını düşünüyve bunu şehrin tüm unsurlarıyla birlikte el ele vererek oluşturulacağına inanıyorum.

Adayım çünkü, katılımcı, şeffaf, eşit ve hesap veren bir belediyecilik oluşturulması arzusundayım.

Adayım çünkü, söylenmedik sözlerimiz, bitirilmedik işlerimiz, uygulamaya henüz koyamadığımız hayallerimiz,ganize sanayisine henüz yığamadığımız yatırımcılarımız, Tokat’ın büyükşehir olması için yapmayı düşündüğümüz projelerimiz var.

 İnşallah önümüzdeki günlerde yapmayı düşündüğümüz çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğiz.

 Varlığınızla bize katkı ve destek sağladığınız. Sağolun varolun. AK Partimizin bütün yönetim kademelerinin aday adaylığı sürecinde en doğru kararı vereceğine kalben inanıyorum. Çünkü Tokat, el yordamı ve tesadüflerle yönetilmeyecek kadar önemli bir şehirdir.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Her şeyden önce samimi ve içten dualarınızı bekliyor, tüm hemşerilerimi en kalbi sevgi ve saygılarım selamlıyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45