USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziosmanpaşalı Mezunlar Kep Attı

Gaziosmanpaşalı Mezunlar Kep Attı
11-06-2014 10:16
Google News

Gaziosmanpaşa Üniversitesinin 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.

 

 

Üniversite stadyumunda yapılan törene Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Devlet Eski Bakanı Ali Şevki Erek, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Adalı, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Karakuş, Baro Başkanı Faruk Bostancı, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, başta olmak üzere il protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrencilerin ve ailelerinin mezuniyet sevinci yaşadığı törende öğrenci konseyi başkanı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi lisans ve ön lisans birincileri öğrenciler adına konuştular. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora programlarında öğrenim gören, 3000’e yakın öğrencisi ile diğer üniversitelere ve birçok kuruma, yönetici, bürokrat ve akademisyen yetiştiren bir kurum haline geldiğini söyleyerek bu yıl mezun olacak 5000’e yakın öğrenciyle, Üniversite’nin mezun sayısının 50.000’e ulaşacağını belirtti.

Rektör Şahin, akademik performansa dayalı olarak, üniversitelerin bilimsel yayın ve faaliyetler açısından değerlendirildiği ulusal bir sıralamada Gaziosmanpaşa Üniversitesinin, köklü birçok kurumu geride bırakarak ön sıralarda yer aldığını ve üniversitenin 2013 yılında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen  “Girişimci, Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması”nda,  ilk 50 üniversite içine girmeyi başardığını, yine 2013 yılında, Üniversitemiz Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede, Üniversitenin Diploma Eki Etiketi almaya hak kazandığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren, Orta Karadeniz Bölgesinde ilk olan Tokat Teknopark’ın Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni bir boyut kazandıracağını ve bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirten Rektör Şahin, Kuruluşu tamamlanan Merkezi Araştırma Laboratuvarının faaliyete geçmesi ile de AR-GE çalışmalarının yanı sıra, bölgemizin ihtiyacı olan, gıdadan biyoteknolojiye kadar, ileri tetkik ve tahlillerin Üniversite bünyesinde yapılabileceğini vurguladı. Diş Hekimliği Fakültesinin hizmete girmesi, Tıp Fakültesi Hastanesinde Onkoloji ve Nükleer Tıp Ünitelerinin açılmasıyla sağlık alanında çok önemli adımlar atıldığını ve yapımı hızla devam eden 400 yataklı ek hastane binasının tamamlanmasıyla da bölge hastanesi olarak modern, donanımlı mekanlarda daha iyi imkanlarla bölgemize sağlık hizmeti sunmaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Şahin, gençleri yetiştirmede emeği geçen, başta aileler ve Üniversite çalışanları olmak üzere, herkese teşekkür ederek Gaziosmanpaşa Üniversitesinin kapılarının yaşam boyu öğrenme sürecinde herkese açık olduğunu söyledi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de konuşmasında gençlere inanç ve azimle çalışmanın başarıya giden tek yol olduğunu belirterek gençlerin görev yapacakları her yerde ve makamda ülkeye hizmet için azimle çalışacaklarına inandığını belirtti.

 

Öğrencilerin Tokat ile olan bağlarını koparmayacaklarına ve artık fahri Tokatlı olduklarına değinen Başkan Eroğlu, “Bugün kutladığınız mezuniyet töreni sadece yükseköğreniminizin sonu, hayat ise sürekli öğrenme gereksinimiyle yürünecek bir yoldur. Nerede olmak istediğinizi bilmek için; hangi yolda yürüdüğünüzü, yolda karşılaştığınız olumsuzluklara nasıl tepkiler verdiğinizi, yola kimlerle çıktığınızı iyi belirlemeniz şart. Karşınıza bir sürü engel çıkabilir ve belki zaman zaman zorlanıp, tökezleyebilirsiniz. Ama yılmaz, dik durup engelleri aşacak dirayetini gösterebilirseniz, başarılı olacak ve mutlu bir yaşantıyı inşa etmiş olacaksınız.

Başta aileniz olmak üzere kıymetli hocalarınız ve yerel yöneticiler olarak bizler, bu yolda daha rahat ilerleyebilmeniz için elimizden geldiğince uygun şartları vetamı oluşturma gayretinde olduk. Lakin bu sizin hayatınız ve hayatınızı kurmak, geleceğinizi şekillendirmek ve bundan sonra karşılaşacağınız sorunlara çözüm bulmak, öncelikle size düşüyor.

Farklı alanlarda eğitim gördünüz ve farklı meslek gruplarında çalışma hayatına atılacaksınız. Hayatınızın bu keskin virajını döndüğünüz de, eğitim yıllarınız bir anı, devam edeceğiniz yol ise bir serüvene dönüşecektir. Hayatı ve insanları keşfetmek, topluma ve devlete katma değerde bulunmak, bir aile kurmak gibi çok kutsal adımları da yine bu seyahat esnasında atacaksınız. Bütün bu adımları kararlılıkla atıp, cesaretle yolunuza devam ettiğiniz takdirde, konuşmamın başında bahsettiğim gibi olmak istediğiniz yere varmış olacaksınız. Kılavuzunuz inanç ve cesaret oldukça, Allah`ın izniyle ulaşamayacağınız pek az nokta vardır.   

Ben genç bir belediye başkanı olarak, bir kardeşiniz olarak sizlere naçizane tavsiyem; ne iş yaparsanız yapın, en layıkıyla yapmaya gayret gösterin. Gerek özel gerek kamuda çalışma hayatına atılacak, bazılarınız belki devlete yön veren isimlerin arasına karışacak, bazılarınız ise hayat boyu öğrenmenin rehberliğini yapan öğretmenler arasında yer alacaksınız. Nesiller yetiştirecek, hayatı okul haline getireceksiniz. İşte bu hayat boyu öğrenme ve öğretme yolunda en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de, kullanmayacağınız gereksiz bilgiler ile uğraşmamaya gayret göstermektir. Çünkü boşa harcadığınız zamanı telafi etme şansınız kesinlikle yok. Hayatta telafisi mümkün olmayan tek unsur akıp giden zamandır. O yüzden zamanınızı, gençliğinizi, enerjinizi iyi değerlendirmeli, iyi neticeler almak için sarfetmelisiniz.

Devletimiz, bahsettiğim bütün bu hususları kolayca kavramanız ve atlatmanız için gerek üniversitemiz, gerek belediyemiz, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde hareket ettiğimiz butamı oluşturdu. Tokat`ımızda geçirdiğiniz yıllar hem sizler için, hem bizler için değişik tecrübeler oluşturdu. Sürekli büyüyen ve kendini yenileyen bir Tokat, tıpkı sürekli büyüyen ve kendini yenileyen bu kampüs gibi gözlerimizin önünde duruyor. Bundan 4 yıl, 3 yıl önce gördüğünüz Tokat ile bugünkü Tokat nasıl aynı değilse, bundan 4 yıl, 14 yıl sonraki Tokat`ta aynı kalmayacak. Yaşadığımız kent ve toplumla birlikte kendimizi geliştirmeye, yenilemeye mecburuz. Biz belediye olarak öğrenci kardeşlerimiz için en maksimum hizmeti vermek için çabalayıp, çalışacağız, sizler de eğitiminizi iyi bir seviyede tamamlamak için… Herkes üzerine düşeni yapmalıdır, yapmak zorundadır. Artık hepiniz bizim kardeşimiz, fahri birer hemşehrimizsiniz. Yıllarca Tokat`ın iklimini teneffüs etmiş, suyunu ekmeğini yemiş, insanıyla kaynaşmış, bizden biri olmuşsunuz. Bundan sonrada Tokat`la irtibatınızı, gönül bağınızı koparmayacağınıza inanıyorum. Yaşadığınız ve doyduğunuz her yer sizin bir parçanız olur, Tokat`ta artık bir parçanız. Şimdi bakıyorum imkanları dahilinde hepinizin aileleri, yakınları bu mutlu gününüzde gelip yanınızda bu sevincinizetak olmak istemiş. Biz sizleri güzel şehrimiz Tokat`ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Emanetiniz olan çocuklarınıza ailemizin bir ferdi gibi yakınlık gösterip, destek olmaya çalıştık. İnşallah iyi bir izlenim, gönül rızası kazanarak, dualar alarak sizlere teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonrada birlik ve huzur içerisinde hayat serüvenini devam ettirirsiniz. Yaşamınızın geri kalanında hepinize üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilere ve ailelerine armağanlarının sunulmasının ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları il protokolü tarafından verildi. Geri sayımla birlikte kep atan Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2013-2014 mezunları mezuniyet sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45