USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, engellilire ayrılan kontenjanların tam olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, engellilire ayrılan kontenjanların tam olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
08-10-2013 10:22
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, engellilire ayrılan kontenjanların tam olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Doğru, Turhal Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, derneğe gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Derneğin yeni kurulmasından dolayı hayırlı olması temennilerinde bulunarak sözlerine başlayan Doğru, “İnşallah burada güzel hizmetler vereceksiniz. Engelli kardeşlerimizin tabi sorunlarını biliyoruz ve Mecliste de zaman zaman gündeme getiriyoruz. Bunların en önemlisi işin başında iş talepleri noktasındadır. İş verilmesinden yanayız. İnsanlar çalışabilmeli onlara bazı imkanlar verilebilmeli, her türlü yardım yapılabilmelidir. Beraber olunmalıdır. Şuanda Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik ama en azından sizlere ayrılan kontenjanların tam olarak kullanılmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu yönlü olarak üzerimize düşen her türlü hizmeti yapmaya çalışacağız.

Yani buranın mekanın yerleşiminde ve diğer yönlerinde bizim üzerimize düşen her türlü hizmeti yapmaya çalışacağız. Bizle ilgili bir görev düşerse ilçe başkanımıza iletin onlar bize iletirler bizde sizlere her türlü yardımı, desteği vermeye hazırız” dedi.

   “BİRBİRİMİZİ KUCAKLAMAMIZ LAZIM”

 “Her insan bir engelli adayıdır” diyen Doğru, “Tabi toplum bazı şeyleri kolay bir şekilde kabul etmeye bilir. İnsanlarımız birbirlerini kucaklaması gerekir. Bunun engellisi engelsizi diye bir şeyi yok. Her insan bir engelli adayıdır. Engelli engelsiz ayrımı olmadan aynı toplum içerisinde beraber yaşamanın mücadelesini vermek mecburiyetindeyiz. Hepimiz kardeşiz bir birimizi kucaklamamız lazım. Ama böyle bir birlikteliği sağlamış olmanızdan dolayı şahsım adına tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Allah sizden razı olsun. Böyle bir önderlik yapmışsınız Allah hepinizden razı olsun. İnşallah önümüzdeki dönemde görev üstümüze düştüğü zaman da bizde sizlere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 “TURHAL’IN SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Bu tür ziyaretleri Turhal’ın sorunlarını görmek için yaptıklarını ifade eden Doğru, “Turhal’daki bütün sorunları çözmek istiyoruz. Turhal’da geriye gidiş var. Turhal devamlı olarak geriye gidiyor. Geriye giden Turhal’ın artık önünün açılması lazım. Ekonomik yapısını, sosyal yapısını, kültürel dokusunu kaybeden Turhal’la karşı karşıyayız. Bu noktalarda elimizden gelen bütün gayreti göstermeye hazırız” dedi.

   “DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ” 

Dernek hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Gençler, “Üye sayımız 104’lere yaklaştı ama beklentimiz 3 bin civarında” dedi.

 

  Derneğe sahip çıkılması ve bazı eksiklerin giderilmesi konusunda yetkililere seslenen Gençler, “Şuanda en önemli eksikliğimiz dernek binamızın kapısının yapılması, giriş kısmının tekerlekli sandalyeyle gelen üyelerimizin girişine uygun hale getirilmesi, masa ve sandalye eksiklerimizin girilmesidir. Bu eksiklerimizin giderilmesini hayırseverlerden ve yetkililerden rica ediyoruz. Toprağa koyduğumuz fidanın canlanması, ayakta durabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Bizlere yardımcı olan başta İlçe Kaymakamımız Y.Fatih Kadiroğlu’na, Belediye Başkanımız Ali Gözen’e ve diğer desteklerinizi bizlerden esirgemeyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Turhal Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Gençler, ziyaretlerinden dolayı MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’ya ve beraberindekilere teşekkür etti.

Derneğin üyesi engelli vatandaşlarla da bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyen Reşat Doğru, esnaf ziyaretlerine devam etmek üzere dernekten ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45