USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 31 Aralık Akşamı Türkiye genelinde yapılan Mekke’nin Fethi programları çerçevesinde Reşadiye, Niksar ve Tokat’ta Fetih gecesi düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 31 Aralık Akşamı Türkiye genelinde yapılan Mekke’nin Fethi programları çerçevesinde Reşadiye, Niksar ve Tokat’ta Fetih gecesi düzenlendi.
02-01-2013 10:38
Google News

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 31 Aralık Akşamı Türkiye genelinde yapılan Mekke’nin Fethi programları çerçevesinde Reşadiye, Niksar ve Tokat’ta Fetih gecesi düzenlendi.

 Tokat’ta ki Program Hüseyin Akbaş Kapalı SpSalonunda halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve  minik kızların ilahi ve ezgileriyle başlayan programın açılış konuşmasını AGD Tokat Şube Başkanı Levent Gürler yaptı.  

 Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 ilde ve bir çok ilçede toplam 200 noktada Mekke’nin Fethi gecesi düzenlenlendiğini ifade eden GÜRLER “Bu gece hak ile batılın çakıştığı bir gecedir. Müminlerin bir kısmı Mekke’nin Fethi gecelerinde, müslümanların bir çoğuda Hristiyan geleneği olan yılbaşı gecelerinde bulunmaktadır.  

Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak Milli Görüş liderimiz Necmettin Erbakan hocamızdan aldığımız cihad şuuru ve fetih azmi ile mücadele ediyoruz. Biz tevhid inancı için, şirksiz bir iman için, gaflet yerine şuur için, şuurlu bir iman için mücadele ediyoruz.

 Hz. Nuh Zamanından bir örnekle;  Hz.Nuh’a inanmak iman, onun gemisine binmek şuur, onun gemisine binmeyip daha emin gördükleri dağlara tırmanmak ise gaflettir. İslamın küfür tek millettir sizde tek millet olun emri gereği, bu günde kurtuluş için İslam gemisine binmek şuur, daha güçlü, daha kalkınmış görünen NATO, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi haçlı gemilerine binmeye çalışmak ise gaflettir. Haçlı gemileri Titanik gibi toslayacak ve Okyanusların dibini boylayacak, İslam birliği gemisi ise Hz. Nuh’un gemisi gibi Cudi’ye oturacaktır ve o gün yeryüzü yeniden feth olunacaktır.

 Değerli Tokatlılar bu gece nice fetihler için muştulu bir gece olsun, bizler Ulubatlı Hasanlarız, Seyit Onbaşılarız, Sutçu İmamlarız,; Coniler, Rakiler, Rambolar gelmesin vatanıma, yurduma alçaklar uğramasın.  Geceniz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

 Mekke’nin Fethi sinevizyonu, Kur’an-ı Kerim’i Guzel okuma Dünya 2.si Ali ASAROĞLU’nun Kuran Ziyafeti’nin ardından , İlahiyatçı-yazar Dr. İhsan ŞENOCAK kürsüye gelerek Mekke’nin Fethi’ni anlatan bir konuşma yaptı.

 Mekke’nin Fethinin; yurdunu, servetini, ailesini kaybeden fakat Allah’a olan iman ve teslimiyetini koruyan Müslümanlara göklerden gelen ilahi armağan olduğunu belirten ŞENOCAK, “Fetih aradaki engelleri kaldırıp kulların iradesini Allah’ın iradesine teslim etmektir. Fetih, çilenin, acının, hicretin kutlu meyvesidir.  

Mekke, fetihle tekrar hürriyetine kavuştu. Yeniden eman ve emniyet yurdu haline geldi. İman bir anda bütün yürekleri kapladı. Yirmi yıllık tevhit mücadelesi süresince kalplerindeki putlar kırılan insanlar Allah Resulü (SAV)’in liderliğinde yürütülen temizlik harekatına kayıtsız şartsız teslim oldu. Öyle ki daha fetihten birkaç saat öncesine kadar putperest olanlar ``Allah’a ve ahiret gününe iman edenler putlarını kırsın.`` hitabını işitince bir anda eski mabutlarını kapı dışarı ettiler. Put imalatıyla iştigal eden İkrime b. Ebi Cehil iman ettikten sonra ev ev dolaşıp put kırdı.

Fetih günü kulluk, vefa, af, sadakat gibi hasıetler Allah Resulü {SAV)’in şahsında en güzel örnekleriyle temsil imkanı buldu. Tarih; en azılı düşmanlarını affeden, onların dünya ve ahiretleri için dua eden peygamberi bir de fetih boyutuyla tanıma fırsatını yakaladı. Yokluktaki dostların varlıkta da dost kalabileceklerini gördü.


Allah Resulü (SAV) fetih günü kelleler alıp üzerine taht kurmadı. Zaten tahtı da yoktu. Hacun’da kurdurduğu devlet çadırının sancağını fethettiği kalplerde dalgalandırdı.

İnsanlar tevhidin asıl, şirkin ise geçici olduğunu bir kez daha gördü. Hz. İbrahim’in; ``Soyumdan da önderler{fatihler) gönder Ya Rabbi!`` (Bakara. 2/124) şeklindeki duası gerçek oldu. En büyük Fatih (SAV) hem mustazafları hem de tevhidin merkezi Kabe’yi kurtararak şeytana tarihin en ağır yenilgisini tattırdı.” Dedi.  

Program Ömer KARAOĞLU’nun coşku içerisinde canlı olarak söylediği ve tüm izleyenlerin heyecanla eşlik ettiği ilahi ve ezgiler ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47