USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİZ HEP BİRLİKTE TOKATIZ

BİZ HEP BİRLİKTE TOKATIZ
15-01-2018 10:52
Google News

 “ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİNİ İSTİYORSAK, ÜRETİMİ ARTIRMALIYIZ”

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu vizyon yılı olarak nitelendirdiği 2017 yılında tamamlanan ve devam eden projeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Sözlerine  Tokat’ta üretimi artırmak için yaptıkları çalışmaları anlatarak başlayan Eroğlu; “Şehrimizin gelişmesini istiyorsak, üretimi artırmalıyız” dedi.

TOKAT’IN GELİŞMESİNİ İSTİYORSAK ÜRETİMİ ARTIRMALIYIZ

Başkan Eroğlu, Tokat’ın gelişmesindeki ve değişmesindeki en önemli etkenin üretim olduğunu kaydederek; “Tokat’ta tarımsal ve hayvansal üretimlerimiz var. Bununla birlikte yine belli başlı fabrikalarımız var. Ancak bu yeterli değil. Biz daha çok üretmeliyiz. Üretimi artırmalıyız ki Tokat’a dışarıdan daha çok para gelsin. Bir şehre dışarıdan para gelmesinin yolu, içeride üretilen ürünün dışarıya satılmasıdır. Üretim için de alt yapısını tamamlamış, gelişmeye müsait bir şehir gerekir. Bu nedenle demir yolumuzu, kara yolumuzu ve hava yolumuzu aktif hale getirmemiz lazım. Biz üretim konusunda da çok şey yaptık. Tokat-Turhal arasında Arzupınar Köyü’nde dev gibi bir esertaya çıktı. Biz buraya bir et entegre tesisi yaptık. Bu projemiz de yaklaşık 25 milyon TL’yi aşkın bir miktara mal oldu ve şu anda açılışa hazır. Bu tesiste 80 kişi istihdam edilecek. Artık günlük 200 adet büyükbaş  ve bin adet küçükbaş kesilebilecek kapasiteye sahip bir tesisimiz var. Burası bölgede olmayan, son derece modern bir tesis oldu. İşte biz bunu hayvansal üretimlerimizi artırmak için yaptık. Bununla birlikte bu tesisin yanına canlı hayvan borsasını ve onun da yanına et işleme tesisini de yaptığımız zaman bu bölgede bir kompleks inşa etmiş olacağız. Bu sayede Tokat hayvancılık anlamında bölgede kendisinden söz ettirecek” dedi.

TOKAT KÜLTÜR YOLLARI İLE KARIŞ KARIŞ GEZİLEBİLECEK

Başkan Eroğlu; “Tokat’ımız kimlikli bir şehir. Tokat, tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bir şehir. Böylesi bir şehrin kendisini iyi bir şekilde tanıtabilmesi lazım. Bizler de bu projelerle şehrimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun yolu da eserlerintaya çıkartılmasından, bu eserlerin bir bütün halinde sunulabilmesinden geçer. Bizler Tokat’ın kimliğinitaya çıkartırken bir yandan da bu kimliği en iyi şekilde sunmalıyız. Tokat’a gelen insanların tüm eserleri gezerek görebilmeleri için bir kültür yolu çizmemiz lazım diye düşündük. Bizim birinci kültür yolumuz, meydan projesi ile başlıyor. İnsanlar gezmeye buradan başlar, Meydan Camii’ni, Sedirhan’ı, Pirhan’ı, Taşhan’ı sırayla görürler. O meydanda Tokat’ın yöresel ürünlerinin satılabileceği alanlar oluşturulur, ardından İnsanlar eski müzenin olduğu Gökmedrese’yi, onun yanındaki Taşhan’ı gezdikten sonra Garipler Camii’ni de görür ve o caminin özelliklerini de öğrenmiş olurlar. Halit Sokağı’nda bulunan binaların cephelerini yenileyerekaya da bir fonksiyon verelim dedik. O sokakta bir iki tane butik otel, bir iki tane hediyelik eşya satılabilecek mekan olmalı. Daha sonra Sulusokak’a gitmeliyiz. Orada Ulu Camii’den kaleye doğru bir yol açıp insanları kaleye çıkartmalıyız. 900 adımda 900 eser dediğimiz o alanı bir açık hava müzesi haline getirmeliyiz. Son olarak Ali Paşa Camii’nden aşağı inerek birinci kültür yolumuzu bu şekilde tamamlamalıyız” dedi.

Başkan Eroğlu devam eden projelerin hangi aşamada oldukları konusunda da bilgiler aktardı. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu noktada hangi aşamada olduğumuzu da belirtmek gerekirse, Meydan Projemiz devam ediyve inşallah Eylül-Ekim ayı gibi bitecek. Halit Sokağı Sağlıklaştırma Projemizin de imzaları atıldı. İhalesi tamamlandı. Diğer yandan Sulusokak’ı Deveciler Hanı’nın sonuna kadar trafiğe kapatıp o alanı da düzenliyoruz. Böylece bizim birinci kültür yolu dediğimiz projemiz tamamlanmış olacak ve Tokat’a gelen insanlar bir bütün halinde şehrimizi gezmiş olacak. Yazmacılar hanının da bir butik otele dönüştürülmesi fikrindeyim. Bununla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü bir çalışma yapıyor. İnanıyorum ki bu yılın sonuna doğru birinci kültür yolumuzu bitirmiş oluruz”

İkinci kültür yolunun planlamasını da açıklayan Başkan Eroğlu; “Bu yolumuz Behzat Caddesi’nden başlayacak ve o caddede yine cephe düzenlemeleri yapılacak. Saat kulemizin düzenlemesi zaten yapıldı. Yüksek Kahve’mizin de “Demokrasi Müzesi” olacak şekilde yapımına devam ediliyor. Kız Meslek Lisesi’ni yıkıp, okulu başka bir yere taşıyıpada da bir meydan oluşturmak istiyoruz. Ardından Mevlevihaneyi ve Bey Sokağı’nı içene alacak ikinci bir kültür yolu oluşturmayı düşünüyoruz. İkinci kültür yolumuz haliyle bu yıla yetişmeyecek ama bunun için de çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacak. Böylece Tokat’ın gezilecek yerlerine Mahmut Paşa Konağı’nı, Atatürk Evi’ni ve Gaziosman Paşa Müzesi’ni de eklemiş olacağız. Bu sayede Tokat’a gelen insanlar yaklaşık 100-150 eseri görebilecek. Ayrıca bu yapılacak olan çalışmalar Tokat’ın turizmine de katkı sağlayacak” diye konuştu.

Başkan Eroğlu Tokat’ın geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi ve devam etti; “Şehrimiz gerçekten Anadolu’nun mayası bir şehir. Burada çok farklı kimliklerde insanımız var. Farkı siyasi görüşe, farklı mezhebe, farklı ırklara sahip insanlarımız var. Bakıldığı zaman Tokat’ta bu kadar çeşitli insan huzur içerisinde kavgasız gürültüsüz bir şekilde yaşıyorlar. İşte Anadolu’nun mayası olmak bunu gerektirir. Hamdolsun Tokat kardeşlik bağını her zaman muhafaza etti. Bu doğruluda geleceğe el ele ve omur omuza gittik. Bu da bizim şehrimizin ayrı bir güzelliğidir. Bunun gibi bir güzellik anlattığım çalışmalarla birleştiğinde inanın Tokat’ın önünde kimse duramaz. Bu şehrin geleceği çok daha parlak. Ben buna inanıyorum ve bunu gerçekten görüyorum. Nasıl ki bugün dünden daha iyiyse, yarın da bugünden iyi olacak inşallah. Ülkemiz için de şehrimiz için de bu böyle”

TUHAB TOKAT’I TARIMSAL CAZİBE MERKEZİ YAPACAK

Başkan Eroğlu ayrıca üretimi artırmak için Tokat Uluslararası Hal Birliğini kurduklarını da sözlerini ekledi ve şunları söyledi; “Bu birliği kurarken amacımız, Tokat’ın tarımsal potansiyelini daha sinerjik hale getirmekti. Çünkü çiftçimizin ürettiği ürünü daha iyi pazarlayabilmemiz ve bu ürünlerin kalitesinitaya çıkarmamız lazım. Tarımsal ürünlerde markalaşmayı sağladığımız zaman hem çiftçi daha fazla para kazanacak, hem de ürettiğinin karşılığını alacak. Şimdi bir adım öteye giderek ekonomi, tarım ve sanayi bakanlığınıntaklaşa yaptığı bir çalışmanın içerisine Tokat Uluslararası Hal Birliğini de sokma gayretindeyiz. Tarımsal cazibe merkezlerinin içerisine Tokat’ı da aldırdığımızda şehrimizin tarımsal potansiyelini uluslararası standartlara taşımış olacağız. Projemizi bitirdik. İnşallah en yakın zamanda bu hal birliğimiz de hayata geçecek.

YENİ SANAYİ, ESNAFIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Başkan Eroğlu, Tokat’a 3 buçuk yılda 8 fabrika açıldığını söyledi. Bu fabrikalarda 3 bine yakın insanın çalıştığını belirten Eroğlu; “Bir şehre bu kadar fabrika kurdurtmak, bu kadar istihdam sağlamak gerçekten önemli. Başta valimiz olmak üzere tüm bürokratlarımız da bu işin ucundan tuttu ve bugün baktığımızda 3 binin üzerinde insanımıza istihdam sağlandı. Sanayinin taşınması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Bilindiği gibi bizim sanayimiz şehrin içinde kaldı. Sanayi şu anda esnafımızın işlerini yapabileceği anlamda yeterli değil. Yolları dar, alt yapısı sıkıntılı kısaca artık ihtiyaca cevap vermeyen bir sanayiden bahsediyoruz. Biz işitiyoruz ki yeşil, yeni, büyük ve ihtiyaca cevap veren bir sanayi yapılsın. Bakanlığa yaptığımız başvurular neticesinde bakanlık, sanayisi taşınacak olan 11 ilin içerisine Tokat’ı da aldı. Biz de gerekli olan tüm yasal prosedürleri hazırladık. Son olarak satın alacağımız alanı da belirledikten sonra bakanlık sanayimizin ihalesini yapacak. Bu dediklerimiz önümüzdeki birkaç ay içerisinde bittiğinde sanayinin ihalesi bu yıl yapılmış olur. Birkaç yıl içerisinde de sanayimiz yeni yerine taşınır ve insanlarımız daha iyi işler yapabileceği bir sanayiye kavuşur. Sanayinin mevcut yeri tabi ki atıl halde bırakılmayacak ve şehre kazandırılacak” diye konuştu.

“BİZ KLASİK BELEDİYECİLİK YAPMIYORUZ”

Klasik anlamda belediyecilik yapmadıklarını vurgulayan Başkan Eroğlu, şehrin ekonomisiyle, istihdamıyla, çevresiyle, eğitimiyle ilgilenmenin de belediyenin görevleri arasında yer aldığını kaydetti. Başkan Eroğlu; “Biz şehrimizin eğitim sorunundan, sağlık sorunlarına kadar her şeyiyle alakadar olmalıyız. Çünkü şehrin lokomotifi belediyelerdir. Belediyeler şehri ileri götürür. Belediyenin vizyonu aynı zamanda şehrin vizyonudur. Eğer bir belediye vizyonsuzsa şehir de vizyonsuz olur. Allah’a şükür biz belediye olarak tüm kurumlarımızla birlik ve beraberliği esas alan bir iletişim içerisindeyiz. Biz şehrimizi geliştirirken sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı da çalışmalarımıza dahil ediyoruz. Allah inşallah bizleri bu şehre katkı sağlayan insanlardan eder” dedi.

BİZ ÇEVRECİ BİR BELEDİYEYİZ

Tokat Belediyesi’nin çevreci bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Eroğlu, çöplerin düzenli depolama alanında depolandığını ve her gün 150 ton çöp toplandığını aktardı. Eroğlu; “Bu 150 tonluk çöp yığını her gün tırlarla yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki bir depolama alanına götürülüyor” dedi.

Çevrecilik anlamında Tokat’ın atık su tesisinden de bahseden Başkan Eroğlu; “Evimizde kullandığımız sular, önceden akıp gidiyordu. Bu sular bir anlamda boşa gidiyordu. Şimdi biz bu suları bir merkezde depoladık. Üniversitenin karşısında bir atık su tesisimiz var. Atık sularaya gidiyor, bu tesiste sterilize ediliyve tertemiz bir şekilde doğaya bırakılıyor” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, belediyenin bir diğer çevreci hareketinin de tıbbı atıkların depolanması olduğunu belirterek düzenli çöp depolama alanının yanında bir de tıbbı atık depolama alanı olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Eroğlu; “Hastanelerimizde her gün yüzlerce, binlerce tıbbı atık oluşuyor. Biz tıbbı sterilizasyon tesisimizde bir kuruş dahi vermeden, hatta para alarak bu atıkları geri dönüştürüyoruz” dedi.

VAHŞİ ÇÖP ALANINDAN YEŞİL PARKA

Başkan Eroğlu çevre çalışmaları ilgili bir eksikliğin de yeni tamamlandığını kaydederek şunları söyledi; bizim çevresel çalışmalar anlamında bir eksiğimiz vardı. O eksiğimiz de eski çöp alanı idi. 35 yıl boyunca Tokat’ın çöplerinin döküldüğü alandan bahsediyorum. 75 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 8-10 metrelik çöp dağlarıyla doluydu. Bu çöpler her tarafa koku yayıyordu. Hem çevre hem görüntü kirliliği meydana geliyordu. Diğer yandan bu çöpler Yeşilırmak’a da karışıyordu. Biz bu sorunu yerinde çözmeye karar verdik. Çünkü o kadar çok çöpü taşımak da çok maliyetli olacaktı. Araştırmalarımız doğrultusunda Avrupa’da da bu sorunun yerinde çözüldüğünü gösteren örneklere rastladık ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. 75 bin metrekarelik alanı önce 30 bin metrekareye düşürdük. Yani çöplerin yayıldığı alanın boyutunu düşürdük. Bize 45 Bin metrekarelik bir alan çıkmış oldu. O alanı da değerlendirip park haline getiriyoruz. 30 Bin metrekarelik alandaki çöpleri de presleyerek 10 metrelik çöp dağını 3 metreye düşürdük. Ardından bu yığının üzerine geotekstil ve kil malzemelerin yanı sıra bir baca koyduk. Bunların üzerine de bir kanal ve bir metrelik toprak koyduk. En sonda da bu alanın üzerini ağaçlandırdık. Yağmur yağdığı zaman, yağmur suları çöplerle temas etmesin diye kanalları yaptık. Olası bir gaz sıkışması durumunda patlama meydana gelmesin diye bacalar yaptık. Bu çalışmalar için de yaklaşık 6 milyon TL harcadık. Çöp alanının ıslahı bir ay önce bitti. Bu alan tertemiz bir şekildetaya çıktı. Böylece hem doğayı kurtardık, hem zararlı çöp alanını rehabilite ettik, hem deada bir park alanı oluşturduk” diye konuştu.

MEYDAN PROJESİNDE 1’İNCİ ETAP TAMAMLANDI

Yıllardır beklenen meydan projesinin de 1’inci etabının tamamlandığını duyuran Eroğlu; “Çok önem verdiğimiz ve yıllardan beri bir türlü yapılamayan meydan projemiz de neredeyse bitti. Bu proje 40 milyon TL gibi bir rakama mal olacak. 1’inci etabını bitirdik, dükkanların taşınmasına başlandı. Diğer taraftan yaklaşık 4 buçuk dönümlük bir arazi olan Yeşilırmak İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alanı komple aldık. Yeni bir okul sözü vererek okulu yıktık. Okulun olduğu alana ise komple yeni bir meydan, bu meydanın altına da otopark yapıyoruz. Bu çalışmalar da muhtemelen Mayıs ayı gibi bitmiş olacak. Hedefimiz Ekim ayında her işi bitirerek yeni meydanı Tokatlılara sunmak” dedi.

KANAL TOKAT YAZA HAZIR

Kanal Tokat’ın yapım aşaması hakkında da bilgeler aktaran Başkan Eroğlu, bu projedeki amaçlarını da şehrin turizmine ve ekonomisine katkı sağlamak şeklinde açıkladı. Eroğlu, proje hakkında şunları söyledi; “Bu projeyle  şehrimize bir vizyon katmayı amaçladık. Tokat’ın turizmine ve ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik. Bununla beraber insanların dinlenebileceği, hoş vakit geçirebileceği alanlar oluşturma gayretine girdik. Kanal Tokat’ın etrafına yapılacak olan yeme içme mekanları da yine Tokatlı hemşehrilerimize istihdam sağlanacağını planladık. Kanala bırakılacak olan kayıklarımızın yapımı da bitti. Halkımıza hizmet edecek toplam 8 kayığımız hazır. Bu şekilde 1’inci etap bitti. 2‘nci etabımızda da sağlı sollu mekanların düzenlenmesi yer alıyor. Bunun da ihalesini yaptık hemen başlayacağız. Sosyal alanlarıyla, yürüyüş yollarıyla, iskeleleriyle projemizi Haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz”

Başkan Eroğlu, stadyumun kaldırılmasının da çalışmaları arasında yer aldığını söyledi. Eroğlu; “Stadyumu yerinden kaldırmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Devlet Su İşlerinin bulunduğu alana da bir şehir parkı yapılacak. Bu sayede stadyumun bulunduğu alan, şehir parkı ve Kanal Tokat’ı içine alan bölgede de bir meydan ve bir cazibe merkezi oluşturacağız. Bu alanda Tokatlılar dinlenebilecek ve ailecek güzel vakit geçirebilecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

TOKATLILAR DERE ISLAHLARINDAN ÇOK MEMNUN

Behzat Deresi, Yeşilırmak ve Geksi Deresi ıslahları hakkında da konuşan Başkan Eroğlu; “Öncelikle Karşıyaka kanal kenarı düzenlemesini gerçekleştirdik. Bununla birlikte Geksi Deresini de düzenlemeye aldık. Yeni kanal kenarı ile ilgili vatandaşlarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. İnsanlar buranın güzel bir yürüyüş yolu olduğunu bizlere ifade ediyorlar. Behzat Deresinin ıslahına da başlandı. Su akışınıtada toplamak için derenin kenarlarına beton döktük. Şimdi ise kenarındaki korkuluklara ışıklandırma yapıyoruz. Işıklandırma çalışmalarından sonra dere kenarına her 150 metrede bir oturma alanları yapacağız. En son olarak da çiçeklendirme peyzajını yapıp Behzat Deresini mükemmel bir hale getireceğiz” dedi.

TOKİ BAŞVURULARI NİSAN AYINDA BAŞLIYOR

Başkan Eroğlu, dar gelirliye konut projesi kapsamında TOKİ tarafından 436 adet daire yapıldığını ve TOKİ için başvuruların Nisan ayında başlayacağını da duyurdu.

“TOKAT’IN 30-40 YILLIK İÇME SUYUNU KARŞILAYACAK”

Tokat’ın 30-40 yıllık içme suyunu karşılayacak olan Dartaş projesinin 2019 yılında biteceğini belirten Başkan Eroğlu, “Bu konu çok önemli çünkü insanlar Tokat’ın suyundan kireçli diye bahsediyorlar. Büyüyen bir şehiriz. Önümüzdeki yıllarda suya ihtiyacın bir şekilde sağlanması gerekiyor. Biz de 30-40 yıla yetebilecek bir su projemizi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile anlaşarak protokole bağladık. Bu protokol sonucunda Aşağı Gökçe köyü ile Tahtoba köyü arasında bir Dartaş mevkii diye bir mevkii rantablı gözüktü ve burada bu baraj yapılabilir dendi. Ardından işlemler başladı. Bu işlemler başlarken bir sıkıntı ile karşılaşıldı 1 yıldır bunu aşmaya çalışıyorduk ve aştık. Sıkıntıda şu; barajın yapılacağı alanı etkileyen bir alanda yaklaşık 100 metrekarelik bir ören yeri bulundu. Bu da tarihi nitelikte bir yer olunca Kültür Bakanlığında kurulan Bilim Kurulunun kararı gerekiyordu. Burası buradan taşınıp götürülsün mü? Yoksa taşınmasın burada kalsın mı? Kalırsa da bu proje akamete uğrayacak. Kurulan Bilim Kurulu 4 aydır çalışıyor. En son Bilim Kurulu bizim lehimize olumlu bir karar vererek barajın yapılmasındaki bu engelde şuanda aşıldı. ÇED raporları çıkacak, ihalesi yapılıp birkaç yıl içerisinde bittiğinde Tokat Dartaş İçme Suyu Barajına da kavuşmuş olacak. Bu proje aynı zamanda elektrik üreten de bir projedir. Belirli miktar yeterli olur ise sulama bile yapılabilecek bir projedir. Büyük bir baraj yapılacak ve Tokat’ımızın içme suyu anlamında 30-40 yılına hitap edecek. Aynı zamanda biz bir ikinci çalışma daha yaptık. O da Cincife köyündeki bir suyunda Tokat’a getirtilmesiyle ilgili o projede şuanda çalışılma aşamasında. Buda yedek proje olarak elimizde bulunsun diye hazırlıyoruz. Bu getireceğimiz sularda içme suyu şebekemize, depolarımıza aktarılması ile ilgili bir takım çalışmalarımız devam ediyor.”

 “9 BİN METREKARE KAPALI PAZAR YERİ”

Şehrin köklü sorunlarından biri olan pazar yeri sorununu da 2019 yılı içerisinde çözüme ulaştırarak esnafın ve vatandaşın rahat bir şekilde alışveriş yapacaklarını belirten Eroğlu, “Kapalı Pazar yerimizin de çalışmalarına başladık. Stadyumun hemen arkasındaki bir alanda kapalı Pazar yeri çalışması yapıyoruz. Mayıs Haziran ayı gibi bitmiş olacak. 9 bin metrekarelik bir alan oluşturacağız. Şuan ki Pazar yeri 7 bin 500 metrekare gibi bir alanı kapsıyor, biz bunu 9 bin metrekareye çıkartıyoruz. 9 bin metrekare kapalı, güzel, modern her anlamda Tokat’a hitap edecek Pazar yerimiz bu yılın ilk yarısına yetişmiş olur. Bu da şehrin köklü sorunlarından birisiydi. Köklü sorunlarından birini de çözmüş olduk. Yazın sıcaktan tozdan, kışın soğuktan çamurdan buzdan kurtaracak tertemiz hem esnafımızada müşteriye sunacak müşteride rahatlıklaada alışverişini yapmış olacak.

“47 DÖNÜMLÜK ALAN ŞEHİR PARKI OLUYOR”

Biz şehir parkını 2 etaptan oluşturduk. 1’inci etabımızda DSİ’nin olduğu yer toplamda 47 dönümlük bir alan biz 23 dönümlük alanda,adaki İmam Hatip Lisesine doğru olan bölümde başlatıyoruz. İçerisinde; insanların gezebileceği, oturabileceği, çocukların oynayabileceği, yeme içme mekanlarının olduğu yeşilliklerin ağaçların arasında çok güzel bir park olacak. Sonraki kısımda ise DSİ’yi başka bir alana taşıyarak geri kalan kısmını da yaptığımızda tamamı bir Kent Park haline gelmiş olacak. Bu yılki hedefimiz bu 23 dönümlük araziyi yapıp hizmete açıp insanların kullanmasını sağlamak. O alanda bulunan binaları yıkıyoruz. Düzleştirip park haline getiriyoruz.

 HAC DAĞI SEYİR TERASI OLACAK

Kırkbadallar projemizi bitirdik. Bunu hac dağına kadar çıkartmayı düşünüyoruz. O projeyle ilgili kamulaştırma işlemlerimiz devam ediyor. Birkaç tane ev var hac dağına kadar olan kısım içerisinde o evlerde ikisini aldık bir tanesinin kamulaştırma işlemi devam ediyor. Onu da aldığımızdaasını komple bir yol haline getirdiğimizde insanların Kırkbadallar’ın başından başlayıp yukarı Hac Dağı’na kadar çıkabileceği tabi gücü yetenlerin çıkabileceği merdiven yapacağız. Mesafe uzun olduğu için dinlenmek için ara ara bölümler oluşturduk, teraslar yapıyoruz. Hac Dağının üzerinde Adnan Bey döneminde yapılan bir şelale vardı. Biz onu rehabilite ederek güzel bir seyir terası kafeterya yapacağız. Orayla ilgili olarak bir teleferik şu anda düşüncemiz yok. Hac Dağı sit alanı izin alırken dahi sıkıntı yaşadık. Teleferik konusunda daha çok Gıj Gıj üzerinde duruyoruz. Maliyeti fazla olan bir proje, ondan dolayı bir aşama kaydedemedik.

 “GÜMENEK MESİRE ALANI’NA TALİBİZ”

Gümenek mesire alanı şuanda özel idarenin uhdesinde amaaya talibiz. Talebimiz oldu belediye olarak. Biz istiyoruz ki Tokat Belediyesi olarak alalım. Orada güzel bir çalışma yapalım. Aynı merkezde yapacağımız gibi büyük bir şehir parkı daada olsun. Vatandaşlarımızada gezsinler, çocukları ile zaman geçirsinler güzel bir yaşam alanı olsun. Görüşmelerimiz devam ediyor. İl özel İdaresi bir proje yaptırdıaya, o projenin bitmesini bekliyoruz. Proje bittikten sonra yapımını üslenerek Gümenek Mesire Alanı’nı tahsis şeklinde Özel İdareden alma gibi bir durumumuz mevcut.

“GASİLHANE YAPIYORUZ”

Erenler mezarlığının hemen altında bir alan bulduk. Oraya Mezarlıklar Müdürlüğünün altında gasilhanesi olan, hizmet binası olan güzel bir bina haline getireceğiz. Diğer bir arzumuz da Erenlerde yapacağımız yerde bir cami ve cenaze namazı kılınacak bir alan oluşturup gerekirse insanlar camide değil de mezarlıkta yapacağımız alanda cenaze namazı kılabilsin.

“ŞEHRİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Şehrimizin önümüzdeki 7-8 yıl içerisinde 250 bin nüfusu olacak gibi hesap ediyoruz. Ona göre de şehri planlıyoruz. Şimdi burada 7 8 tane alandan bahsedeceğim. Birinci alan Oğulbey Mahallesinden başlayıp, Çay Mahallesine kadar içerisinde Örtmenönü Mahallesini, Mehmet Paşa Mahallesinin dahil olduğu bir alan. İkinci alanımız Büyükbeybağı, Küçükbeybağı Mahallesi, Akdeğirmen, Hoca Ahmet Mahallesini içine alan askerlik şubesine kadar olan kısım. Üçüncü alan Seyit Necmettin Erenler Mahallesini içine alan kısım. Mezarlığın tepe tarafı aşağılara inmiyoruz. Çünkü aşağılar tarihi eser. Diğer bir başka alanımız ise, Jandarma Komutanlığından başlayıp TOKİ’ye kadar olan kısım. Bu tip olan alanlar bizim önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşüm, yeni imarlaşma ve şehirleşme yapmayı düşündüğümüz alanlar. Bunların tamamını bir anda açamayız. Bir de Alin otelden GOP Üniversitesine kadar olan kısım var. Bu alanları belirli periyotlarda imara açmayı düşünüyoruz. Erenler Seyit Necmettin Mahallesinde bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bir buçuk aydır çalışıyorlar. Orada yaşayan vatandaşlarımız ile konuşuyorlar. Kentsel dönüşüm gelse kabul eder misiniz, mülkiyet durumunuz nedir soruları sorularak bir çalışma yapılıyor. Biz istiyoruz kiada örnek bir proje ile başlayalım. Gezirlik Mahallesiyle alakalı olarakasının imara açılması için toprak kurulundan çıkması gerekiyor. Tarımsal alan olduğu için toprak kurulundan geçmesi gerekiyor. Şimdi toprak kurulu ile alakalı biz altlıklarını oluşturuyoruz. Burası şehre lazımdır. Aynı zamandaadaki insanlar bu alanı istemektedir. Bu işin altlığını çalışıyarkadaşlar. 4-5 aya kadar bu işi bitirirsek biz bunu toprak kuruluna sunacağız. Diyeceğiz ki biz bu bölgede böyle bir çalışma yapacağız, eğer ki tarımsal alan olmadığı yönünde toprak kurulu böyle bir karar verirse burada arzumuz; 4-5 katı geçmeyecek, yolları geniş, sosyal alanları olan ırmağın hemen devamında da 50-60 metre yeşil bandı olanada peyzaj alanı oluşacak böyle bir alanda güzel bir şehirleşme arzu ediyoruz. Sırası ile saydığım alanlarda şehirleşme yönünde yenilikler yapmayı planlıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42