USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, bayram sonrası ilk mesai gününde bir araya glediği personeli ile bayramlaştı. Çiçek, “Birlikte yürüdük, birlikte yürüyoruz, birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Tokat Belediye Başkanı   Adnan Çiçek,  bayram sonrası ilk mesai gününde bir araya glediği personeli ile bayramlaştı. Çiçek, “Birlikte yürüdük, birlikte yürüyoruz, birlikte yürüyeceğiz” dedi.
22-10-2013 10:09
Google News

 Tokat Belediye Başkanı   Adnan Çiçek,  bayram sonrası ilk mesai gününde bir araya glediği personeli ile bayramlaştı. Çiçek, “Birlikte yürüdük, birlikte yürüyoruz, birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Belediye  şantiye binasında ve Sosyal Tesislerde belediye çalışanlarıyla bayramlaşan Başkan Çiçek personelin bayramını kutlayarak birliktelik mesajı verdi.

Programa  Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman, belediye  şantiyesinde görev yapan memur, işçi ve taşeron firma çalışanları katıldılar.

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman yaptığı konuşmada; ``Hepinizin Mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, Cenabı Allah`tan tekrar bu güzel günlere sağlık ve sıhhat içerisinde kavuşmamızı diliyorum. Bayramda güzellikleri birlikte yaşadık, sevdiklerimize kavuştuk, onlarla birlikte bir hafta on gün gibi bir süreyi değerlendirdik. Tabi insandır; bazı arkadaşların üzücü durumları oldu, cenazeleri oldu, bazı arkadaşlarımızın rahatsızlıkları oldu ama bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık. Sayın Belediye Başkanım, Başkan Yardımcılarımızla birlikte bu bayram kutlamasını yaparken bir iki konuya da değinmek istiyorum; biliyorsunuz Sayın Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar biz İşçi Sendikaları olarak işçiler adına sorun yaşamadık. Ufak tefek ikramiye meseleleri dışında hiçbir sorun yaşamadan işçi ve işveren ilişkisini üst düzeyde tutarak güzel günler geçirdik. İki seneye yakındır hem maaşımızı hem ikramiyelerimizi birlikte alıyoruz. Bu bayramda bizi sevindirdi, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz bunları yaparken bu kurumda özel sektörde çalışan arkadaşlarımızla birlikte el ele omuz omuza çalışıyoruz ve aynı emeği yapıyoruz. Her gün biz o arkadaşlarımızın durumunu da değerlendiriyoruz. Şartların nasıl iyileşebileceğini konuşuyoruz ve hükümetimizin de bu konuda çalışmaları var. Kıdem, izin konusu ve özel sektördeki arkadaşlarımızın bir yıllık sözleşmelerinin konusu gibi konuları sayın Belediye Başkanımızla defalardır konuşuyoruz. Yasa ve kanun çıkmadan işverenlerin tek taraflı bir şeyler yapmaları mümkün değil. Kasım ayında inşallah yapılan çalışmanın sonuçları meclisten çıkacak. Bu müjdeyi bu bayramda vermek istedim. Tüm işçiler adına, tüm emekçiler adına başta Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza ve müdürlerimize bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum`` dedi.

 

Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise yaptığı konuşmada; ``Şantiyemizde görev yapan çok değerli işçi ve memur kardeşlerimizin, hepinizin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah daha nice bayramlara kavuşmamızı diliyorum. Bayram vesilesiyle gerek ülkemizdeki gerekse tüm dünyada ki Müslümanların, insanların bayramlarını tebrik ediyorum. Bildiğiniz gibi; dinimizin inancımızın gereği olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarımız var. Bu bayramlar halkımızın kaynaşmasını, ailelerimizin daha bütüncül bir yapıya kavuşmasını, küskünlerin kavuşmasını içeriyor. Ümit ediyorum ki sizlerin bayramı da bu şekilde geçmiştir. Bundan sonraki bayramlarda hep birlikte gerek ailetamında, gerek akraba çevresinde daha mutlu ve huzurlu bayramlara kavuşmuş oluruz. Dünyanın birçok bölgesinde zulüm gören, işkence gören bir şekilde mağdur olan Müslümanlar için kurtuluş vesilesi olur.

Tokat Belediyesinde gerek işçi kardeşlerimizin gerekse memur kardeşlerimizin daha iyi şartlarda çalışmaları için elimizden gelen çabayı uzun yıllardır gösteriyoruz. Hepiniz hatırlarsınız bundan uzun yıllar önce işçilerimiz arasında geçici ve kadrolu sorunu vardı. Uzun zamandır ikramiye konusu vardı ama hamdolsun geçtiğimiz yıl 2012`nin Mayıs ayından bu Kurban Bayramına kadar hiç ara vermeden hem ikramiye hem maaşı vermeye çalıştık. Gücümüz nispetinde belediyemizin ekonomik durumu elverdiği ölçüde önümüzde ki aylarda da bu mümkün olduğu ölçüde devam edecektir. Kazanılmış hak kutsaldır, siz alnınızın teriyle bunu hak ediyorsunuz, bizlerde ödemeye çalışıyoruz, ödemeler devam edecektir. Kazanılmış hak kutsaldır, siz alnınızın teriyle bunu hak ediyorsunuz, bizlerde ödemeye çalışıyoruz. Özellikle işçilerimizle idare alanında sıkıntılar yaşandı, bizler Tokat Belediyesi olarak bu sıkıntıları yaşatmamaya çalıştık. Sendika başkanımıza ve sizlere bu vesile ile teşekkür ediyorum. Belediyelerde ihtiyaç fazlası, norm kadro fazlası işçilerin gönderilmesi gerektiğinde hiçbir şekilde göndermedik. Hepiniz bu olaylara şahitsiniz, çevre belediyelerimizde bunlar oldu.

Ağırlıklı olarak taşeron firmalarda çalışan işçilerimiz var, hükümetimiz bugüne kadar gerek işçilerimiz ve gerekse memurlarımız için iyileştirme çalışmaları yaptı. Özlük haklar ve mali haklar konusunda çok güzel çalışmalar yapıldı. Çalışmanın içeriğini çok fazla bilmemekle beraber işçi kardeşlerimizin lehine çıkacağını ümit ederek bu şekilde bir uygulamanın çok kısa bir süre içerisinde hayata geçmesi bizim en büyük aruzumuzdur. Bu yasa çıkar ve yerel yönetimlere ve belediyelere de bu konu da bir inisiyatif verilirse bunu Türkiye`de anında uygulamaya koyacak inşallah yine Tokat Belediyesi olacaktır. Bir takım haklarınız konusunda, bir takım iyileştirmeler olacağı muhakkak. Nasip olursa önümüzdeki süreçten itibaren de taşeron işçilerle ilgili olarak ta yapmış olduğumuz ihale sürelerini de mümkün olduğu ölçüde uzun tutmanın çabası içerisinde olacağız. Şuana kadar bu konudaki uygulamamız genellikle bir yıl gibi bir süreyi kapsıyordu. Yasa bu konuda bize yetkiler verirse nasip bu konularda daha uzun vadeli şekilde bu ihaleleri yapma şansımız var. Belki birkaç yıl iş garantisi anlamına gelecek düzeyde bu çalışmaları bizlerde yapacağız. Ümit ediyorum ki her konuya el attığı gibi hükümetimiz de bu konuya da el atacaktır. İnşallah bunun mutluluğunu yaşayacağız. Birlikte yürüdük, birlikte yürüyoruz, birlikte yürüyeceğiz. Sizlerin haklarının korunması için sürekli sizlerin yanınızda olacağız. Sizlerde bizlerin yüzünü ak tutma anlamında elinizden geleni zaten yapıyorsunuz yapacağınızdan eminiz. Bu süreçte ben sizlerden daha çok çalışma, daha öz verili gayretli çalışmalar bekliyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, bayramın sizlere, bizlere, ülkemize bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum`` dedi.

Daha sonra Belediyemiz Sosyal Tesislerinde Belediyemiz Başkanlık binası ve Hizmet binasında görev yapan personel ile bayramlaşma programı düzenlendi. Sosyal Tesislerde düzenlenen programda ilk olarak Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Ekrem Özer konuşma yaptı.

Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Ekrem Özer yaptığı konuşmada; ``Birlik ve beraberlik anlamına gelen Kurban Bayramınızı kutluyorum. Her gününüzün bayram gibi mutlu ve huzurlu olarak geçirmenizi temenni ediyorum. Memurlar olarak herhangi bir sıkıntımız kalmadı, SDS`leri aldık, sözleşmeli arkadaşlarımız kadrolarını aldılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum`` dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ise; ``Artık Belediyemizde usul haline geldi, bayramdan sonraki ilk mesai de önce şantiyede daha sonra ise burada memur kardeşlerimizle bayramlaşıyoruz. Gerek sizlerin özellikle sözleşmeli personellerin kadrolarının verilmiş olması, Sosyal Denge Sözleşmesinin hayata geçmiş olması bizim de moralimizi oldukça yükseltti. Bundan sonra ki süreçte ve bundan sonra yapılacak sözleşmelerde de sizlerin lehine daha güzel sözleşmelertaya konulur diye düşünüyorum. Bu moral ve güzellikle bundan sonraki süreçte biraz daha özveriyle çalışacağınızdan eminim. Bundan sonraki bayramlarda inşallah bu bayramda olduğu gibi birlik ve bütünlük içerisinde daha güzel bir şekilde olmayı temenni ediyorum. Küskünlerin barıştığı, insanların dinlerinin gereklerini yerine getirdiği çok özel günlerdir bu bayramlar. İnşallah bütün dünya Müslümanları içinde bu bayramların gelecek yıllardaki bayramlarla kıyasladığımızda her geçen bayram biraz daha iyiye, huzura barışa gitmesini yüce rabbimizden niyaz ediyorum. Sizlerle bu güzeltamda bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum, bayramınızın kutluyorum`` dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tatlı ikramı ile program sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45