USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu çatı başka çatı

Bu çatı başka çatı
20-06-2014 10:18
Google News

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi’nin açılışındaki konuşmasında: ``Bu çatıyı muhalefetin çatısı ile karıştırmayın. Bu çatıda her zaman Esed gibi diktatörler lanetlenmeye devam edecek. Bu çatıda Mısır’daki darbeciler lanetlenmeye devam edecek” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, biz dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi. İlk olarak Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağları makamında ziyaret eden Gündoğdu, Türkiye2nin bu zamana kadar ki en önemli iki sorunun eğitim sisteminin çarpıklığı ve demokratikleşememesi olduğunu belirterek, “Bu gün her ikisi de insan merkezli, millet iradesi merkezli iyi bir yola koyuldu ve her geçen gün daha iyi adımlar atarak geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz. Her ikisin de bu zamana en çok mağduru gençlerimiz oldu. Demokratikleşme sorunuyla gençlerin uzun soluklu rüya görmesine darbe geleneği müsaade etmedi. Eğitim sistemiyle de sınavların amaç olması daha çok sorun çözme mecburiyetinde bıraktığımız gençler kendi aralarında test çözme yarışına girdiler. Halbuki biz gençlerin millete daha çok hizmet etme yarışı içerisine girmesini istiyoruz, demokrat olmasını istiyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un deyimiyle ‘Asım’ın nesli’ olmasını istiyoruz. Bizim genç Memur-Sen’i kurarken gençlere yönelik misyonu olduğu gibi, çağın donanımlı insanı ve Kuran’ın Müslüman’ı olmasını istiyoruz. Elbette burada il müdürlüğünü yaptığınız kurum tokat’taki gençlerimize hem sporu hem de evrensel ahlakı vermesi gereken, öncülük etmesi gereken bir kurum. Devletin eğitim sistemiyle veremediklerini de tamamlayıcı görevi var. Dolayısıyla hangi konumda olursak olalım bürokraside, siyasette, sendikacılıkta millet olarak bundan sonrasına çok önem vermemiz gerekiyor. Zaman zaman araştırmalarımızda alkol, uyuşturucu, satanizm gibi konular gençliğimizi değil, geleceğimizi de tehdit eden konular. İnşallah sporu spahlakının bu ülkeye çok vereceğine inandırarak, gençlerimizi yetiştirip, onlara rehberlik ederiz diyorum” diye konuştu.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar ise ziyarette yaptığı konuşmasında; “Biz sivil toplumdan gelen Memur-Sen’i Eğitim-Bir-Sen’i mektep olarak görüp, sizlerin rehberliği ışığında on yıl özgürlüğümüzün mücadelesini verdik. Sivil toplumdaki tecrübelerimizi inşallah buradaki gençlik ve spçalışmalarımıza yansıtacağız. Ama her şeye rağmen sivil toplumu sendikacılığı da çok çok özlüyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Müdürü Çağlar, Başkan Gündoğdu’ya Tokatspforması hediye etti.

EĞİTİM-BİR-SEN AÇILIŞI

Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Çağlar’ı ziyaretinin ardından Eğtim-Bir-Sen Şube binasının açılışına katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şaban Ceylan, “Bugün Türkiye’nin en büyük sendikası olarak kamu görevlilerinin eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirme yolunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar yanında ülkemizin demokratik gelişimi ve milletimizin gelenekle, değerlerle, manevi birikimle daha güçlü bağlar kurabilmesi yönünde kendimizi vazifeli addetmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“BU ÇATI MUHALEFETİN ÇATISI İLE KARIŞTIRILMASIN”

Eğitim-Bir-Sen çatısının Tokat’ta ve Eğitim-Bir-Sen’e hayırlı olmasını dileyen Gündoğdu, “Ama bu çatıyı muhalefetin çatısı ile karıştırmayın. Bu çatıda her zaman Esed gibi diktatörler lanetlenmeye devam edecek. Bu çatıda Mısır’daki darbeciler lanetlenmeye devam edecek. On yılda bir milletin değerlerini aşağılayarak darbe yapanların apoletlerinin sökülmesi temyiz kararı ile gerçekleşti. İnşallah temyiz sonucunda da bu karar devam eder. On yılda bir darbe yapanların bu çatıda millet adına, değerlerimiz adına had bildirilmeye devam edilecek. Tokat’taki evimizi açıyoruz. Bir, ekmeğimiz büyütmek için burası mutfak görevi görecek. İki, millet iradesi önündeki engelleri kaldırmak için ve geçmişteki gibitak akım mitinglerindeki darbeleri salmamız, referandumdaki millet iradesinin önündeki öncülüğümüz gibi, bundan sonra böyle zorlu süreçler yaşarsak Tokat’ın millet iradesine sahip çıkma kararı da buradan alınıp, genel merkeze yola çıkacak. Bu evimizin üçüncü bir işlevi de dünya mazlumlarına sahip çıkmak. İki gün önce Ankara’da 520 bin TL yardımda bulunarak Anadolu’ya yola çıktım. 301 bin TL’si Soma’daki kaybettiğimiz canlarımızın yakınlarına bağışlandı. 110 bin TL’si Bosna’da sel felaketine uğrayan kardeşlerimize 110 bin TL’si de Orta Afrika Cumhuriyeti’nde katledilen Müslüman kardeşlerimizin geride kalanlarına yaptığımız bağıştır. Yani Memur-Sen’in Eğitim-Bir-Sen’in sendikal anlayışı özelde üyelerimiz, genelde ülkemiz ve insanlık sevdasıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gündoğdu, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, sendika şube başkanları ve daire müdürleri ile birlikte kurdele keserek Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi binasının açılışını yaptı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45