USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu’nun istediği cevabı verdi. Polat, Ak Parti hakkındaki iddiaları dile getirerek, “Eroğlu mekanizmasını çalıştırsın görelim.” dedi.

MHP Tokat İl Başkanı  Murat Polat, Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu’nun istediği  cevabı verdi. Polat,  Ak Parti hakkındaki iddiaları dile getirerek, “Eroğlu mekanizmasını çalıştırsın görelim.” dedi.
14-11-2012 10:19
Google News

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, “Eroğlu mekanizmasını çalıştırsın görelim.” dedi. Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Polat, Ak Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu’na,  verdiği cevapta “Sayın Eroğlu bulunduğu yerin sorumluluğunu taşıyan ve nerde olduğunu bilen birisi değil.” dedi.

Valilik makamları bile bu konulara girmiyorlar

Eroğlu’nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu karşılamasındaki nezaketi yorumlayamadığını ifade eden Polat, “Tabi bu yetiştirme ve kültür farkı ile ilgili bir hadise. Biz izah ettik tatmin olmadığını söyleyip tekrar izah istemiş. Bizim Eyüp Eroğlu’nu tatmin etmek gibi bir zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz yok. Bu konuda ısrarcı olmuş tekrar bilgi istemiş. Bunlar bana komik geliyor. Görevinin mevkisinin  ne olduğunu bilmiyor. Böyle bir mevkiden böyle bir talep geldiğini de ben henüz görmedim. Valilik makamları bile bu konulara girmiyorlar. Burada partinin mekanizmalarının çalışmalarından bahsetmiş. Bu siyaset jargonunu bir yerden kapmış ama içeriğini bilen bir arkadaş değil. Sayın Eroğlu bulunduğu yerin sorumluluğunu taşıyan ve nerde olduğunu bilen birisi değil. Ben kısaca hatırlatayım parti mekanizması nasıl çalışır. Benim siyasette 26. senem. Onlar bu işe yeni girdiler. Bir abisi olarak bilgilendireyim.” diye konuştu.

 

Biz de sorduk, cevaplarını alamadık

Eroğlu’nun  iktidarın yaptığı yapmadığı her şeyden sorumlu olduğunu belirter Polat, “ İl başkanları,  genel başkanlarının ildeki direkt temsilcisidir. Sayın Eroğlu’nun genel başkanı Başbakan olduğuna göre aynı zamanda o Başbakanın da temsilcisidir. Benim il başkanlığında dördüncü yılım. Dört yılda basın mensuplarıyla AKP’nin icraatları ile ilgili bir sürü açıklama yaptık. Bunlardan Eroğlu’nu ilgilendiren kısımlardan birisi Tokat Belediyesi. Tokat Belediyesi ile ilgili basında çıkan konularla ilgili bizde sorular sorduk. Cevaplarını alamadık. Yargıya taşınmışta birçok konu var. Şimdi Eroğlu’na soruyorum. Tokat Belediyesinin 3-4 sefer savcı talimatı ile operasyon yapıldı 19 kişi gözaltına alındı. 2 dosyaları halen Ağır Cezada yargılanıyor. Usulsüzlük konuları ile ilgili belediye başkanı ile ilgili sayın Eroğlu hangi mekanizmayı çalıştırmış bunun cevabını merakla bekliyoruz. Her yıl çıkıyorlar çevre yolu ramazanda açılacak diyorlar. Bunun cevabını artık sormuyorum. Çünkü biz sormaktan onlarda cevap verememekten bıktılar. Ünye - Akkuş yolunu geldikleri günden beri sürekli dile getiriyorlar. Üç yıl sonra yapacağız, 3 yıl sonra yapacağız. Yine Eroğlu çıkmış 3 yıl sonra yapacaklarından bahsetmiş. Bunu da sormuyorum. Ama Tokat Belediyesi AKP’ye geçtiğinden beri çevre illere göre Tokat 15-20 yıl geriye gitmiştir. Eroğlu bununla ilgili nasıl bir çalışma nasıl bir mekanizma başlatmıştır. Bunu da merakla bekliyoruz. Anladığım kadarı ile sayın Eroğlu yaşadığı şehrin ilçelerini tanımıyor. Tanısa bu kadar gülünç iddialarla karşımıza çıkmazdı. “ dedi.

 

Turhal Belediyesi ile ilgili mekanizmasını çalıştırsın

Turhal Belediyesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Polat, şunları söyledi.  “Turhal’da su sayaçları dedikodusu almış başını gidiyor.   Bir site su sayaçlarının fiyatının üstünde satıldığını iddia ediyor. Sayın Eroğlu bunu görmemiş olabilir. Çünkü bakar ama görmez, duyar ama anlamaz insanlar bunlar. Bunun bir mekanizmasını çalıştırsın duyalım.

 

Geçtiğimiz aylarda Turhal Belediye Başkanı ile  Turhal Belediye Başkan Yardımcısının karıştığı    bir hadise yaşandı. Ne siyaseten, ne ahlaken izah edilemeyecek bir durum. Zaten belediye başkan yardımcısı da ceza evine girdi. Bu belediye başkan yardımcısı ile ilgili de müthiş ithamlar var. Vatandaşlar bize geliyor, gidiyor. İşi yaptırmak için rüşvet verdik. 20 gün bekledik gibi ithamlar var. Bunlarla ilgili şikayetlerin bizzat kendisine de yapıldığını biz çok iyi biliyoruz. Bunlarla ilgili ne mekanizma başlatıldı.  Şimdi o süreç mahkemede. Ama bu insanlar da bekliyor, biz de bekliyoruz. Bununla ilgili ne başlatıldı.

 

Belediye başkanımızla gurur duyuyoruz

Ahmet Yenihan’ı biz de biliyoruz. Erbaa halkı da biliyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun, Erbaa içintak bir değerdir. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için biz gurur duyuyoruz. Sayın Ahmet Yenihan  Kılıçdaroğlu’nu da Başbakanı  da karşılamıştır. Türk örf ve adetlerine uygun olarak örf ve adetinin gereğini yapmıştır. Biz bundan rahatsız değiliz. Ama bunların izahını yapsın.

 

Zile’deki yolsuzluk iddiaları ile ilgili mekanizma başlatsın

Yolsuzluk ve sahtecilikle ilgili bir iddia vardır. Yerel bir gazetede bir yazarıntaya attığı bir iddiadır. Ak Parti Zile İlçe Başkanının      kamu ihalesine fesat karıştırdığı gerekçesiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ifade ediliyor.

Bu dava devam ediyor. Kendisi avukattır. Böyle bir iddia var. Bu dava ile ilgili hangi parti içi mekanizmayı başlattı veya başlatacaktır merak ediyoruz.

 

Kongremizde Barzani ve Talabani yoktu

Bu arkadaşımız kongremizle ilgili eleştiride bulunmuş. Kongreyi beğenmemiş. Bizim kongremizdeki temsilciler Türk –İslam dünyasının saygı değer isimleri. Bu isimlerden birisi de Rabia hanımdır. Bu ismin AKP hükümeti tarafından Türkiye’ye girilmesine vize verilmedi.  Bu hem Türk’tür. Hem de müslümandır. Buna neden vize verilmemiştir. Burada yine Sayın Eroğlu’na şunu ifade etmek isterim. Bizim kongreye çağırdığımız isimler, hem Türk dünyasının, hem de İslam dünyasının hep gurur duyduğumuz isimleri. Eroğlu,  kongrenin  içini boş bulmuş. Ne demek istediğini anlayamadım ama. Çünkü Genel başkanımızın iki saat konuşması vardı. Türkiye’nin sosyolojik, ekonomik, ulusal müthiş bir yol haritasıdır o konuşma.  Herkesin alıp değerlendirmesi gereken bir konuşmadır. Böyle bir konuşmayı Tayip  Erdoğan ömrü hayatında yapabilecek bir kapasitede değildir. Bundan sonra da olacağını zannetmiyorum. Sayın Eroğlu’nun kongrenin içinin boş olduğunu neden söylediğini ben çok iyi anlıyorum.   AKP kongresinde Barzani’ye “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye slogan atıldı. Bizim kongremizde teröristlerin hamisi Barzani ve Talabani yoktu. Bu yüzden Sayın Eroğlu için içi boştur. Çünkü  kendilerinin en çok hassasiyet gösterdiği konular bunlardır. Buradan ben kendisine bir şey sormak istiyorum. O kongrede Sayın Eroğlu, Barzani’ye “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye slogan atmış mıdır? Atmadıysa atanları alkışlamış mıdır? Alkışlamadıysa  slogan atanlara tepki gösterebilmiş midir? Bunun cevabını istiyorum. Yine söylüyorum. Allah Barzani’nin, Öcalan’ın dostu olanların partisinden etmesin diyorum.

 

Kardeşime siyaseten abisi olarak tavsiyelerde bulunmak istiyorum

Ben bu kardeşime yine siyaseten abisi olarak tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Sayın Eroğlu CHP’ye tavsiyelerde bulunmuş. ‘Güçlü adaylar çıkarın’  diye. CHP’den medet ummaya çalışıyve tavsiyelerde bulunuyor. CHP bir siyasi partidir ve mekanizması vardır. Bunların güçlü aday çıkarması kimseyi ilgilendirmez. Parti için konu hakkında açıklama ve bilgi istiyor. Bunlar aslında cevap verme gereğini bile saçma buluyorum.

Ama kendisini sevdiğim için verme gereği duydum. Bu arkadaş bence biraz yorulmuş. Bulunduğu konum ona ağır gelmiş. Bizler ilkokuldaki sınıf başkanları değiliz. Bulunduğumuz konumun gereği ciddi açıklamalar, yorumlar ve tahliller  yapmalıyız.  Çıtayı biraz kaliteli ve yüksek tut. Bu benim ona bir abi tavsiyemdir. O,  bu işlerde yeni. Kendisine yardımcı oluruz. Çözemediği konularda bize bir telefon açması yeterli.

 

 

 Samimi ise meclise getirsin destekleriz

 

Polat, gündemdeki “idam” konusuyla ilgili de  soruları yanıtladı. MHP’nin karşı çıkmasına rağmen 2002 yılında idamın kaldırıldığına dikkat çeken Başkan Polat, “İdam, terör ve vatan hainliği konusunda kalkmasın diye görüş bildirdik. Mecliste yapılan oylamada 127 milletvekilimizin tamamı ‘idam kalkmasın’ diye oylamada bulundu. Ama o zamanki tüm siyasi partiler AB ve Amerika’nın dayatması sonucu ‘idam kalksın’ diye oylamada destek vermişler ve idam kalkmıştır. Bugün sayın başbakan idamın geri gelmesini vatandaş istiydiye sürekli açıklamalarda bulunuyor. Biz genel başkanımız ve diğer parti kurmaylarımızın söylediği gibi aynı şeyi söylüyoruz. Samimi ise meclise getirsin destekleriz. Bunu propaganda malzemesi olarak görmesin. Ama biz samimiyetsizliğine inanıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45