USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP TOKAT'TA İLK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI ÇAĞDAŞ KURTGÖZ OLDU

CHP’Lİ KURTGÖZ İL BAŞKANLIĞI’NDAN İSTİFA EDEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU DUYURDU

CHP TOKAT'TA İLK MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYI ÇAĞDAŞ KURTGÖZ OLDU
25-12-2022 15:33
25-12-2022 15:34
Google News

 

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz 28'inci dönem milletvekilliği seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için Cumartesi günü parti il binasında yaptığı toplantıda görevinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP’li Kurtgöz il başkanlığı binasında ailesi ile birlikte parti yöneticileri, vatandaşlar ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Burada görevinden istifa ettiğini açıklayan Kurtgöz, “Bugün burada toplanma amacımız, bir vedadan çok daha öte, birlikte yola devam edeceğimizin ilanı olacaktır.

Ama malumun ilanından önce, değerli yol arkadaşlarımızla birlikte Tokat’ta, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde yaptığımız istişareler ve aldığımız ortak kararlar ile birlikte elde ettiğimiz başarılarımızdan bahsetmek istiyorum.” Dedi.

Kurtgöz’ün açıklaması şöyle oldu;

İl Başkanlığı için ekibimizle birlikte aday olduğumuzda ve göreve geldiğimizde her zaman halkımızın yanında olacağımız yönünde söz vermiştik. Ağır pandemi şartlarına rağmen bu sözlerimizin tamamını, amasız, fakatsız, lakinsiz, bahanelerin arkasına sığınmadan gerçekleştirdik.

Tüm örgütlerimiz ve yönetim kademelerimizle her zaman istişare içinde çalıştık. Halkımızın, Esnafımızın, Çiftçilerimizin, Emekçimizin dün olduğun gibi bugün de yanında olduk, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Üye sayımızı hiç olmadığı kadar yükselttik. Çok iyi seviyelere getirdik. Sandık sorumlularımızı seçime hazır hale getirdik. Önümüzdeki seçimlere bilinçli sandık sorumluları ile sandıklarımıza sahip çıkacak bir irade ile giriyoruz.

Değerli Yol arkadaşlarım…

Zile’deki ayçiçeği üreticisinin, Turhal ve Pazar’daki arazisini sulayamayan çiftçimizin; Artova, Yeşilyurt, Sulusaray’daki hayvancılıkla uğraşan besicimizin; merkezdeki işsiz gençlerimizin, emeklimizin; Almus’ta, Reşadiye’de, Başçiftlik’te telefonu çekmeyen, yolu olmayan köylerimizin; Niksar’daki mısır ve patates üreticisinin; Erbaa’daki maden talanı altında yaşamaya çalışanların, yaprak ve tütün üreticisinin, fabrikadaki emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, sorunlarını dile getirdik.

Tokat’ta sorumlu muhalefet koltuğunu hiç boş bırakmadık. Personel alımlarında  iktidar referansının önüne geçmek için çaba sarf ettik. Basın aracılığı ile kamuoyunun dikkatini bu husus üzerine çektik. Gerçekleri söyledik. Tüm bunları yaparken, bugüne kadar hiç olmadığı şekilde Tokat’ta medyada en çok yer bulan muhalif ses olduk. Bu anlamda burada bulunan gazeteci arkadaşlarım aracılığı ile Tokat medyasına bir hakkı teslim etmek gerek. Ulusal medyadaki trollerin örnek alması gerektiğini düşündüğüm Tokat yerel medya mensuplarına bu anlamda yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Burada bugün toplanma amacımız belli. CHP Genel Merkezimizin; 21 Kasım 2022 tarih, 2022/895 Sayılı, Milletvekili Aday Adaylığı için İstifalar Hakkındaki Yazısı gereğince, bu açıklamayı yaparak, yol arkadaşlarımla yaptığımız istişare sonucunda aldığımız kararı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şehrimizi ve hemşerilerimizi TBMM’ de temsil etmek için; yaklaşık 3 yıl boyunca en ufak bir leke ya da şaibe bırakmadan büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden bugün itibari ile istifa ediyorum.

Bu süreçte, başta hemşerilerimiz olmak üzere, Genel Başkanıma, partililerime, siz değerli hemşerilerimize layık olmaya gayret gösterdim. Bu onurlu görevin evlatlarıma büyük miras olarak kalacağını da biliyorum.

Bu anlamda CHP Tokat Milletvekili Aday Adayı olduğumu da gençlik kollarından beri içerisinde olduğum, inşaatı ve tadilatından, duvarında asılı tablosuna kadar emek verdiğim, sahip olduğu 55 basamağını çıkarken hiç yorulmadığım, yuvamdan, evimden yani parti binamızdan yapmak istedim. Yol arkadaşlarımla birlikte verdiğimiz bu kararımızın partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz.

Başta her zaman yanımda olan, evlatlarıma yokluğumu aratmayan değerli eşim olmak üzere, çocuklarıma, aile büyüklerime ve küçüklerime, il yönetimindeki arkadaşlarıma, milletvekilimize, önceki dönemlerdeki milletvekillerimize, ilçe başkanlarım ve yöneticilerimize, Belediye Başkanlarıma, Belediye Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımıza, imkan ve şartları zorlayarak çalışan Kadın ve Gençlik Kollarının çok değerli başkan ve yöneticilerine, partide her türlü sevincimi ve hüznümü bilen Saliç hanım ve Şazen kardeşime, değerli Muhtarlarıma, önceki dönem İl-İlçe başkan ve yöneticilerimize, partimizin emektar ve cefakar üyelerine, değerli Tokatlı hemşerilerime, basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizleri bilerek veya bilmeyerek üzdüysem haklarınızı helal ediniz. Benim zerre kadar hakkım varsa, gani gani helal olsun.

Sözlerimin başında da işaret ettiğim üzere; “Bu bir son değil, yeni bir başlangıcın ayak sesidir.”

Biliyorsunuz, gençlik teşkilatlarından il başkanlığına kadar içerisinde olduğum partim her zaman önceliğim oldu.

Dünyaya bakışım, sizin dünyalarınıza bakışlarınızla aynı oldu.

Ayrıştırmadık, ötekileştirmedik, yanımıza gelenlere partili ya da partisiz ayrımı yapmadık.

Çünkü CHP’li olmak bunu gerektirir. Çünkü CHP sadece CHP’lilerin değil, Türkiye’nin partisidir.

Atatürk nasıl ki bu ayrımı yapmadan bir milleti bütünüyle kucakladıysa, biz de hemşerilerimizi bu mantıkla kucakladık.

Çünkü biz, liderlerin koltuklarının altındaki klasörlerde biriktirilen belgelerle bakanlıklara gidilip kurulan bir parti değiliz!

Biz savaş meydanlarında kurulan bir partiyiz!

Biz bu milletin ilk temsilcisi, Atatürk’ün aziz milletimize Cumhuriyet ile birlikte hediye ettiği, siyasal ya da ideolojik bir fikrin ötesinde Türk Milleti’nin ta kendisiyiz.

Aday listesinde yer alayım ya da almayayım. Gelenin Gelmekte Olduğunu bilerek, her zaman olduğu gibi Milletin Sesi, Halkın umudu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ikinci ailem olan Partimin ve siz değerli yol arkadaşlarımın bana tevdi edeceği her görevde yanınızda olacağıma huzurunuzda söz veriyorum.

Yılmayacağız,

Sinmeyeceğiz,

Korkmayacağız,

Umutsuz olmayacağız.

Haksızlıklar karşısında daha çok motive olacağız. Saraya göre verilen Hukuk kararlarında değil; Hak, Hukuk, Adalete göre verilen Hukuk sisteminde buluşmak dileğiyle…

Yoldaşça kalın, Hoşçakalın…"

Açıklamanın sonunda Kurtgöz tebrikleri kabul etti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47