USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ERBAA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR

ERBAA BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR
18-05-2018 13:47
Google News

Erbaa Belediyesi devam eden ve tamamlanan projeleri ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Devam eden Bireysel Ulaşım Sistemi, Horoztepe, Sadık Dostlarımız, İmbat, Yeni Erbaa Meydanı,  Kentsel Dönüşüm Toki projeleri, Erbaa Belediyesinin devam eden projeleri arasında yer alırken Yeni Erbaa Meydanı vatandaşlar tarafından en çok beğenilen proje oldu.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’a Yeni Meydan için teşekkür eden Erbaalı Mahir Karaca; “Biz yaşlı ve emekli insanlarız. Evde oturamıyoruz. Sokaklarda gezemiyoruz. Bu meydan o kadar güzel oldu ki mesai yapıyormuşum gibi gelip bu banklarda oturuyorum. Arkadaşlarımla buluşup burada onlarla vakit geçiriyorum. Yeşilliğimiz var, havuzumuz var, müziğimiz var, ağaçlarımız da var. Havalar ısınmaya başladı fakat ağaçlar sayesinde meydanımız hep serin. Biz bu meydandan çok memnunuz. Allah başkanımızdan razı olsun. Bizleri düşünüp böyle bir çalışma yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Erbaalı Emekli Hüseyin Kaya da Erek Caddesi’nde yer alan çarşıların onarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaya; “Erek Caddesi’nde 3 tane çarşımız var. Buralar araç trafiğine kapalı yerler ve dar sokaklar. Eskiden bu dar sokaklara bisikletliler, motosikletliler giriyordu. İnsanlar rahat yürüyemiyordu. Ama çarşılarımızın son hali sayesinde artık çok daha rahat alışveriş yapabiliyoruz. Buralar tamamen yayalara ait oldu. Çok güzel dinlenme yerleri, çay içip oturabileceğimiz alanlar yapıldı. Belediyemizin çalışmaları arasında beni en çok memnun eden çalışma bu oldu. Bir Erbaalı olarak emeği geçen herkesten ve başkanımızdan Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

 

Erbaa’daki tek hamamın yıkılması konusunda da vatandaşlar görüşlerini belirtti. Selçuklulardan kalma olduğu tahmin edilen ve Erbaa’nın tek hamamı olma özelliğini taşıyan yapının, önce satıldığını daha sonra yıkıldığını dile getiren Erbaalılar, bu konuda tepkilerini dile getirdi. Dışarıdan gelen misafirleri ve kendilerinin bu hamamı çok sık kullandıklarını, bu yapının tarihi değerinin olduğunu söyleyen vatandaşlar, konuyla ilgili bilgiye sahip olmadıkları için de merak içinde olduklarını anlattı. Erbaa halkı bu konuyu çok önemsediklerini ve kendilerine bu konuda bilgi verilmesi için belediyeye çağrı yaptılar.

 

Erbaa Belediyesi’nin devam eden ve beğeni toplayan projeleri ile şu şekilde;

 

BİREYSEL ULAŞIM SİSTEMİ

 

İlçenin trafikten soyutlanmış bir bisiklet yoluna kavuşması amacıya,la gerçekleştirilen proje, aynı zamanda engelli vatandaşlar için de engelsiz bir yaşamı destekleyecek.

 

Proje kapsamında doğa dostu ulaşım sağlayan, spve hobi amaçlı kullanılabilen bisikletlerin modern ve gelişmiş şehirlerde olduğu gibi şehir yaşamı içerisinde de bireysel ulaşım sistemi olarak daha fazla yer alması kente ve kentte yaşayan her bir bireye katkı sağlayacak. Semt Evleri ve diğer projeleri de kapsayacak şekilde Yeni Hastane, Çamlık, Horoztepe, İmbat ve Park Vadi güzergâhında spve hobi amaçlı kullanım dışında bireysel ulaşım için de natif olabilecek, trafikten soyutlanmış bir bisiklet yolu Erbaa’ya kazandırılacak.

 

Bireysel ulaşım sisteminde engelli vatandaşlar için engelsiz bir yaşam hedefleniyor. İlçenin bütün ulaşım ağı içerisinde engelli vatandaşlar için başta kaldırımlar dizayn edilecek; diğer yandan her türlü ihtiyaçlarını kolaylıkla sağlayabilmeleri için gerekli koşulları sağlanacak.

 

HOROZTEPE

 

Horztepe Projesinin ilçenin turizmine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Proje kapsamında; Horoztepe’nin tarihi M.Ö 2300’lü yıllara, Hatti Uygarlığı’na dayanmaktadır. Buradan çıkarılan tarihi eserler Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde ve New York Metropolitan Müzesi’nde sergilenmektedir. Alacahöyük kadar turizm potansiyeline sahip olan Horoztepe mevkisinde gerekli kamulaştırmalar ivedilikle yapıldıktan sonra üniversiteler ile gerekli ilişkiler kurularak Horoztepe’deki tarihi yerleşim yerinintaya çıkarılması sağlanacak. Bu kapsamda kent müzesi kurularak buradan çıkarılıp başka yerlerde sergilenen tarihi eserlerin Erbaa’ya getirilip sergilenmesi sağlanacak. Horoztepe Projesi Erbaa’nın turizmde önemli bir marka olmasının yanı sıra İmbat Projesi ile birlikte Tepeşehir bölgesinde şimdiye kadar ihmal edilmiş olan sosyal alanların oluşturulmasına öncülük edecek. 

 

SADIK DOSTLARIMI; HER CANLI BİZİM İÇİN KUTSALDIR

 

Sokak hayvanları için de çalışan Erbaa Belediyesi, hayvan barınağı açıyor.

 

“Sadık dostlarımız sokaklarda kalmasın” denilerek başlanan projede Park Vadi içerisinde sokakta sahipsiz kalmaya mahkum edilen hayvanların sığınabileceği, tedavi edilip sağlık kontrollerinin ve bakımlarının yapılacağı Hayvan Barınağı ve Hastanesi inşa edilip faaliyete geçirilecek. Hayvan barınağı bünyesinde verilmesi planlanan eğitimle birlikte sokak hayvanlarının eğitimli hayvanlar olarak engelli vatandaşların hizmetine sunulması da hedefleniyor. Aynı zamanda yapılacak olan modern bir hayvanat bahçesi de hayvan severlerin ve özellikle çocukların ilgi ve beğenisine sunulacak.

 

İMBAT

 

İmbat Deresinin hem Erbaa ekolojisine katkısı hem de konumu gereği merkezleşebilme potansiyeli İmbat Projesi ile değerlendirecek

 

İçerisinde kent parkı, çocuk oyun alanları, atlı gezinti parkuru, hobi bahçeleri,  kafe ve restoranlarla birlikte İmbat Kıyısı boyunca devam edecek bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak olan İmbat Projesi, Erbaalıların boş zamanlarını değerlendirebileceği bir çekim alanı olacak. Proje kapsamında inşa edilecek Osman Gazi Köprüsü ile Tepeşehir bölgesinin kent merkezine bağlantısı sağlanırken diğer yandan köprü sayesinde projenin Tepeşehir bölgesine entegre olması da sağlanacak. Horoztepe Projesi ile birlikte değerlendirilmek suretiyle turistik bir çekim alanı ilçeye kazandırılmış olacak.

 

 

YENİ ERBAA MEYDANI

 

Yeni Erbaa Meydanı Projesiyle birlikte Erbaa’ya, geniş ve önemli fonksiyonları barındıran ikinci bir meydan kazandırıldı. Ayrıca bu proje, kurulası planlanan Erbaa Belediye Spve Cumhuriyet Meydanı projeleriyle de doğrudan ilişkili. Yeni Erbaa Meydanı içerisinde; 1942 anıtı, Tema Park ve Sabit Semt Pazarı inşa edilecek. Erbaa Belediye Sporun; basketbol, voleybol, hentbol ve güreş gibi spkulüplerini içeren tesisler yanında olimpik standartlara uygun buz pateni pisti ve Erbaalı gençler için eğlence merkezleri oluşturulacak. Yer altına inşa edilecek olan otopark ile kentin otopark sorunu da çözüme kavuşacak. Açık hava konserleri gibi etkinliklerinde yapılabileceği yeni bir kentsel boşluk olarak tasarlanan Yeni Erbaa Meydanının, içerisinde barındırdığı tesisler yanında Erbaa’nın yeni bir kentsel çekim noktası olması ve Gazi Bulvarının hak ettiği değeri kazanmasında önemli rol oynaması bekleniyor.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ

 

Dar gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmelerini kolaylaştırmak, bu ailelere imkan sağlamak ve mevcut tüm engelleri hızlıcatadan kaldırmak Erbaa Belediyesinin öncelikleri arasında yer alıyor.

 

‘Dar gelirli ailelere ucuz ve sağlam konut sahibi olabilme imkânını sağlayan TOKİ’ ülkenin en ücra şehirlerinin dahi hizmetine sunulmuşken Erbaalılar bundan mahrum kalmış durumda. Erbaa Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde projelendirilecek yeri ve mali kaynağı hazır olan TOKİ, Erbaalı vatandaşların hizmetine sunulacak. Vatandaşların duygu ve düşüncelerini esas alan Erbaa Belediyesi, apartman hayatının ötesinde kendi arsasına evini yapmak isteyen dar gelirli ve ihtiyaç sahibi insanların bu talebinin göz ardı edilmeyeceğini belirtti. Bu insanların proje masrafları ve ruhsat harçları, oluşturulacak proje havuzundan karşılanacak. Zaten sınırlı ekonomik gücüyle evini inşa etmek isteyen vatandaşlar, hem bu ağır masraftan kurtulmuş olacak hem de ruhsatsız inşa ile meydana gelen çarpık şehir yapılaşmasının da önüne geçilmiş olunacak. Vatandaşa üretilen hizmet şehrin kendisine, şehre üretilen hizmet ise vatandaşa refah getirecek.

 

SEBZE-MEYVE HALİ VE BORSASI / SOĞUK HAVA DEPOSU

                                                                   

İklimi, ekolojisi ve verimli toprakları ile ilçenin tarımsal açıdan hak ettiği değeri yakalamasının hedeflendiği projede, tarımsal ekonominin gerçek potansiyeline ulaşabilmesi için Sebze Meyve Hali ve Borsası kurularak çiftçi, pazar ve piyasa koşulları içerisinde desteklenecek.

 

İlçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğu halde yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen Soğuk Hava Deposunu kurmak sureti ile çiftçinin ürettiği ürünü ülke pazarında karlılıkla satması sağlanacak. Üreticinin alıcı ile en sağlıklı şekilde buluşturulacağı Erbaa’nın tarımsal potansiyeli karşılayabilecek büyüklükteki Sebze ve Meyve Halini inşa edecek, burada kurulacak Sebze Meyve Borsası ile Erbaa tarımının hem üretim kapasitesi hem de piyasa koşulları içerisinde lider olması sağlanacak.

 

ETAP: Kısa adı Etap olan Erbaa Tarımsal Araştırmalar Platformunu kurarak, ürün çeşitliliği bakımından Dünya çapında eşine az rastlanılan özelliklere sahip Erbaa Ovası’nda çiftçiler bilinçli tarıma teşvik edilecek. Proje ile Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeler konusunda çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunularak tarımsal kalkınma sağlanacak ve Erbaa ekonomisine katma değer kazandırılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42