USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Başbuğ ve ülküsünü yaşatacağız

Başbuğ ve ülküsünü yaşatacağız
05-04-2013 10:15
Google News

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, rahmetli Alparslan Türkeş’in ölümünün 16. yıldönümünde Tokat Ülkü Ocakları olarak rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Onur Çalışkan, Ülkü Hareketin kurucusu ve Türk milliyetçiliğinin duayeni rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının 16. yılında rahmet ve minnetle andı. Başkan Çalışkan, “Türk Dünyasının Bilge Lideri, Ülkücü Hareket’in kurucusu ve Türk milliyetçiliğinin duayeni cennetmekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in vefatının 16. yılını karşılamış bulunuyoruz. Acısı halen yüreklerimizde taze ve fikirleri halen zihinlerimizde dinç olan bir koca çınarın mirasçısı olmanın haklı gururunu da bu vesileyle tekrar yaşıyoruz” dedi.

Binlerce yıllık bir tarihin belki de en karanlık zamanlarında Türk milletini diriltmeyi, yüceltmeyi ve yeniden hâkim kılmayı görev edinmiş, nice yiğitleri bu yolda yetiştirmiş, nicelerinin de bu yoldaki şahadetine şahitlik etmiş Başbuğumuz; sadece Türk milliyetçilerinin değil, bütün Türk İslam Âlemi’nin övgüsünü ve sevgisini kazandığını ifade eden Çalışkan, “Türk Dünyasının dört bir yanında, dillerdeki ismi yeni doğmuş çocuklara ad olmuştur.

Ana vatandan uzakta başlayan bir hayat önceleri askerlik mesleği ile taçlanmış, sonrasında ise Türk milliyetçiliğinin lideri olmakla devam etmiştir. Henüz 27 yaşındayken 3 Mayıs 1944 Türkçülük-Turancılık Davası’nda dönemin Türk milliyetçileri ile yargılanan Türkeş Bey için, belki de ilk kıvılcımada yanmıştır. Sonraları sürgünlere dahi maruz kalan Başbuğumuz siyasi hayatına başladığında, gönüllerde ve fikirlerde yaşayan Türk milliyetçiliğini siyasi zeminde de var kılmış; Ülkücü Hareket idealini MHP ve Ülkü Ocakları’nda somutlaştırmıştır. Bu ülkünün yaşatılması için 80 yıllık ömrünü vakfetmiş; gelecek seçimlerin değil, yetişecek ülkücü nesillerin derdine düşmüştür.

Nihayet kimi zaman meydanlarda kimi zaman ise zindanlarda geçen koca bir ömür, tarihin altın sayfalarına tarihin kaleminden üç damla mürekkep olarak damlamış ve “Başbuğ Alparslan Türkeş” 4 Nisan 1997’de aramızdan ayrılarak uçmağa varmıştır.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, vefatının 16. yılı vesilesiyle, bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; Türk-İslam Âlemi’ne, Türk Milliyetçileri’ne ve Ülkücü Hareket’e başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

 

BARODAN EK BİNA ÇAĞRISI

 

Siyasi destek olmadığı için ek adliye binasının temelini dahi atamadık   1 resim

Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, Adliye binasının yetersizliği nedeniyle eski cezaevinin yıkılarak yerine ek bina yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Ek adliye binasının siyasi destek olmadığından tüm iyi niyetli çabalara rağmen henüz temel dahi atamamış olmamızdan ötürüde üzüntülü olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, 1-7 Nisan Avukatlar Haftası dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bostancı, açıklamasında 5 Nisan’ın 1987 yılından bu yana Avukatlar günü olarak kutlanmakta olduğunu hatırlatarak, “TBB yönetim kurulunun almış olduğu karar gereğince son 2 yıldır 1-7 Nisan tarihleri aralığında Avukatlar haftası olarak kutlanmaktadır” dedi.

Avukatlar haftasının kendileri için büyük önem arzettiğini söyleyen Başkan Bostancı, “Baroların dolayısı ile savunmanın örgütlenişinin kutlanmasının yanı sıra, mesleğin ve toplumun sorunlarıyla ilgili, barolarımızın  görüş ve düşüncelerinin de kamuoyuyla paylaşıldığı günler olmasıyla da ayrı bir anlam taşımaktadır.”

Anayasamızın 2. Maddesinde açıkça ifade edildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Bostancı, “Hukuk devleti olmanın vazgeçilmez şartlarından biri, yargı gücünün yürütme ve yasama gücünden bağımsız olmasıdır. Yargının bağımsız olmasını sağlayan en önemli unsurlardan birisi de savunma hakkıdır. Savunma hakkı olmadan bir yargılama süreci mümkün değildir. Savunma, sanığı ilgilendirdiği kadar, ileri de sanık durumuna düşebilecek her ferdi, dolayısı ile toplumun tamamını ilgilendiren geniş bir kavramdır. Bu nedenle de savunma hakkı temel bir hak olarak Anayasamızın 36. Maddesinde hak arama hürriyeti kavramı içerisinde düzenlenerek, anayasal güvence altına alınmıştır. Savunma makamını temsil eden Avukatlara ve Avukatlık mesleğine verilen önem ve değer, o ulusun demokraside ulaştığı noktayı göstermesi açısından da önemlidir.

Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesi ve eksiksiz demokrasinin uygulandığı demokratik rejimlerde hayat bulabilir. Türkiye`nin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu da, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasıdır, bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarından birisi de unutulmamalıdır ki avukatlık mesleğidir.Avukatlar ve bağlı oldukları barolar, hukukun üstünlüğünün yerleşmesi, toplumda hukuk bilincinin gelişmesi, demokrasinin kurumsallaşması, özgürlüklerin alanının genişlemesi, insan haklarının korunması içinde çalışır ve çaba harcarlar, Dünyanın hemen her ülkesinde demokrasinin ve özgürlüklerin en yakın dostu ve teminatı Avukatlardır. 

Çağdaş hukuk sistemimizin ayrılmaz öğesi olan avukatlarımıza hak ettikleri değerin verilmesi ve bunun topluma yansıtılması yargının gücü ve güvenilirliğini artıracaktır. Avukatlarımıza daha aktif çalışma olanakları yaratılmasına, özlük haklarının iyileştirilmesine ve hukuk sisteminin etkin yapıya kavuşturulmasına yönelik düzenlemelere öncelik verilmelidir. Avukatlarımızın içinde bulunduğu sıkıntılar, adalet sistemimizdeki sorunlar ve çelişkiler, yargı bağımsızlığının pekişmesi, demokrasinin tüm kurumlarıyla eksiksiz olarak işlemesiyle aşılabilecektir.”

Tokat Barosu yönetimi ve Tokat Barosu avukatları olarak, hukukun en iyi, en adil ve en hakkaniyetli şekilde tecelli etmesi amacıyla gerçekleştirilecek her türlü hukuksal düzenlemenin arkasında olduklarını bir kez daha ifade ettiklerini söyleyen Bostancı, “Bu konuda gerek yasa değişiklikleri öncesinde uygulamadan gelen sıkıntıları  anlatarak ve çözüm önerilerini göstererek, gerekse  değişikliklerden sonra uygulamanın da bu değişikliklere ve yeniliklere ayak uydurmasını sağlamak amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz. 

Unutmayalım ki; avukatlarımız, toplumu hakları konusunda bilgilendirip, yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Siyasi destek olmadığından ek adliye binası yapamıyoruz

İl merkezimizde, adliye arkasında bulunan cezaevi yıkılmış ve bu alan ek adliye binası yapılması için adalet bakanlığına tahsis edilmiştir. Mevcut adliye binamız ihtiyaca cevap veremez halde olup, bu alana yapılacak ek binanın bir an önce tamamlanarak hizmete sokulması adalet hizmetinin sağlıklı yürütülebilmesi için zorunlu hale gelmiştir. Bu konuda gösterdikleri çabalardan dolayı başta sayın Valimiz ve Cumhuriyet Başsavcımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Komşu illerimiz olan Amasya, Yozgat, Sivas, Kayseri de 30-40 bin metrekarelik adliye binaları yapılarak hizmete girmesine rağmen,  ilimizde, siyasi destek olmadığından tüm iyi niyetli çabalara rağmen henüz temel dahi atamamış olmamızdan ötürüde üzüntülü olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Yine Almus, Artova, Reşadiye ilçelerimizde ki adliyelerimiz halen Kaymakamlık binalarının içerisinde zşartlarda   hizmet vermeye devam etmekte olup, bu ilçelerimizde ki ihtiyaca cevap verecek adliye binalarına da acilen  ihtiyaç duymaktayız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45