USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI AYHAN KARABEKİROĞLU’NDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Adayı Ayhan Karabekiroğlu ve eşi TOGÜ Tıp fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Karabekiroğlu gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI AYHAN KARABEKİROĞLU’NDAN  GAZETEMİZE ZİYARET
26-04-2023 11:30
26-04-2023 11:31
Google News

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Adayı Ayhan Karabekiroğlu ve eşi TOGÜ Tıp fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Karabekiroğlu gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü’yle sohbet eden Karabekiroğlu, sahada yapmakta oldukları seçim çalışmaları ile ilgili gözlem ve tespitleri paylaşarak aldığı geribildirimlerin müsbet olduğunu ifade etti.

 

Tokat’ta parti olarak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten CHP Tokat Milletvekili Adayı Ayhan Karabekiroğlu, “Tokat’ta zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli bir oy kitlesi var amacımız bu oy oranını kat be kat arttırmak ve partimizi layık olduğu yere getirmek’’ dedi.

 

GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NUN PERFORMANSINA ÖVGÜ

 

Karabekiroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun performanının mükemmel olduğunu vurguladı. Sayın Genel Başkan seçim çalışmaları için her gün yoğun ve tempolu bir program takip ediyor, hızına ve enerjisine yetişmek mümkün değil ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEDE KARDEŞLİK RUHUNA ZARAR VERİLMEMELİ”

 

Ülkenin genel siyasetinde kardeşlik hukukunun önemine değinen Ayhan Karabekiroğlu, milleti mezhep, meşreb, ırk ve inanç noktasında bölecek, ayrıştıracak bir siyasi dilin ülke menfaatine olmadığını söyledi. Ülkenin adalet, eğitim, ekonomi, tarım ve dış politika ile ilgili devasa ve yakıcı problemleri varken kardeşliğimizi, birliğimizi bozacak beyanların gündem olmasının oldukça düşündürücü olduğunu ifade etti.

 

‘’ADALET OLMADAN OLMAZ’’

 

Türkiye’de bugün bir adalet ve yargı sorunu var. Toplumumuzda adaletsizlik duygusu ile yargının siyasallaşması endişesi had safhaya ulaştı. Dinimiz İslamiyet adaleti emreder lakin adalet, yöneticilerin dindar olup olmamasıyla ilgili değildir. Adalet çağımızda kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı, insan hakları gibi yüksek değerlerle ilintilidir dedi. Genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü” nün toplumda ne kadar ilgi gördüğünün adalet özlemiyle ilişkisini inkar edebilirmisiniz ifadelerini kullandı.

 

‘’EĞİTİMLE İLGİLİ CİDDİ PROBLEMLER VAR’’

 

PISA sonuçlarına göre “Türkiye’de 15 yaşındaki öğrencilerin önemli bir kısmı temel becerilerden yoksun’’, okudukları Türkçe bir metni anlamıyorlar. Öğrencilerin eğitimden kaynaklanan anlama sorunu, analitik düşünme yerine kişilere bağımlılık veya düşmanlık, partizanlık, slogancılık, beynini kiraya verme gibi kolaycılıkları beraberinde getiriyor. Milli Eğitim’in yaptığı Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi araştırma sonuçlarına göre okul çağındaki çocuklarımızın en yetersiz olduğu alan matematik. Matematik olmadan nasıl eğitim olur dedi. Sorgulayıcı zihine sahip ve analitik düşünceli bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Her şehirde üniversite açmak, diplomalı işsizler ordusuna neden oldu. Türkiye’de 7 milyon, Almanya’da 3 milyon üniversiteli talebe var ama Almanya sanayiye nitelikli işgücü yetiştiren mesleki eğitimi asla ihmal etmiyor. Bizde işin bu kısmı çok eksik kaldı. Sayın Erdoğan’ın kendisi bile defalarca eğitimde başarısız olduklarını söyledi dedi.

 

‘’EKONOMİDE ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR’’

 

Karabekiroğlu bütçe açıklarının büyüdüğünü, cari açığın rekor üstüne rekor kırdığını, bastırılan dövizin, tüketilen rezervlerin, seçim için para basılmasının ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Sayın Erdoğan’ a göre 2028 sonunda kişi başı gelirimiz 16 bin dolara çıkacakmış. Yani 2013’ten 2028’e kadar on beş senede 12 bin dolardan ancak 16 bin dolara çıkacağız. Bu kadar kötü bir performans olabilirmi? Hani nerede “2023 Hedefleri”? Erdoğan’ a göre 2023’ te yani bu yıl 25 bin dolara çıkmış olacaktık. Yarısına bile ulaşamamışız! Vaatlere değil, gelinen noktaya bakmak lazım. “Laf dinleyen” görevlilerle ekonomiyi düzeltemezsiniz. “Laf dinleyen” Merkez Bankası için en iyi örnek “128 Milyar dolar” ilgili yapılanlardır dedi.

 

‘’NEPOTİZME DERHAL SON VERİLMELİ’’

 

Atamalarda adam kayırmacılığa, liyakatsiz ve ehliyetsiz kişilerin sorumlu mevkilere getirilmesine son verilmeli, torpilin diğer adı olan mülakat kaldırılmalı diyerek iktidarımızda herkes hakettiğini alacak dedi.

 

‘’TARIM VE HAYANCILIKTA GELDİĞİMİZ NOKTA DÜŞÜNDÜRÜCÜ’’

 

Karabekiroğlu bir tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’ de mevcut iktidarın kıymanın 300 TL, soğanın 30 TL oluşunun izahını yapması gerektiğini söyledi. Bu durumu dış güçlerle izah etmenin toplumun zekasıyla alay etmek anlamına geldiğini söyledi. Tarımsal üretimde gübre, ilaç, enerji, işçilik ve amortisman maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu ifade ederek bu olumsuz şartlarda üretim yapan çiftçimizin altın madalyayı hak ettiğini ve takdire şayan olduğunu belirtti. Tokat’ ın Kazova, Erbaa ve Niksar gibi 3 münbit tarım alanına sahip olduğunu

 

buna rağmen üreticilerimizin durumdan memnun olmadıklarını kendisine ifade ettiklerini söyledi. Ortak mutabakat metnimizde yer aldığı şekliyle; temel tarım ürünlerinde taban fiyatlarını maliyet, kur, enflasyon ve çiftçilerimize insan onuruna yaraşır gelir sağlamayı, tarımsal ürün alım fiyatlarını ekim öncesi ilan etmeyi, mazot, gübre, yem ve tohum gibi girdi desteklerini çiftçi tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden önce vermeyi ve diğer destek ödemelerini üretim sonrası 90 gün içinde ödemeyi, Ziraat Bankası’nı tekrar çiftçinin bankası yapmayı, çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandırmayı, hayvancılıkla uğraşan ancak mali gücü yeterli olmayan ailelere hibe, ucuz kredi ve TİGEM aracılığıyla ucuz damızlık hayvan desteği sağlamayı, tarımsal ürünleri yerinde işleyecek gıda işletmelerini teşvik etmeyi, çiftçimizin örgütlü bir yapı altında birleşmesini sağlamayı vaat ediyoruz ifadelerini kullandı.

 

‘’ESNAF VE SANATKARLAR KAN AĞLIYOR, ESNAF BU TOPLUMUN OLMAZSA OLMAZIDIR"

 

Karabekiroğlu 2 milyonu aşan esnafımızın en çok dert yandıkları konunun ekonomi olduğunu, bunun yanında kredi ve faiz ödemelerindeki güçlükler, stopaj-kira-vergi ödemeleri, Bağ – Kur ve SGK primlerindeki yükseklik, zincir mağazaların yaygınlığı gibi konuların can yakıcı olduğunu ifade etti. Karabekiroğlu esnafın kira, elektrik, su, doğal gaz, sigorta ve vergi ödemeleri başta olmak üzere aylık ödeme yükümlülüklerinin altında ezildiğini belirtti. Karabekiroğlu "Otobüs, taksici, dolmuş, servisçi esnafı; yat ve jet sahiplerine AKP hükümeti tarafından uygulanan ÖTV ve KDV muafiyetinin kendi akaryakıt ve yakıt alımlarında da uygulanmasını beklemekteler." dedi. Bakkal, büfeci, berber, kahvehaneci, küçük market sahipleri ve sanayide iş yapan tamirci esnafının da çok zor durumda olduğunu, bugünkü iktidarın politikalarıyla esnafın durumunun iyileştirilmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. Esnaflarımızın gider kalemlerini azaltıp rahatlamalarını sağlayacağız ifadelerini kullandı.

 

‘’HERKESİN OYUNA TALİBİZ’’

 

Ayhan Karabekiroğlu bugün Türkiye’ de demokrasiyi askıya alan, korku iklimi yaratan, kurumları yıpratan, devletimizin itibarı, ciddiyeti ve kurumsal hafızasını yok eden, enflasyon, işsizlik, döviz, bütçe açığı gibi sorunlara neden olan ve milletimizi yokluğa mahkûm eden bir iktidar var. AKP iktidarı bağımsız kurumlar ve denetim organlarını istemiyor. Eleştiri, denetim, şeffaflık, hesap verirlik, kuvvetler ayrılığı gibi değerlerden rahatsızlar. Karabekiroğlu yolsuzluk Algı İndeksi’nde Türkiye’ nin notunun kötü olduğunu, HSK’ nın yapısı itibarı ile bağımsız ve özerk yargıya ilişkin Avrupa standartlarıyla çeliştiğini ifade etti. Türkiye bu problemleri kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti, siyasallaştırılan kamu

 

kurumlarının hukukileştirilmesi, adil rekabete dayalı piyasa ekonomisi, bağımsız Merkez Bankası, şeffaf İhale Kanunu, Bankacılık Kanunu, rekabet, etik ilkeler, hesap verilebilirlik, denetim ve yaptırımın kanunlaşması ve kurumlaşması, kurumların liyakatli personelle güçlendirilmesi ile aşabilir dedi. Karabekiroğlu, ülkemizin iç barışının aşındırılmaması gerektiğini, ülkedeki problemleri örtbas etmek için suni gündem yaratma çabalarının toplumda hiçbir karşılığının olmadığını ifade etti. Ülkemizi bu çıkmaz yoldan çıkarmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var, bizler bunun için buradayız. Bu yüzden hiçbir ayrım yapmadan Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesi muhabbetle kucaklamaya hazırız ve toplumu oluşturan katmanların tamamının oyuna talibiz ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42