USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Geldikleri gibi gidecekler

Geldikleri gibi gidecekler
27-04-2013 10:21
Google News
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ``Terör örgütü mensupları, Türkiye topraklarını terk ediyor, terk edecekler ve buradan geldikleri gibi gidecekler`` dedi. 
     Tokat Valisi Mustafa Taşkesen`i makamında ziyaret eden Bozdağ, burada, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 
     Bir basın mensubunun ``Karayılan`ın Kandil`deki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz-`` sorusu üzerine Bozdağ, ``Karayılan`ın açıklamasını değil de Türkiye`nin huzur ve sükuna kavuşması için hükümetimizintaya koyduğu bir irade var. Biliyorsunuz 30 yılı aşkındır devam eden terör sorununun sona erdirilmesi, terör örgütünün silah bırakmasının temin edilmesi, kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi ve Türkiye`nin her yerinde huzur ve sükunun ikame edilmesi için hükümetimiz ciddi tedbirler aldı, ciddi adımlar attı, atmaya da devam ediyor. Bu çerçevede çözüm süreci, Türkiyemizde huzurun tesisi ve terörün sonlandırılması hususunda atılmış tarihi bir adımdır`` diye konuştu. 
     Sürecin olumlu şekilde devam ettiğini belirten Bozdağ, ``Bugüne kadar olan bitene baktığımızda Türkiyemizin hayrına, yararına gelişmeleri hep beraber görüyoruz. Bu süreç, hükümetimizin yönettiği,taya koyduğu bir süreçtir. Muhalefet partileri, sürekli biçimde, süreç içerisinde olan bitenleri eleştiren yaklaşımlartaya koyuyor, bol bol korku pompalıyor`` dedi. 
     
     -``Terörün bittiği bir Türkiye`yi kimse tutamaz``- 
     
     Bozdağ, ``Türkiye, korkularla büyük Türkiye olmaz. Korku pompalayarak da büyük Türkiye olmaz. Terörün bittiği bir Türkiye`yi kimse tutamaz. Hükümetimizin attığı adımlar, bu çerçevede inşallah ülkemizin yararına netice verecek, olumlu adımlar olacaktır. Bunu hep beraber göreceğiz`` ifadesini kullandı. 
     Çözüm süreciyle Türkiye`de silahların sustuğunu belirten Bozdağ, ``Bugüne kadar olup bitene baktığınızda silahlar sustu. Yaklaşık 4 aya yaklaştı ve terörle, bölücü terörle mücadele kapsamında en azından bir askerimiz, bir polisimiz, insanımız şehit olmadı. Kötü mü oldu- Kaçırılan kamu görevlileri ailelerine kavuştu. Kavuşmasa mıydı- Kötü mü oldu- Bunlar iyi oldu`` diye konuştu. 
     
     -``Geldikleri gibi gidecekler``- 
     
     Akil insanların Türkiye`nin huzuru için vatandaşlarla bir araya geldiğini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi: 
     ``Akil insanlar, kardeşlik, sevgi, saygı, huzur ve sükun için insanlarımızla hemhal olmaya devam ediyor. Türkiye bir şey mi kaybetti- Partiler kanaatlerini söylesinler ve buna dair Meclis`imiz meseleye el atsın diye Meclis`te bir çözüm komisyonu kurduk. Türkiye bir şey mi kaybetti- Şu anda terör örgütü mensupları, Türkiye topraklarını terk ediyor, terk edecekler ve buradan geldikleri gibi gidecekler. Bu, Türkiye`nin aleyhine bir durum mu- Sürecin içerisinde olup bitenlere baktığınızda bunların tamamı, milletimizin lehine olan durumlardır.`` 
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti: 
     ``Ben buradan kardeşlerimize, hemşehrilerimize bir kez daha sesleniyorum. Muhalefetin korku pompalamalarına, iftira ve yalan üzerine yaptığı değerlendirmelere değil, hükümetimizin söylediklerine ve yaptıklarına itibar etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü muhalefetin söyledikleri yatsıya kadar bile varlığını koruyamıyor, yalan ve iftira olduğu çok kısa bir süredetaya çıkıyor. Süreç içerisinde onların söyledikleri neler,taya çıkan sonuçlar neler, hepsitada. O yüzden söylediklerimiz ve yaptıklarımız üzerinde halkımız bizi değerlendirirse, o zaman daha faydalı bir iş yapmış oluruz. Aksi takdirde yalandan, iftiradan geçilmiyor. Bu kadar yalan ve iftiranın arasında yol almak çok zor. İnsanlarımızın, bizim yaptıklarımıza ve söylediklerimize itibar etmesi, her zaman bizim için yol gösterici olacaktır.`` 
     Türkiye`de terörün bitmesini, silahların bırakılmasını umut ettiğini belirten Bozdağ, ``Bu, bir günde, bir saatte olacak bir şey değil. Bu, adı üzerinde bir süreç, bu süreç içerisinde Türkiye`nin gündeminden PKK terör örgütü de çıkacaktır. Bölücü terörün de her türü Türkiye`nin gündeminden inşallah çıkacaktır. Onun için biz bu hedefe doğru yol alıyoruz. Amacımız, Türkiye`de terörün olmadığı bir iklimi oluşturmak, bunun adımlarını atmak. Onun içintaya çıkan sonuçlara bakarak değerlendirme yapmakta da fayda vardır`` diye konuştu. 
     Sürecin, milletin gözü önünde devam ettiğini dile getiren Bozdağ, ``Bundan sonraki süreçte de her şey, yine milletin gözü önünde olacaktır. Milletten gizli saklı bir iş yapmamız söz konusu değildir`` dedi. 
     
     -``Prim desteği devam edecektir``- 
     
     Bozdağ, bir basın mensubunun, ``5084 sayılı Teşvik Kanunu`nun kaldırılması sonrası sigorta işveren desteğiyle ilgili bir çalışma var mı-`` sorusunu, ``5084, yıl sonu itibariyle biliyorsunuz miadını doldurdu. 5084`ün yeniden canlanması söz konusu değildir ancak sigorta primlerine ilişkin bir düzenleme, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaşacaktır, prim desteği devam edecektir. Bu, istihdamı geliştirme kapsamında atacağımız bir adım`` şeklinde cevaplandırdı. 
     
     -Yeni anayasa çalışmaları- 
     
     Bir gazetecinin, ``Anayasa çalışmaları var. Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanımızın bir açıklaması oldu. `Meclis`te 367 olsa dahi halkın oylamasına sunulması gerekiyor` dedi. Buna ilişkin değerlendirmeniz ne olacak-`` sorusu üzerine Bozdağ, ``Bizim görüşümüz de Anayasa Mahkemesinin görüşüyle aynı. Çünkü biz yeni bir toplumsal sözleşme yapıyoruz. Meclis`teki kabul çoğunluğu ne olursa olsun yeni anayasanın milletin onayına sunulmasının, milletin kabulüyle millet sözleşmesine dönüşmesinin doğru olacağına biz de inanıyoruz`` değerlendirmesinde bulundu. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45