USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Genç Cumhurbaşkanı adayı

Genç Cumhurbaşkanı adayı
20-05-2013 09:59
Google News

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın küfürlü sözleriyle ilgili olarak, “O sözün bittiği yerin gerektiği zaman nasıl bir karşılık bulacağını zaman içerisinde göreceksiniz” dedi. 
Sivas’ta düzenlenen bir programdan sonra Tokat’a gelen CHP’li Genç, partililer tarafından il binası önünde çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, yaptığı açıklamada CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Tokat’a gelmesi ve partilerini ziyaret etmesinden onur duyduklarını belirterek, “Sayın Milletvekilimizin engin tecrübesi ve bilgisi ile Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasıyla ilgili parlamentodaki çalışmalarını yakından biliyoruz. Kendilerini Anayasa Hukukçusu olmasından dolayı ayrıca kutluyorum. Sayın Milletvekilimizin Tokatlılar olarak, Ankara’daki, parlamentoda yaşanan sıkıntıdan ötürü çok üzüldüğümüzü belirtmek istiyorum. Ayrıca ileri demokrasi adı altında ülkemizdeki dikta rejim anlayışındaki Başbakan’ın, “ananı da al git” diyen bir Başbakan’ın üyesinin sayın Milletvekilimize karşı çok ağza alınmayacak kelimeler kullanması bizi derinden üzmüştür. Biz burada bütün annelerimizin ellerini öpmek istiyoruz. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki süreçte Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımız ve annelerimiz gereğini yapacaktır” dedi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise yaptığı kısa açıklamada, “parlamento çatısı altında birlikte çalışmaktan gerçekten onur duyduğum. Sayın Kamer Genç’i bugün Tokat’ta ağırlamış olmanın onuruyla hepinizi selamlıyorum. Çok fazla şey söylemeyeceğim çünkü Kamer ağabeyin olduğu yerde başkalarına çok fazla söz düşmez, bunu sizler çok iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Milleti’ne, Bayrağı’na düşman bir kadro tarafından yönetiliyor.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise Türkiye gündemine ilişkin olarak yaptığı açıklamada bugün Türkiye iyi yönetilmiş olsaydı bizlerde böylesine yollara düşmeye gerek kalmayacağını ifade ederek, “Bugün Türkiye öyle bir kadro tarafından yönetilmektedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Milleti’ne, Bayrağı’na düşman bir kadro tarafından yönetiliyor. Bunu her yerde söylüyoruz. O yöneticiler de bunu inkâr etmiyorlar zaten. Adamların tek hedefi Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmak, Türkiye’yi bölmek, işte dikta bir yönetim altında Türkiye’yi yönetmek peşindeki kişiler. Tabi bu millet bu Cumhuriyetin bağımsızlığını canlarıyla, kan vererek, kan dökerek, İstiklal Savaşı vererek bu devleti kurdu. Nedense bu kişiler geldiler, o gün gizlediler bu niyetlerini, şimdi açıkça diyorlar, Türkiye’yi bölmek, Cumhuriyet rejimini yok etmek için her türlü çaba içindeler. Maalesef bu niyet basının büyük bir kesimi tarafından gizlenmekte, bunların başarıya ulaşması için çok büyük bir destek verilmektedir. Bunun da sebebi, birçok basın patronlarına devletin kaynakları peşkeş çekilmektedir ve bu Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar halktan gizlenmektedir. Onun için bir yolu kalıyor, Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğinden, bütünlüğünden, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’ten yana olanlar, Türkiye’nin ilerici bir devlet olarak yaşamasını isteyen herkesin, ülkenin parçalanmamasını isteyen herkesin, ay yıldızlı bayrağın bu memlekette dalgalanmasını isteyen herkesin, ülkeyi bu kadar hain düşüncelerle yöneten kişilere karşı, bunların gerçek düşüncelerini halka gidip söylemeleri lazımdı.

Bugün Türkiye ekonomisi ile çökertilmiştir, demokrasisi ile çökertilmiştir, karşı devrim yapılmıştır, karşı devrim mahkemeleri kurulmuştur, böyle bir durum içinde özellikle Tayyip Erdoğan’ın zaman zaman çok arzulu bir şekilde istediği bir kardeş kavgası çıkarılması için her türlü hileli yollara başvurulmakta, alt yapılar hazırlanmaktadır. İşte durup dururken kardeşçe, dostça yaşayan bu halk birden bire düşman kesildi. Meshep çatışması çıkarılmaya çalışılıyor, Türkiye bölünmeye çalışılıyor. Bu aşamada biz de herkese gidip düşüncemizi söyleyeceğiz, bu halk kendisi karar versin. Bizim en fazla sıkıntısını çektiğimiz halktan bir takım gerçekler gizleniyor. Ve halk bazı gerçekleri bilmiyor.

            Türkiye maalesef bu ülkeye sadık insanlar tarafından yönetilmiyor. İşte Tayyip Erdoğan, tek hesap verme yeri olarak kendisine Amerika’yı görüyor. İşte resmi rakamlara göre 51 kişi, resmi olmayan rakamlara göre 100’ün üzerinde vatandaşımızın hunharca şehit edildiği bir ülkede aslında yas ilan edilmeliyken Tayyip Erdoğan sanki bu ülkenin Başbakanı değilmiş gibi çevresindeki karısını, çocuklarını, damatlarını aldı Amerika’ya eğlenmeye gitti. Amerika’ya hesap vermeye gitti. O bakımdan halkımızın bu gerçekleri görmesi lazım. Ülkemiz çok büyük bir sıkıntı içerisinde. Ülkemizde parlamento diye bir parlamento yok. 326 tane AKP milletvekili var, bu 326 tane AKP milletvekili Tayyip Erdoğan kalkın diyor, kalkıyor, oturun diyoturuyor. Devletin bütün kaynaklarını bunlara peşkeş çektirdiler. Bakın biliyorsunuz, işte burada Cumhuriyet kurulduktan sonra, Devletin alın teri ile kurulan güzelim fabrikalar, çiftçiyi besleyen, tarımı güçlendiren bütün fabrikalar yok pahasına satıldı” dedi.

Şeker Fabrikalarına mahsus masraf yapmıyorlar

Kit Komisyonunda Şeker Fabrikalarıyla ilgili denetleme yaptıklarını söyleyen Genç, Mahsus, bu Şeker Fabrikaları’nın modernizasyonu için en ufak bir masraf yapılmıyor. Çiftçinin pancar ekmesi için en ufak bir gayret sarf edilmiyor. Amerika’nın Cargill şirketinin ayakta kalması için Türk çiftçisi öldürülüyor. İşteada bir rakam tespit ettik, 1 milyon 880 bin ton şeker pancarında fire çıkıyor. Bu nasıl çıkıyor? 11 senedir, Abdülkadir Aksu’nun kardeşi Şeker Fabrikalarının başında, hiçbir ciddi tedbir almıyor. Türkiye’nin birçok yerinde, normal olarak Şeker pancarındaki fire yüzde 8,7 iken Güney Doğu’daki fabrikalarda yüzde 35’e çıkıyor. Bu ne demektir? Burada bir takım güçlü insanlar şeker pancarı vermediği halde getiriyfaturayı şeker pancarı verdim deyip, para alıyorlar. Güney Doğu’da bu hükümet zamanında TEDAŞ’tan elektrik kullanıyor, parasını ödemiyor, yüzde 70 kayıp kaçak oluşuyor. Bu ne demektir? Buralarda devletin yok olması demektir.

            Böylesi bir durumda bakıyorsunuz Akil adamlar çıkıyor. Nedir bunlar? Arkadaşlar 21 Mart’ta Abdullah Öcalan’ın bir bildirisi açıklandı. Bu bildiri Öcalan’ın düşünceleri değildir. Bu bildiriyi Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Türkiye Mit’i ve Amerika tarafından açıklanmıştır. Bunu tekzip eden herhangi bir söylem yapılmadı. Orada ne diyor, “Biz 78 senedir zulüm rejimi altında yaşıyorduk, Cumhuriyet, laiklik zulüm rejimidir, dolayısıyla bu rejimi yıkacağız, şeriat bayrağı altında Türkler ve Kürtler 1.000 senedir yaşadılar, bu şekilde yaşayacağız.” diyor. İşte Akiller buna razı olun diyorlar. Akil insanların bu halka kabul ettirmek istedikleri budur. Dolayısıyla çok geniş şeyler var, bu halka en büyük ihanet yapılıyor. Türk Bayrağı’nın dalgalanmasını istiyorsak, laikliğin yaşamasını istiyorsak… Laiklik bilim demektir, akıl demektir, ilim demektir. Bunların getirmek istedikleri ılımlı İslamdır. Okumayın, kız çocuklarınız okumasın. Üretmeyin, çalışmayın, İslam kurallarına göre hayatınızı düzene koyun, yemeyin, içmeyin, sadakaya muhtaç olun, işte o sadakayı da birileri size verecek, hayatınızı geçirip şükredeceksiniz. Biz böyle bir toplum istemiyoruz. Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün bir sözü var; “Benim size bıraktığımız miras akla ve bilime dayalı bir sistemdir.” Diyor. Biz bu devletin akıl ve bilime dayalı bir yönetimle, demokrasinin standardını yükselterek halkımızın barış ve huzur içinde yaşamasını istiyorum. Herkese bu düşüncelerimi söylüyorum.”

Genç Cumhurbaşkanı adayı

            Kamer Genç açıklamasının bitiminde Cumhurbaşkanlığı’na aday olduğunu söyledi ve “Anayasa’ya göre 20 milletvekili imza verirse herkes aday olabilir. Ben 20 imzayı alacağıma inanıyorum. Her hafta sonu bir yere gidiyorum. İnsanları görüyorum, sevgilerini görüyorum. Ben Abdullah Gül’den çok daha iyi yaparım. Bugün rejimin bu hale gelmesinin tek sorumlusu Abdullah Gül’dür. Çünkü o makam noterlik makamı değildir, Tayyip Erdoğan’ın her istediğini yapıyor. Eğer yapılmasıydı, bu memlekette yargı bağımsızlığı bu kadar yitirilmezdi,du bu kadar çökertilmezdi. O denetleme görevini yapmıyor.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Genç, karayoluyla Samsun’a doğru yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47