USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİRLİKTEN DOĞAN GÜÇ

BİRLİKTEN DOĞAN GÜÇ
09-04-2018 10:58
Google News

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Gelişimin 4’üncü Yılı programında yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Eroğlu programda, biten ve devam eden projeleri ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Söz verdikleri 61 projenin 47’sinin tamamlandığını, 10’unun devam ettiğini ve 4 projenin de süreçlerinin devam ettiğini aktaran Başkan Eroğlu; “Söz verdiğimiz 61 projenin yüzde 76 tamamlandı. Projelerimizin yüzde 15’i devam ediyve projelerimizin yüzde 9’unun çalışmaları sürüyor” dedi.

Başkan Eroğlu çalışmalarını, vizyon belediyecilik, temel belediyecilik ve sosyal belediyecilik başlıkları altında toplayarak anlattı.

“MEYDAN PROJESİ TOKAT’IN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Vizyon belediyecilik faaliyetlerinden Meydan Projesi hakkında bilgiler aktaran Başkan Eroğlu, bu çalışmayı köklü bir tarih, modern bir cazibe merkezi şeklinde özetleyerek; “Tokat 30 yıldır beklediği meydana inşallah bu projemiz ile kavuşacak. Bu proje ile ekonomimiz de canlanacak. Projemizin maliyeti 35 milyon TL. Meydan Projemiz kapsamında 152 mülk sahibi ile 32 toplantı gerçekleştirdik. Yine projemiz için 8 kurum iletak çalışmalar yürüttük. Meydan Projesi için Maliye Bakanlığı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Emlak Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esnaf Derneği ile koordineli bir şekilde çalıştık. Bilindiği gibi projemizde 1’inci etap tamamlandı. 2’nci ve 3’üncü etap çalışmalarına başlandı. Tamamlanan çalışmalarımız kapsamında 11 dükkan ve 13 ofis hazır hale geldi ve esnaflar yeni yerlerine taşındı. Projemizin 2’nci etabında ise Meydan Camii’nin doğu ve batı kısmında 900 metrekarelik meydanı inşa ediyoruz. Öte yandan bu alanda 120 araçlık bir otoparkımız da olacak. 3’üncü etapta ise iki bloktan oluşan iş merkezlerine A blok 34 dükkan, B blok 24 dükkan olmak üzere dükkan inşaatlarımız devam ediyor. İnşallah projemiz bu yılın Ekim ayında tamamlanarak şehrimizin turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Esnafın ve Tokat’ın ticareti gelişecek. Ecdat yadigarı tarihi eserlerimiz gün yüzüne çıkacak” dedi.

YATIRIM, İSTİHDAM, SOSYAL HAYAT BU İŞİN ADI KANAL TOKAT

Başkan Eroğlu, vizyon projelerinden olan Kanal Tokat Projesi ile ilgili şu bilgileri aktardı; “Kanal Tokat Projemizde de 1’inci etabı tamamladık. 2’nci etap çalışmalarımız, Hıdırlık Sosyal Tesisinin inşaatı ile başladı. 18 milyon TL’lik projemiz, Tokat’ın turizmine, sosyal hayatına ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Projemiz kapsamın 1 buçuk kilometre mesafelik kısım ırmak içi havuz haline getirildi. Kanal Tokat’ımız sosyal tesisler, kule, su fıskiyeleri, seyir balkonları, süs havuzları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile hem Tokat’ın hem de bölgenin cazibe merkezi olacak. Bu proje bizim çok önemli gördüğümüz projelerden bir tanesi. Burası sadece kayıkların yüzdüğü ya da sadece yeşil bir peyzaj alanı olan bir yer olmayacak. Bu proje, aynı zamanda şehrimize vizyon katacak, insanların dışarıdan Tokat’a gelmesine vesile olacak ve aynı zamanda turizmi de tetikleyeceğine inandığımız bir proje olacak. Diğer yandan terminalin karşısında Fen İşleri Müdürlüğümüzün ve diğer birimlerimiz olduğu o alanı da bir iki aya kadar yıkacağız. Orada da 35-40 metre yüksekliğinde bir seyir kulesi inşa edeceğiz”

 

 

BİRLİKTEN DOĞAN GÜÇ

Tokat hayvancılığının vizyon projesi olarak nitelendirilen ve 24,3 milyon TL maliyetli TOPEKTAŞ Et Kombinası ve Parçalama Tesisi için “Birlikten doğan güç” diyen Başkan Eroğlu; “Bu tesisimiz birlik olmanın, birlikten doğan gücün en güzel örneklerinden bir tanesi. Biz bu proje için Turhal ve Pazar Belediyeleri, İl Özel İdaresi ve Pancar Ekicileri Birliği ile birlikte çalıştık. Tesisimizin açılışını da geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Tesisimizde 250 büyükbaş, bin küçükbaş günlük kesim kapasitesi olacak. Yine bu projemiz ile 80 kişiye istihdam sağlanacak. 6 milyon 612 bin hibe ve KDV desteği aldığımız bu proje için 7 bin metrekarelik bir kapalı alan oluşturuldu. Tesisimiz sayesinde vatandaşımız helal ve sağlıklı kesilmiş kırmızı eti gönül rahatlığı ile tüketebilecek. Bu tesis, 2’nci aşamasında canlı hayvan borsası, 3’üncü aşamasında da et işleme tesisi veganize besi bölgesi projelerinin tamamlanması ile hizmet vermeye başlayacak. TOPEKTAŞ ile inşallah Tokat hayvancılığı Türkiye’de hak ettiği seviyeye kavuşacak. Ayrıca her zaman bizi destekleyen ve bu tesisimizin yapımında da emeklerini esirgemeyen Milletvekillerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YENİ NESİL SANAYİ SİTESİ

Yeni Nesil Sanayi Sitesi Projesi ile esnafların modern bir mekanda kazançlarını artıracaklarını ifade eden Başkan Eroğlu, kentsel dönüşüm kapsamındaki proje için şunları söyledi; ”Projemiz, Bakanlığımız tarafından Türkiye’deki şehir içerisinde kalmış 160 sanayi sitesi arasından taşınması planlanan 11 sanayi sitesi içerisinde yer aldı. Sanayinin taşınması aynı zamanda kentsel dönüşüm projelerimiz içerisinde. Belediyemiz öncülüğünde yer tahsisi ve projenin diğer aşamaları tamamlanmış durumda, 2018 yılı içerisinde projemizin inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi mevcut sanayimiz 30 küsur yıldır şehrimizin ihtiyacına cevap veriyordu. Ama geldiğimiz nokta itibari ile artık dar, küçük ve alt yapısı müsait olmayan bir sanayi sitemiz var. Oradaki esnaflarımızın da fikirlerini ve desteklerini alarak sanayimizi şehrin dışına taşıma kararı aldık. 2 yıl sonra da 6 ay içerisinde sanayi esnafı mevcut yerlerinden yeni dükkanlarına taşınacak.  Sanayi sitemizin mevcut yerini de kentsel dönüşüme dahil ederek o alana yeni iş yerleri ve konutlar inşa etmeyi planlıyoruz. Bu şekilde de yine şehrimize ekonomik anlamda girdi sağlamayı hedefliyoruz”

“TUHAB İLE TARIM ÜRÜNLERİMİZ DÜNYA PAZARINA AÇILACAK”

Vizyon projelerinin bir diğer olan Tokat Uluslar arası Hal Projesi (TUHAB) ile Tokat’ın tarım ürünlerinin tüm dünyaya açılacağını ve Tokat’ın tarımsal bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Başkan Eroğlu; “Tokat verimli ovaları ve arazileri olan, tarımsal anlamda da gerçekten iyi üretimler yapan bir şehir. Ama ben bunun karşılığının tam alınamadığı kanaatindeyim. Bunun birçok nedeni var. Biz tarım ürünleri yetiştiriyoruz lakin bunların satışının yapılması konusunda eksikliklerimiz var. Bu bir şehrin meselesidir. Sonuçta hal demek üretilen ürünlerin halka ve esnafa satışı demektir. Halleri de belediyeler işletir. Burada ilk problemimiz işletim problemi. İkinci sıkıntımız ise üretim sıkıntısı. Bunları aşmak için seracılığı geliştirmek ve eğitimlerle çiftçileri bilinçlendirmek lazım. 200 dönümlük bir arazi içerisinde her türlü sosyal tesisleri, komisyoncu binaları, tüccar galerileri, laboratuvarları, satış alanları, paketlemem tesisleri, soğuk hava depoları olan bir proje düşünüyoruz. Biz bu projenin ihalesini yaptık, proje bitti ve teslim edildi. Böyle bir tesis için 100 milyon TL’lik bir maliyet gerekiyor. Bu sayede üretici ile alıcı arasında kimse olmayacak. Tokat tarımsal cazibe merkezi haline gelecek. Diğer yandan bu tesis ile Tokat’a geri göçün sağlanacağını da düşünüyoruz” dedi.

 

40 MİLYONLUK ELEKTRİK SANTRALİ

Rüzgar Elektrik Santrali Projesine de (RES) değinen Başkan Eroğlu, bu projenin Türkiye’deki Belediyeler arasında ilk sıralarda yer aldığını aktardı. Eroğlu; “Tokat Belediyesinin yıllık elektrik tüketimi, 16 milyon kilovat. Yapılacak 5 Rüzgâr santrali ile 18 milyon kilovat elektrik üretilecek. Kalan 2 milyon kilovat ise piyasaya satılacak. Belediyemizin yıllık elektrik maliyeti 6 Milyon TL. Bir adet tribünün maliyeti ise 8 milyon TL. Proje 6 Yılda ürettiği elektrik ile maliyetini geri kazanmış olacak. 40 milyon TL’lik bu projenin Beşören Köyü Rüzgâr Santrali alanında yer tahsisi yapıldı, yapım ihalesine çıkılacak” şeklinde konuştu.

“TARİHİ KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kültür Sokağı (Halit Sokak) Tarihi Taşhan’ın yan tarafından Ulu Camiye doğru devam eden Halit Sokağı’nda; 60 konak, 2 han, 1 tarihi hamam, 1 zaviye, 14. yüzyıldan kalma umumi tuvalet (sık dişini helası) bulunduğunu ifade eden Başkan Eroğlu; “Tokat’ın birbiriden kıymetli tarihi değerlerine de sahip çıkıyoruz. Bu bağlamda bir taraftan sokak sağlıklaştırmasıyla evlerin dış cephe ve restorasyonlarını yaparken diğer taraftan da sokağın hem ışıklandırılması hem de zemini tarihi dokuya uygun hale getirilecek. Projemiz, Tokat Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülüyor. Kültür Sokağımız sayesinde Tokat’ımıza gelen turist sayısında ciddi artışlar olacağı kanaatindeyiz. Bu projemizle hem turizmimizi hem de ekonomimizi canlandıracağız” dedi.

SULUSOKAK TARİHİ KENT MEYDANI

Sulusokak Kent Meydanı Projesi ile alanın adeta bir açık hava müzesine dönüşeceğini kaydeden Başkan Eroğlu; “Tokat’ımızın 900 adımda 900 yıllık tarihi eserleri görebileceği alan adeta açık hava müzesine dönüşecek. Tarihi Kent Meydanı Projemizin yapılacağı Sulusokak’ta, 7 tarihi han, 8 tarihi cami, 3 tarihi hamam, 2 medrese, 1 zaviye yer alıyor. Bu yapılan proje ile birlikte Ulu Camii yanındaki park da şehre ve sokağa uygun olarak yenilenerek turizme kazandırılacak. Sulusokak Çarşısı’nda Yağıbasan Medresesi’nin karşısında bulunan 16. Yüzyıl Osmanlı eseri Takyeciler Camii avlusunda peyzaj çalışmalarımız ise tamamlandı. Cami avlusunda bulunan 400 yıllık 17 metre derinliğe sahip tarihi su kuyusu gün yüzüne çıkarılarak, aslına uygun şekilde düzenlendi” dedi.

Başkan Eroğlu, OKA ve İl Özel İdaresi ile birlikte yürüttükleri Halit Sokağı’nın yapılacak proje ile bir Kültür Sokağı’na dönüştürülmesi ile yine Sulusokak’a yapılacak bir Kent Meydanı ile farklı bir boyuttan Tokat turizmine ivme kazandırmaya çalıştırdıklarını aktardı. Ek olarak Sulusokak’ta yer alacak ve yakın zamanda açılacak Şehir Müzesi ile de Tokat kültünü, Tokat’a geleceklere en iyi şekilde aktaracaklarını ifade etti. Tokat’ın turizmini geliştirmek amacıyla Sulusokak’ta yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Başkan Eroğlu; “Kadim şehrimiz Tokat’ın tarihi sokaklarından biri olan Sulusokak Çarşısında geçmişi anlatmak, geçmiş dönemlere ait izleritaya koymak, şehirsel tarih ve unutulmaya yüz tutmuş birçok unsuru geçmişten günümüze taşımak amacıyla Şehir Müzesi projemizi başlattık. Müzede; el sanatları, Tokat’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetler ve şehre özel meslek dalları da sergilenecek. Ayrıca tarihi Alipaşa Mahallesi’nde 400 yıllık geçmişe sahip, iki sokağı birbirine bağlayan ve Kırkbadallar olarak adlandırılan alan yenilenerek Tokat Turizmine kazandırıldı. Toplam 102 basamaktan oluşan Kırkbadallar bölgesindeki evlerde dış cephe sağlıklaştırmaları da yapıldı. Kırkbadallar Projemizin maliyeti 1 milyon TL. Diğer yandan bu alana butik oteller de yapılarak yine Tokat’ın turizmine ve ekonomisine katkı sağlanacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42