USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, son günlerde eleştirilere sebep olan okul müdürleri atamasına dair açıklamalarda bulunarak, “Benim bütün yöneticilerim, bütün öğretmenlerim benim için aynıdır. Hiçbir arkadaşım aras

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, son günlerde eleştirilere sebep olan okul müdürleri atamasına dair açıklamalarda bulunarak, “Benim bütün yöneticilerim, bütün öğretmenlerim benim için aynıdır. Hiçbir arkadaşım aras
10-09-2013 10:31
Google News

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, son günlerde eleştirelere sebep olan okul müdürleri atamasına dair açıklamalarda bulunarak, “Benim bütün yöneticilerim, bütün öğretmenlerim benim için aynıdır. Hiçbir arkadaşım arasında benim tercih yapmam mümkün değildir” dedi.

Yazıcı, makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Eğitim camiasında eleştirilere sebep olan atamanın bütün  Türkiye genelinde devam eden bir yönetici atama süreci olduğunu ifade eden Yazıcı, “Tabi normalde sınav sonucu değil. Bu sadece sözlü puan sonucu. Müdürlüğe atanmada gerekli olan yüzde 30’luk dilimi oluşturan bir ön değerlendirme. Bununla ilgili olarak malumunuz yazılı değerlendirme var, yine ilgili arkadaşlarımızın başvurusuna ekleyecekleri hizmet içi eğitim gibi ödül var. Asıl bunlardan sonra değerlendirme yapılarak atama gerçekleşecek” dedi.  

Tabi ki bu tür mülakat uygulamaların her zaman için tartışılacak yönleri olduğuna dikkat çeken Yazıcı, açıklamasında şunları söyledi. “ Bu işin doğasında da vardır. Yıllardır bütün yönetim sistemleri kendi içerisinde bunu tartışmıştır. Yani, ‘mülakat olmalımıdır, olmamalımıdır. Sadece yazılı puan sistemine göre alınmalımıdır. Ama bir müdür seçiyoruz, mülakat olmalıdır’ hep böyle tartışma gelmiştir ama bizim il müdürlüğü olarak bu süreci değiştirecek rolümüz olmadığı için bunu sorgulamak bizler için gerekli değil.

Fakat var olan komisyon çalışmaları tabi ki bir insan kaynaklarından sorumlu müdür yardımcımızın başkanlığında oluşturulmuş bir komisyon var. Komisyon da yine yönetmenliğin öngördüğü şekilde iki tane şube müdürü veya müdür yardımcısı, yine bir ilçe milli eğitim müdürü ve bakanlık tarafından görevlendirilecek bir personelden  oluşuyor. Şimdi tabi burada yazılı sınav sonucu dışında, burada mevzuat ve genel kültür soruları, mevzuat ve genel kültür soruları dışında da personelin iletişim becerisini, temsil kabiliyetini, yenilikleri izleme gibi değerlendirecek konular var. Tabi bu değerlendirilecek konular bir bakıma göreceli konular. Yani o anda sözlü sınava giren adayın performansı, heyecanı, kendisine çıkan soruları yorumlaması veya kendisi ile ilgili sorulara farklı yorumlar getirmesi.

Şunun net olarak altını çiziyorum.Kendim bu konuda özellikle komisyonda yer almadım. Ama yer almamam demek diğer süreçlerin farklı yönetildiği anlamına gelmiyor. Arkadaşlarımızda kendi ölçülerinde olabildiği kadar iyi değerlendirmeler yapmışlardır. Bunu ben kimseye ‘ileriye geçip de sen sübjektif değerlendirmiştin’ diyebilecek durumda değilim. Kimsede olmamalı aslında.

Ama tabi tabloya bakıldığı zaman belli bir sendika veya başka bir grup daha yüksek not almış demek, bu da bir değerlendirme. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum ama hiçbir komisyon üyesini de sendikalarına bakmak suretiyle kişilerin değerlendirmemesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Hiçbir uygulama da milli eğitim il müdürlüğü veya başka bir yapı kendi personelinin bilgilerini açıp da, ‘gel bakalım sen hangi sendikadaydın’ diye bakmaması gerekiyor. Böyle bir olgu olmaması gerekiyor. Ben de şahsen il müdürü olarak komisyona, en ufak şekilde çok açık net olarak söylüyorum. Komisyondaki hiçbir arkadaşıma, hiçbir kimseyi işaret etmedim. Bunu çok açık net bir şekilde söylüyorum. Hiç kimseye, şu kişi daha iyi değerlendirilebilir anlamına gelebilecek şekilde bir isim üzerinde durmadım. Bir isim dahi vermedim. Bütün sınav soruları komisyon tarafından hazırlandı. Bu sorular mühürlendi, halk eğitimde kameralı bir odaya koyuldu. Odadan sorular komisyon eşliğinde benim de nezaretimde alındı ve komisyona teslim edildi. Artık bundan sonrası komisyonun 3 günlük çalışmasıydı. Yani komisyon artık bunu sabahtan geç saatlere kadar bütün üyeleri, sınava giren adayları değerlendirmek suretiyle bir tablotaya koydu. Bunlar dışarıdan gelmiş insanlar değiller. Bu arkadaşlarımız görev aldılar bu komisyonda. 

Tabi ki yargısal denetime tabidir. Herhangi bir yanlışlık varsa birinin hakkaniyet kaybı söz konusu ise bu da idari yargı tarafından çözülecektir.

 Benim bütün yöneticilerim, bütün öğretmenlerim benim için aynıdır. Hiçbir arkadaşım arasında benim tercih yapmam mümkün değildir.

Tepkiyi gayet normal duyuyorum. Benim komisyona karşı en ufak şekilde işaret ettiğim bir kişi, kurum, sendika gibi bir şey söz konusu değildir. “

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47