USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Gül; Akıllı olun yanlış yapmayın

Gül; Akıllı olun yanlış yapmayın
04-04-2013 10:04
Google News

CHP İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Devrim Gül yayımladığı yazılı açıklamada; 25 Mayıs 1919’da  Mustafa Kemal,  o tarihte memleketin içinde bulunduğu durumu şöyle tanımlıyordu:

“- Efendiler! Düşman bizi öldürmek niyetinde değildir. Düşmanın niyeti bizi diri diri gömmektir. Şimdi çukurun tam kenarında bulunuyoruz. Fakat son bir gayretle kendimizi kurtarmamız mümkündür. Zaten başkaca imkân yoktur 

**         

Yukarıda sözü edilen bu tarihten 94 yıl sonra bugün, Türkiye beklide bundan daha zbir süreçten geçiydersek bu hiçte abartılı bir iddia olmaz sanıyorum.

İşte böylesine zve adeta Milli Mücadele yıllarının ağır koşullarını andıran bu süreçte, hızla yaklaşan 20 Mart 2014 Yerel Seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Büyük Türk Milletinin tarihinde çok ama çok önemli bir dönüm noktası ve dahası yeni bir milat olma özelliği taşımaktadır.

Ülkemizi bu duruma sürükleyen gelişmeleri uzunca bir süredir hep birlikte yaşıyoruz.

Bu kapsamda;

Türkiye’de eyalet sisteminin altyapısını oluşturacak 6360 sayılı yeni Büyükşehir Belediye Kanunu’nun AKP oyları ile meclisten geçirildikten sonra Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanarak sessiz sedasız uygulamaya koyulmuş olması çok büyük bir önem arz ediyor.

Bunun hemen ardından ABD emperyalizminin BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) uyarınca hazırlanıp AKP-BDP ve PKK tarafından sahneye koyulan “Barış Oyunu” da büyükanda tuttu sayılır.

“Tuttu sayılır” diyorum çünkü ne yazık ki, bu oyunun sahte yüzünü ve (özellikle son 10 yıllık süreçte iyice hırpalanıp zayıflatılan ATATÜRK Cumhuriyetini artık tamamentadan kaldırmayı hedefleyen) gerçek amacını teşhir edecek ve buna karşı halkımızı örgütleyerek harekete geçirebilecek toplumsal dinamiklere sahip değiliz.

Bütün bunların yanı sıra, başta aydınları olmak üzere tüm yurtsever, devrimci, ilerici, demokrat unsurları sindirilmiş yada cezaevlerine doldurulmuş, yargısı hükümetin güdümüne sokulmuş, basını yandaşlaştırılmış ve susturulmuş olan benim zavallı ülkem; canım Türkiye’m, tıpkı kurbanlık bir koyun gibi “kasap”(lar)ın bıçağına boynunu uzatmış akıbetini bekliyor..

**

Pekiyi bu koşullar altında ATATÜRK’ün sözünü ettiği bizi kurtarabilecek o “son gayret”i/çabayı/çalışmayı/o mücadeleyi kim(ler) örgütleyip gerçekleştirecek?

…

Niye yada neyi düşüyorsunuz; bu ülke de Cumhuriyetin teminatı sayılabilecek CHP den başka bir güç kaldı mı?

** 

Gelin öyleyse CHP ne yapıyona bakalım.

Bakalım ama, şimdi ben bu nitelikte bir “bakış”ın geneli ve yereli ayrı-ayrı konu alan (ve birbirini tamamlayan) 2 farklı boyutu olmalı diye düşünüyorum.

Ve sizde takdir edersiniz ki böyle bir yaklaşımın geneli konu alan boyutu ister istemez bir yerel gazete yazısının dışına taşacaktır. Bu nedenle izin verirseniz ben bu konunun daha çok yerele ilişkin boyutu üzerinde duracağım.

CHP Tokat İl Örgütü bu süreçte yerelde nasıl bir rol üstleniyor?

Bu kapsamda ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyor?

Ve nasıl ve neyin/nelerin mücadelesini veriyor?

..

Bu soruların cevabını verebilecek olan var mı?

Ben şahsen veremiyorum. Çünkü her şeyden önce Tokat’ta bu sorulara muhatap edilebilecek/bu soruların muhatabı olabilecek bir CHP örgütü yoktur.

Varlığı bile tartışmalı olanın etkinliği olabilir mi?

Herkesçe bilindiği gibi, kongreler sürecinde sanki gümrükten mal kaçırır gibi CHP tabanından kaçırılarak “akraba, eş-dost kongresi” niteliğinde bir çeşit örgütsel darbe ile sözde seçilmiş olan bu il başkanının ve yönetiminin Tokatta ne CHP’yi nede CHP’lileri temsil edebilecek bir gücü ve vizyonu bulunmuyor.

CHP, Tokat’ta İl ve merkez ilçe yönetimindeki sayıları üçü beşi geçmeyecek kadar az iyi niyetli birkaç partilinin (üstelik o yönetimlere rağmen)taya koyduğu kişisel çabaları ile sınırlı bu duruşu ile –örneğin ülkemizin kaderini tayin edebilecek yeni bir milat olma özelliği taşıdığını belirttiğimiz- önümüzdeki yerel seçimlerde herhangi bir iddiataya koyabilir mi?

İçinizde “CHP İl Yönetimi yerel seçimlere hazırlanıyor” diye bir bilgi sahibi olan veya bu konuda herhangi bir haber işiteniniz var mı?

Ya da “CHP den Tokat Belediye Başkan Adayı” olmayı düşünen birini tanıymusunuz?

Pekiyi ya “Tokat belediyesi bu dönem de CHP’li olsun” diyeni ???

**

CHP Tokat İl örgütünün bir il başkanı var; adam evlere şenlik. Aslında benim, kendisi geçmiş yıllarda aynı görevdeyken il örgütünün bütçesini hortumlamaktan da (ve değilse hesabını verememekten) sabıkalı olması nedeniyle adını bile bu unvana yakıştıramadığım bu kişiyi Tokatta ara ki bulasın.

 

Arkadaş AKP’nin eyalet sistemine kendisini uyarlayıp gelecekte “CHP Eyalet Örgütü Başkanlığı”na mı hazırlanıybilinmez, adam Tokat İl Başkanı değil sanki seyyah. “CHP Tokat İl Başkanı” sıfatını kullanarak bir gün Amasya da, bir gün Çorum da, ertesi gün Samsun’da caka satıyor, kendini ağırlatıyor.

Hoş siz şimdi diyeceksiniz ki “Ne güzel işte! Aman-aman böyle bir İl Başkanı Tokattan uzak olsun şeytana yakın dursun”..

Doğrusu hiçte haksız sayılmazsınız. Tokat’ta onu kabul edip, evinde, işyerinde misafir edecek ağırlayacak, sözünü dinleyip onunla birlikte hareket edecek fazla insan olmadığı için aslında ben de onun bu tarzını normal kabul ediyorum amatada şöyle de acı bir gerçek var ki; CHP sırf bu yüzden yani idari zafiyeti nedeni ile Tokatta çok kan kaybediyor.

CHP duruşuna, vizyonuna yakışmayan bir il başkanı ve onun Tokat daki hemen-hemen bütün partilileri, parti emekçilerini resmen dışlayarak tamamen kendi eş-dost-akraba çevresinin gücüyle oluşturduğu bu il örgütü ile CHP’nin Tokatta (bu örgütte yer alan birkaç iyi niyetli yönetim kurulu üyesinin çabasına rağmen) yerel seçimlerde hiçbir varlık gösteremeyeceğitadadır. Bunu bilmek için kahin olmaya falan gerek yok sanıyorum.

Bu özelliği ile yerelde ve genelde AKP politikalarına karşı muhalif bir duruş sergilemesi bir yana adeta AKP’nin özellikle yerel politikalarına ve hedeflerine katkı sağlayan bu il başkanı ve yönetiminin bir an önce görevden alınması gerektiğine inanıyorum. Ve hiç vakit geçirmeden bunların yerine Tokatta yerel seçimi omuzlayabilecek, CHP örgütünü il merkezinde ve tüm ilçelerde iddialı bir şekilde yerel seçime hazırlayabilecek nitelikte bir yönetimin atanmasını kaçınılmaz bir zorunluluk olarak görüyorum.

 Ve bu hususta özellikle belirtmek istediğim konuda şu; Herkes bunu çok iyi bilsin ki;

Şimdiye kadar daha doğrusu uzunca bir süredir partimizin Tokatta içinde bulunduğu bu durumu içimiz kan ağlamasına karşın sabırla ve suskunlukla izlemişsek bu bizim her hangi birinden çekindiğimiz yada korktuğumuz için değil; parti ahlakı ve disiplini ile yetişmiş bir insan olduğumuz içindir.

Ayrıca artık şunu açıkça ilan etmeye gerek var mı bilmiyorum; bundan sonra Tokat’ta CHP adına yada CHP adıyla siyaset yapan herkes temsil ettiği bu kurumun saygınlığına uygun hareket edecek. 

Cumhuriyeti kuran partimiz, Cumhuriyetin ruhuna Fatiha okumaya hazırlananlara karşı yurt sathında canla başla mücadele ederken kimse burada size kumda oynar gibi oyun oynatmaz. Bundan sonra akıllı olun yanlış yapmayın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45