USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat’ta eğitimde başlatılan “Rota Projesi” ile okulun, öğretmenlerin ve yöneticilerin başarılarının ölçüleceğini belirterek, “Çalışanla çalışmayan bir olmayacak” dedi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat’ta eğitimde başlatılan “Rota Projesi” ile okulun, öğretmenlerin ve yöneticilerin başarılarının ölçüleceğini belirterek, “Çalışanla çalışmayan bir olmayacak” dedi.
06-11-2013 10:26
Google News

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat’ta eğitimde başlatılan “Rota Projesi” ile çalışan ve çalışmayan eğitimcinin ayrılacağını, çalışanın ödüllendirilip, çalışmayanın neden çalışmadığı üzerinde durulacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Rota Projesi” düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Taşkesen başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı,  Rota Projesi’nin gelişim çalışmalarının devam eden bir proje olduğunu söyledi.

Projenin üzerinde çok titizlikle durulduğunu,  çok önemsendiğini belirten Yazıcı, “Tokat ilindeki bütün öğrencilerimizinta öğretim düzeyine devam eden veta öğretim düzeyine alt kademelerinde öğrenim gören öğrencilerimize umutla destek olacak proje olarak görüyoruz. Proje çok yönlü bileşenlerle oluşturuldu. Projenin ülke genelinde gerçekten bütün eğitimcilerin özenecekleri ve illerinde uygulamak isteyecekleri bir proje” dedi.

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Taşkesen, projenin hazırlıklarına bir yıl önce başlandığını söyledi.

Projenin amacının öncelikle liselerde başarıyı ölçmek, okulun, öğretmenlerin, yöneticilerin başarılarını ölçmek olduğunu kaydeden Taşkesen, “ Tokat’ta biz olduğumuz sürece veya projeyi devam ettirenler olursa kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Çalışanla, çalışmayan bir olmayacak.” dedi.

 Projenin motivasyonu arttıracağını ifade eden Taşkesen, “ Çalışsam da çalışmasam da aynı yerdeyim, aynı maaşı alıyorum olmayacak. Çalışanlar ödüllendirilecek. Çalışmayanların neden çalışmadığı üzerinde önemle durulacak. Bunda da kesinlikle subjektif bir şey olmayacak. Herkes çalıştığının karşılığını alacak. Diğer dünya işlerinde olduğu gibi. İstanbul’da buna benzer bir proje bakanlık desteği ve bütçeyle yapılmış. Biz bu projenin daha kapsamlısını daha dar bütçeyle yapıyoruz.” Diye konuştu.

Proje kapsamında sınavlar , zümre toplantıları yapılacağını belirten Taşkesen, çalışmaların sürekli izleneceğine dikkat çekti.

Rota Projesi ile   hem ilin resmini görme fırsatı bulunacağını, hem de Türkiye çapında karşılaştırma yapılacağını belirten Taşkesen, “Öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretini görmüş olacağız. “ diye konuştu.

Bu projenin başarı ödülleriile ilgili de bilgiler veren Taşkesen, “Birinci rota “akademik başarı” ödülü adı altında.  LGS LYS’deki 15 test ürünlerinin başarı net  ortalamasına sahip  kategorilerindeki ilk üç lisemizin, ikinci rota projesi “yükselen başarı” adı altında bir önceki yılın ders yılı nottalaması ile farkı hesaplanıp en yüksek nottalamasına sahip ilk üç lise. “Rota bilim ödülleri” TÜBiTAK proje  ve olimpiyat yarışmalarında ilk dereceye giren Ösys yerleştirme ek puanı olan ve yerleştirme  danışman öğretmen ve okullara vereceğiz.  “Rota bireysel ödülleri” de  bu süreçten geçen okulların öğretmenlerine, müdürlerine, zümre öğretmenlerine, rehberlik ve servis öğretmenlerine. Projeden sorumlu yöneticilere başarı belgesi olarak vereceğiz. Beşinci olarak “rota eğitim fırsatlarını arttırma eğitimi”. Başarı ödülü alan öğretmen ve öğrencilere il içi il dışınde çeşitli seminer ve kurslara katılmalarına öncelik vereceğiz.” dedi.

Eğitimin aslında idarecilerin baraj dersi olduğuna vurgu yapan Taşkesen, “O dersten geçemezsem diğer başarılarda normal şartlarda görülmez. Biz baraj dersimizi geçelim” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47