USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BU ŞEHRİN GELECEĞİNDE GENÇLERİN SÖZÜ OLACAK

BU ŞEHRİN GELECEĞİNDE GENÇLERİN SÖZÜ OLACAK
06-02-2019 11:24
Google News

Gençlerle buluşma kapsamında, Başkan Eroğlu gençlerin sorun ve isteklerini dinledi. Gençlerin, bu iletişimtamında farklı taleplerinin olduğunu, bir belediye başkanı olarak gençleri anlamanın da görevlerinin arasında olduğunu söyledi. Eroğlu, “Gerçek şu ki, bu şehir aynı zamanda üniversite şehri olarak bilinmelidir. 30 bin öğrencimiz, bu şehirde hayatını sürdürüyor. Gençler, gerçekten sizi anlıyorum” dedi.

 Başkan Eroğlu,” Görev yaptığımız yaklaşık 5 yıllık süre içerisinde hertamda gençleri dinleyip, onlarla birliktetak karar alma mekanizmalarını açık tuttuğunu belirtti. Gençlerin her türlü faaliyetlerinde vakit ayırarak yer almaya çalıştığını belirtti. Özellikle liseden üniversiteye her kesimden öğrencilerle istişarelerde bulunarak, onların fikirlerini, şehre dair düşüncelerini dinledik.” Dedi.

 

TOKAT GENÇLERLE GÜLECEK

Gençler Türkiye’nin geleceğidir.

Bunun bilinci ile şehrimizi yönetiyoruz. Geleceğe dair planlarımızda gençler daima bu işlerin merkezinde yer almaktadır. Ülkemiz genç nüfusu ile çevresindeki ülkelere göre çok şanslı. Öncelikle gençlerimizi iyi yetiştirme ve donanımlı hale getirmenin gayretindeyiz.

 

BELEDİYE MECLİSİNDE GENÇLERİN SÖZÜ OLACAK

Ak Parti gençlere 18 yaşında seçilme hakkını getirerek, gençlere ne kadar güvendiğini göstermiştir. Partimiz yönetimin her kademesinde gençlere verdiği değeri onlara yetki vererek gösteriyor.

Bizler 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. Onun döktürdüğü toplar bugün mühendislik zekası ile hala hayranlıkla sorgulanıyor.

Tokat’ta her zaman Belediye olarak gençlerin yanında olduk. Onlarla yol yürüdük.

Gelecek dönemde Belediye Meclisinde gençlerle birlikte bu şehrin geleceğine yön vereceğiz.

 

BELEDİYE GENÇLİK MECLİSİNİ BİZ KURDUK

Bugün Belediye Gençlik Meclisi pırıl pırıl gençleri ile bu şehrin geleceğine dair fikir üretiyor, proje üretiyor. Onlarla birlikte yol yürümekten büyük keyif alıyoruz. Belediye Gençlik Meclisimizde 7 İnşaat Mühendisi, 5 Mimar, 2 Elektrik Mühendisi, 2 Makine Mühendisi, 1 Endüstri Mühendisi, 2 Veteriner, 1 Avukat, 1 Eczacı, 1 Çevre Mühendisi, 1 Peyzaj Mimarı, 10 Müteahhit ve 10 Üniversite öğrencisi yer almaktadır. Gençlik Meclisi toplantılarında zaman zaman bizler de bulunarak, onların ürettiği fikirleri dinleyerek, şehirle ilgili yapılacak işlerde onların bakış açısını da önemsiyoruz. Yine ürettikleri birçok projede yer alarak gençlerimizin sosyal projelerine destek veriyoruz.

 

ŞEHİR TİYATROSU GENÇLER İÇİN

Gençlerimizin sanat, kültür, spor, turizm ve iştamına hazırlanmasının bilinci ile şehrimizde bu alanlarda yatırımlarla onların önünü açıyoruz.

Ülkesine, şehrine sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsiyor, kültür ve sanat faaliyetlerinde gençlerimize yatırım yapıyoruz.

Belediye Gençlik Merkezinde tiyatro faaliyetleri kapsamında Tokat Şehir Tiyatrosunu bu düşüncelerle gençlerimizin hizmetine sunduk.

 

TOKAT ÜNİVERSİTE ŞEHRİDİR

Tokat’ta gençlere yönelik hizmetleri de anlatan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Gerçek şu ki, bu şehir aynı zamanda üniversite şehri olarak bilinmelidir. 30 bin öğrencimiz, bu şehirde hayatını sürdürüyor. Gençler, gerçekten sizi anlıyorum. Kuşaklar arası fark, her nesil için olmuştur. Dünler bugünlerle, bugünlerde yarınlarla kıyası mümkün değildir. Her zamanın kendine özgü bir ruhu, güzelliği vardır. Önemli olan, kuşaklar arası uçurumun olmamasıdır. Bugünün gençlerini, başkalarının aksine daha birikimli, ülke ve dünya olaylarına daha duyarlı ve toplumsal konularda son derece ilgili görüyorum. O sebeple, gençlerimizin her türlü etkinlik içerisinde bulunup enerjilerini rahatlıkla sarf etmeleri için Gençlik Merkezini, spkomplekslerini ve belediye bünyesinde gençlik meclislerini oluşturduk, hayata geçirdik. Bütün bunlar, bu şehirde yoktu. Sizlerle zaman zaman bir araya gelerek, taleplerinizi dinleyip, hayata geçirdik. Gençlere yönelik yaptığımız yatırım ve hizmetleri yeterli görmüyorum. Tamam, dün bunların hiçbirisi yoktu. Sizlerle her görüşmemizde, aynı zamanda neler yapabileceğimizin cevabını da alıyoruz” diye konuştu.

 

 GENÇLERLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

2014 yılındaki seçimlerde belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte Tokatlı gençlerin talepleriyle ilgili projelere yoğunlaşan Eroğlu, seçim sürecinde açıkladığı projelerin yanı sıra, bir çok çalışmayı da başlattı. Karşıyaka da açılan “SpKompleksi”, gençlerin hem spyapma ihtiyacını karşılaması amaçlanırken, hem de kolektif dayanışma ve işbirliği kültürünün gelişmesi hedeflendi. Şehir merkezindeki “Gençlik Merkezi” ise, bölgedeki birçok ilde olmayan evsaf ve donanıma sahip bir tesis haline getirildi. Başkan Eroğlu, gençleri anlamayan hiçbir toplumun ve idarecinin geleceği inşa etmesinin mümkün olmadığını dile getirerek, “Bu şehrin geleceğini inşa etmek istiyorsak, bu şehrin değerlerini, tarihi bağlarını nesilden nesile aktaracaksak, öncelikle gençleri anlayıp, gençlerimizle birlikte yürüme kararında olmalıyız. Bu sebeple, gerek üniversitede okuyan özellikle Tokat dışından gelmiş gençlerimizin sorunları ve taleplerini baş tacı ediyve çözüm için ne gerekirse yapıyoruz. İkincisi ise, Tokatlı gençlerimizin en başta iş ve istihdam sorunu olmak üzere, sosyal ve sportif ihtiyaçlarını gidermek üzere her türlü yatırımdan kaçınmıyoruz” diye konuştu. 

 Başkan Eyüp Eroğlu, yeni dönemde gençlere yönelik yeni projelerinin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu şehirde hep birlikte nasıl mutlu oluruz, bu şehri daha nasıl geliştiririz, gençlerimizin delikanlı enerjilerini nasıl toplumsal faydaya dönüştürürüz, işte bunun derdindeyiz. Mesela, üniversite de çeşitli buluşlara imza atacak mucit gençlerimizin önünü açmak istiyoruz. Farkındalık anlamında, toplumumuzun çeşitli katmanlarındaki sorunların çözümünde gençlerimizle birlikte çözüm üretmek istiyoruz. Tiyatro, müzik, edebiyat gibi sanatsal faaliyetlerde, yetenekli gençlerimizin kendi aralarında kuracakları gruplarlataya bir eser, bir etkinlik koymalarını bekliyoruz. Başta Çanakkale olmak üzere, ülkemizin çeşitli merkezlerine Tokat Kültür Katarı adıyla geziler programlamak istiyoruz. Bütün bunları, gençlerimizle el ve gönül birliğiyle yapacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

++++++++++++++

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47