USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

DOĞRU KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKTİ

DOĞRU KÜRESEL ISINMAYA DİKKAT ÇEKTİ
17-01-2014 09:57
Google News

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM’de küresel ısınma sonucu toplu ölümlerin artabileceğine dikkat çekti.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, TBMM çalışmalarında küresel ısınmanın Artan tehlikeleri üzerine bir konuşma yaptı. Doğru açıklamasında şu ifadelere dikkat çekti;

“Türkiye’mizin her tarafında yoğun kuraklık ve yağış azlığı yaşanıyor. Ülkemiz önümüzdeki yıllarda küresel ısınmaya en fazla maruz kalacak ve etkilenecek ülkeler arasındadır. Kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan ülkemizde yolsuzluk, rüşvet, kayırmacılık, haksız para kazanma almış başını gidiyor.

Bütün bunların üzerinde ciddi manada durması gereken hükümette, maalesef bunları bir kenara bırakırken, ülkemiz için çok önemli olan küresel ısınma ve bunun çevreye ve insan hayatına etkilerini de maalesef unutuyor.

Ülkemizde büyük bir kuraklık tehlikesi olup, artacağı da görülmektedir.

            Bundan dolayı da bu günlerde vakit kaybetmeden bazı tedbirler alınmalıdır. Zaman geçirilmesi ülkemiz ve geleceğimiz için çok tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. İklim değişiklikleri; çevreye bütün canlılara varlıklara özellikle insanlarda kalp, solunum yolu, bulaşıcı, allerjik deri hastalıkları gibi birçok hastalıklarıtaya daha fazla çıkarabilir.

Sıcaklık dalgaları, ölümanlarını artırmaktadır. Özellikle solunum sistemi, kalp damar hastalıkları ve beyin hastalıklarına bağlı ölümlerde artışlarda etkili olmaktadır.

            İklim değişikliği bazı bölgelerde kuraklık veya yağış artışlarına sebep olarak farklı durumlar oluşturabilir. Özellikle ülkemizde görülmeye başlayan sel felaketleri, hortum vs. gibi doğa afetler bunun sonucudur. Sıcaklık artışı ayrıca ekosistemde ki biyolojik çeşitliliği etkileyerek allerjik potansiyeli yüksek yeni bitkilerintaya çıkmasına sebep olabilir.

 Kuraklık sonucu kötü çevre koşulları, üretimi etkileyerek insanları göçe zorlayabilir. Bunun sonucu büyük göçler olur, sosyal hareketlertaya çıkar.

 Ayrıca sıcaklık artışı ve iklim değişikliği havadaki ozon ve toz zerreciklerinin artışına yol açarak hava kirliliğini artırabilir.

            Yağışlar azalınca çölleşme oluşacak ve kum fırtınalarına sebep olabilecektir.

            Bütün bu iklim değişiklikleri olunca Solunum sistemi hastalıkları, açısından kronik nefes darlığı, astım hastalığı, allerjik nezle, zatürre ve viral solunum yolu hastalıkları görülme sıklığı artmaktadır. Bu hastalıklara bağlı ölümler de artmaktadır.

Yeryüzündetalama sıcaklığın 1-2 C derece artışı yeryüzündeki canlı türlerinin 1/3ünün şartlarını değiştirecek vetadan kalkmalarına sebep olabilecektir.

Örneğin Porto Riko’ da yapılan bir araştırmada yağmurmanlarında kurbağalardan geceleri koro halindeki bağırışlar artık kesilmiştir. Çünkü koroya katkı yapan kurbağa türleri tükendi. Bölgede bulunan 17 türün 3ü tamamen kaybolmuş, 7-8 tür ise sayıca azalmaya başlamıştır.

Kurbağaların kaybedilmesinin felaketlere yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Çünkü yok oluş kurbağalarlatak besin zinciri içerisinde bulunan kuş ve böcek türlerini etkileyecek ve bu da yeni süreçlere sebep olarak telafisi mümkün olmayan sonuçlartaya çıkarabilecektir.

Bütün bu olumsuz durumlar göz önüne alınınca iklimde görülen değişikliklerin azalması ve önlenmesi için acil önlemler alınması gerekmektedir. Ayrıca Kyoto Protokolü dâhil çevre ile ilgili çıkarılan kanunların uygulanması yakinen takip edilmesi gereklidir. Denetim mekanizması çok dikkatli çalıştırılmalı tavizler verilmemelidir.

            İnsan kaynaklı sera etkisi yapan gazlar kontrol altında tutulmalı, AR-GE çalışmalarına önem verilmelidir.

            Hayatta en önemli varlığımız sağlıklı yaşam olduğuna göre yaşanabilir çevre duyarlığının her kesimde olması gerekir.”

 

iiiiiiiiiiiiiAK Parti İl Başkanlığı’na Adem Çelik atandı   1 resim

Ak Parti Tokat il başkanı Eyüp Eroğlu`nun Tokat belediye başkalığına aday gösterilmesi ile boşalan il başkanlığı koltuğunu vekaleten yürüten Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Adem Çelik’in, Genel merkez tarafından ataması yapıldığı bildirildi.

Ak Parti Tokat il başkanı Eyüp Eroğlu`nun Tokat belediye başkanlığına aday gösterilmesi ile boşalan il başkanlığı koltuğuna, yeni il başkanı ataması parti genel merkezi tarafından yapıldı.

Parti genel merkezinden yapılan açıklama ile Ak Parti Tokat il başkanlığına aynı zamanda parti yönetim kurulu üyesi olan Adem Çelik atandı. Çelik’e görevinde başarılar dileriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42