USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, son aylarda yapılanganizasyonlar ile ilgili ve geçtiğimiz 4 yıllık dönemde ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, son aylarda yapılanganizasyonlar ile ilgili ve geçtiğimiz 4 yıllık dönemde ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
28-05-2013 10:35
Google News

Belediye Başkanı Yadigar yaptığı açıklamada; ``Son yaptığımız Dogay ve Anadolu Kamp ve Karavan Rally ’si bitmesi dolayısıyla bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etmek hem de Kamping alanının maliyeti ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Yapmış olduğumuz uluslararası standartlarda Türkiye’nin ilk kamp ve karavan kampingini biz 285bin 915 liraya mal ettik.  Projeyi, Strateji Geliştirme Müdürlüğünde görevli Kürşat Gümüşay yaptı. SAYFA 04

 

 Projenin yapılmasını Türkiye Kamp ve Karavan Derneğinden proje koordinatörü Mete DARCAN beyefendi yaptı. Projenin yapılmasında ve uygulanmasında Mete DARCAN beyefendinin bize gönüllü katkısı, ücretli değil gönüllü katkısı oldu. Ben kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu projenin yapılmasında kurduğu ilişkiler, diyaloglar ve projenin uygulanmasındaki kararlılığından dolayı Niksar sevdalısı Cihat TAŞKIN abimizde çok teşekkür ediyorum yani Niksar Kampingin Türkiye’ye kazandırılmasını sağlayan Mete DARCAN ve Cihat TAŞKIN abiye çok teşekkür ediyorum.  Biz Niksar Kamping’İ yaparak kendi turizm stratejimize uygun, turizm vizyonunun uygun bir çalışma oldu. Bölgemiz özellikle yayla turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi anlamında muhteşem bir zenginliktedir o yüzden biz 17. Doğada Görüntü Avcılığı Yarışmasının uluslararası olması sebebiyle bizde bulunan zenginlikleri dünyaya tanıtmış olduk.  Dünyadan ve Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen yarışmacılarla beraber Niksar, doğası, yerel yaşamı, tarihi gibi her karesi çekildi ve arşiv oluşturuldu. Bu arşivin telif hakları Niksar Belediyesi, Tokat Valiliği ve DASK’ın (Doğa Araştırmaları ve Kurtarma Derneği) elindedir. Fotoğraflar kullanılırken kurumlardan izin alınmalıdır ve resimleri çeken sanatçıların isimleri muhakkak yazılmalıdır. Bu yarışmanın diğer bir özelliği yarışmacıların kendi ülkelerinde bu resimleri sergiler halinde o ülke vatandaşlarına Niksar’ı tanıtmasıdır. Bu anlamda Dogay’ı bizim turizm yolculuğunun atlama taşı yani büyük bir hamle olarak görüyorum. Niksar Kampingi de yaşaması anlamında yani 30 karavan ünitesi, 20 yataklı 10 bungalov, 300 çadırlık kamp alanı önümüzde günlerde belediyemizce işletilecek olan sosyal tesisleriyle kamping alanımız halkımızın hizmetine sunulacaktır. Niksar Kampingin fiyatları konusunda da bilgi vermek istiyorum.  Bungalov evlerin 1 günlük fiyatı 50 TL, karavan ünitelerininki 25tl, çadır alanı 10 TL ve elektrik kullanım ücreti 5tl olarak belirlenmiştir. Niksar Kampingi halkımızın sahiplenmesi ve yaşaması için kullanması halinde bölgenin cazibe merkezlerinden biri olacağı kanaatindeyim. Aynı zamanda Çamiçi yaylasında bulunan kullanılmayan evlerin pansiyon olarak kullanılmasına kapı açacaktır. Buradaki asıl amacımızda yaylada bulunan 800 evden 400 tanesinin evi boş kullanılmıyor. Biz bu kullanılmayan evleri Niksar Kamping işletmesi eli ile ev sahiplerine yardımcı olabiliriz. Yayla Niksar’a artık ekonomik anlamda katkı sağlamalıdır. Bungalov kiralama sistemimiz yaylada bulunan boş evlerinde kiraya verilmesi konusunda yarımcı olacaktır.  Niksar Çamiçi Yaylasını aktif hale getirmek için yaylada bulunan hemşerilerimizin durumlarını düşünerek kullanmadıkları aylarda evlerini kiraya vermesini sağlamak için böyle bir çalışma başlattık.

NİKSAR AYVAZ SUYU KARA GEÇTİ…

Ayvaz Suyunun 29 Temmuz 2011 de Niksar Belediyesine geçmesinden sonra ki değerlendirmeyi yapmak istiyorum. O tarihlerde belediyemiz fabrikayı teslim aldı tabi ki hukuki sürecin tamamlanmasından sonra bir önceki işletme sahibi fabrikayı kaybetmenin verdiği ruh hali ile suda arsenik olduğu dedikodusunu çıkardı kendi ürettiği suda! Bu olay marka değerimize zarar verdi. Fabrikayı devraldığımız ilk 4 aylık süre içerisinde hijyen ve bakımdan geçirdik. Suyun Filtrelenmesinden tutunda bütün ünitelerin sağlıklı su şartlarına gelmesi için çalışmalar yaptık. Ve kasım 2011 de üretime başladık. 2011 Kasım ayından itibaren kaybettiğimiz Pazar payını geri almak için çok büyük bir mücadele verdik. Bu mücadelenin sonrasında 30 Nisan 2013 itibari ile Ayvaz Suyu 33 bin 718 TL kara geçmiştir. Toplumumuza söyle bir imaj çizilmek isteniyAyvaz Suyu para kazandırmıyor  deniliyhakeza doğrudur maliyetlerimizi özellikle hammadde maliyetini azaltmaya yönelik yeni bir yatırıma ihtiyaç var bu yatırımda yaklaşık olarak 6 milyon TL  bu yenilenmeyi de fabrikamız kendini döndürür hale geldiği zaman tabi ki yapacağız. Yakın zaman içerisinde de Ayvaz Suyumuz bardak su üretimine geçecektir. Ayvaz Su Fabrikasındaki amacımız 2,3 vardiyaya çıkıp eski günlerdeki gibi raflarda yerimizi almak istiyoruz.

NİKSAR TANITILMAYA DEVAM EDİYOR…

6-9 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de Tokat Tanıtım Günleri çerçevesinde tanıtım fuarı olacaktır diğer fuarlar gibi bu fuara da Niksar Belediyesi olarak katılacağız. 60 metrekare alanda Niksar’ın doğasını, tarihini, kültürünü tanıtmaya yönelik çalışmalar olacak. Kıymetli tokatlı hemşerilerimizi Eskişehir’deki standımıza bekliyoruz.

ÖTÜKEN’DEN NİKSAR’A…

Önümüzdeki günlerde geleneksel Türk okçuluğunu geliştirmek üzere Niksar’da bir okçuluk kursu açarak ilerde okçuluk yarışmalarının da yapıldığı bir şehir haline gelmesini arzu ediyoruz. Bu kurs için gerekli ekip oluştu bütün başvuruları alacağız ve eğitimleri için çalışma yapacağız ve Niksar’ın turizm yolunda katkı sağlayacak bu türganizasyonları yapmaya devam edeceğiz. 

YARIŞMA MALİYETLERİ…

Malumunuz 27-28 Nisan tarihleri arasında 4. Kademe Oryantiring yarışmaları yapıldı 1000 kişinin üzerinde bir katılım oldu ve bilindiği gibi geçtiğimiz hafta yurtiçinden yurt dışından 1000 kişinin üzerinde yarışmacı geldi ve Niksar ekonomisine katkı sağladılar. Özellikle ben 17. Dogay için söylüyorum yarışmaya gelenlerin misafir edilmesi konusundaki bütçeyi biz karşılamadık.  Sadece jüri üyelerinin misafir edilmesini sağladık ki bu heyet 7 kişiden oluşuyor. Bunun yanında yurt dışından gelen yarışmacıların turizm tanıtım amaçları gelişinden dolayı sadece otel ücretlerine yardımcı olduk bunu da otellerimizle yaptığımız görüşme sonrası düşük rakamlarla karşıladık. Yarışma katılımcılarını belediye ağırlamışçasına dedikodu haberler konuşuluyor, yanlış söylemler özüntü duyuyorum bu konuşulanlardan dolayı. Bu yarışmanın bize olan maliyeti 85 bin TL dir. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet ARAT’ın cebinden 40 bin TL çıkmıştır. Hava alanlarından Niksar’a, Niksar’dan Tokat’a, Ankara’dan Niksar’a, Niksar’dan Ankara’ya gelenlerin taşımasını sağ olsun Ahmet ARAT üslendi. Ben kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Tokat Valiliği yarışmacıların Tokat gezisini üstlendi, Niksar Kaymakamlığı Çocuk Dogay’ı ile ilgiliganizasyonu tamamen üstlendi kumanya ve ödüllerini Kaymakamlık temin etti.

TEŞEKKÜRLER NİKSAR…

DASK’a ve jüri üyelerine buradaki çalışmalarından dolayı ulusal basın ve sosyal medyadaki yaptığı reklamlar için çok teşekkür ediyorum bu reklamlar parayla ölçülecek türden değil.  Yarışma ile ilgili tekrar söylüyorum gelen misafirleri biz ağırlamadık kendi ceplerinden otellere, restoranlara ödemeler yaptılar. Niksar halkının yarışmacılara olan misafirperverliği her şeyden önemliydi. Niksar halkının o sıcak muhabbeti bütün yarışmacılar tarafından dile getirildi ve yarışmacılar şunu söylüyNiksar tarihini sergileyebilir doğasını sergileyebilir kültür zenginliğini sergileyebilir en fazlada insan sıcaklığını sergilemeli yani bunun reklamını yapmalı. 17. DOGAY’a katılanlar bizi böyle muhabbet ve sıcaklıkla karşılayan bir şehir olmadı diyorlar. Ben Niksar halkına 70 den 70 e herkese teşekkür ediyorum. Bu sınavı Niksar halkı muhteşem bir başarı ile vermiştir. Niksar’ın geleceği ile ilgili yurt dışından gelenler özellikle Niksar’ın turizm yolunda bizimtaya koyduğumuz 2023’e kadar 1milyon turistin kesinlikle gerçekleşeceğini gelen misafirlerimiz dile getirdiler. 1 milyon turist hayal değil hedeftir ve bu turizm ile beraber halkımız çocuklarına iş ve aş bulacaktır yani Sevgili abimiz Cihat TAŞKIN’ın deyimi ile ‘’ HARK’A SU BAĞLANDI ’’ yani Timur ÖZKAN’ın deyimi ile ‘’ NİKSAR’DA TURİZM MAYASI TUTTU ‘’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45