USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAKAN ÖZLÜ, “DAHA UCUZ ÜRÜNLERİN PİYASAYA SUNULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

BAKAN ÖZLÜ, “DAHA UCUZ ÜRÜNLERİN PİYASAYA SUNULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
23-04-2018 11:24
Google News

Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı Projesi kapsamında Tokat Sanayi Sitesi’nde kurulan Ortak Kullanım Tesisinin (OKT) resmi açılışı yapıldı.

 

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütmekte olduğu Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı Projesiyle Tokat Sanayi Sitesi’nde kurulan Ortak Kullanım Tesisinin (OKT) resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile yapıldı.

 

 

ESNAFIN HAYAL EDİPTE ALAMADIĞI MAKİNALAR TESİSİMİZDE

 

OKT açılış programında ilk olarak konuşma yapan Tokat Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Fehmi Çankaya, “2011 yılında bir hayal ile çıktık yola. Çok şükür bu hayali gerçekleştirdik. Bugünde açılışını yapıyoruz. Tesissimiz hakkında kısaca bilgi vermek istersek; Projemizin adı: ‘’Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı” Bütçesi yaklaşık 10 milyon Euro tamamı hibe olmakta olup, Ortak Kullanım Tesisi (OKT), Tokat ve bölgesinde endüstriyel faaliyet alanı olarak büyük paya sahip, mobilya, metal ve otomotiv sektörlerini desteklemek amacıyla kurulmuş bir tesisidir. Böyle bir tesis fikri, Avrupa Birliği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafındantaklaşa yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında sağlanan fonlara başvuruda başarılı olan Tokat Madeni Sanatkârlar Odası tarafından tasarlandı. Amacı, finansal veya fiziksel yapı sınırlamaları nedeniyle küçük işletmelerin normal olarak erişemeyecekleri tesis ve ekipmana erişimlerini sağlamaktır. Yani esnaf ve sanatkarlarımızın hayal edipte alamadığı makinalar tesisimiz vasıtasıyla ulaşmaları sağlanmaktadır. Tesisimiz sadece Tokat ve bölgesine değil ülke çapında hizmet vermektedir.

Bu projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan Sayın Bakanım size ve ekibinize, AB delegasyonu ve Mustafa Fazlıoğlu’na, Sayın valim ve ekibine, Sayın milletvekillerim ve belediye başkanıma, Sayın rektörüm ve ekibine, Sayın OKA genel sekreterim ve ekibine, İsmini sayamadığım tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Başta sayın Bakanıma ve Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÜRETİM BİRLİK VE BERABERLİKTEN GEÇİYOR

 

Tokat için anlamlı bir gün olduğunu belirten Ak Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, yaptığımız açılışların maddi değerlerin ötesinde çok büyük anlamı var. Birlikte olduğumuz zaman ne kadar güzel işler yapabileceğimizin göstergelerinden bir tanesidir. Tokat’ta ve Türkiye’de anahtar kelime birlik ve beraberliktir. Tokatlılar Cumhurbaşkanımız Tokat’a geldiğinde 50 bin kişilik bir kalabalıkla bağrına bastı. Neden? Çünkü cumhurbaşkanımızın Türkiye birlik ve beraberliğinin teminatı sembolü olarak sayın Cumhurbaşkanımızın bu milleti şanlı bayrağımızın altında dünyada onurla temsil ettiği için. Türkiye eskiden tribünlerde oturan bir ülke iken artık sahaya inmiş bir ülke olduğu için ve bunun Türkiye’nin birlik ve beraberliği sayesinde olduğunu anladığı için Tokat’ımız Cumhurbaşkanına her zaman her seçimde büyük destek vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Bizlerde Tokat’ta üretimin Tokat’ı büyütmenin birlik ve beraberlikten geçmiş olduğunu çözdük. ” dedi.

 

 

 

“DAHA UCUZ ÜRÜNLERİN PİYASAYA SUNULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Son olarak kürsüye çıkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Artık katma değeri yüksek, kaliteli ve teknoloji ürünlerine dayanan bir ihracat modeline doğru, hızla ilerliyoruz. Sanayi Devrimi ile şekillenen dünyanın büyük küçük demeden bütün işletmelerimizi etkisi altına aldı. Büyük işletmelerin bu dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştirirken, küçük işletmelerin ‘kendi başınızın çaresine bakın’ diyerek bir kenarda bırakamazdık. İşte bu çerçevede, Rekabetçi Sektörler Programını geliştirdik. İPA projeleri kapsamında, Avrupa Birliği ile birlikte finanse ettiğimiz Ortak Kullanım Tesislerini hayata geçirdik. Küçük Sanayicilerin Büyük İşbirliği için, bu büyük projeye start verdik. Bu projeyle; Tokat’ta KOBİ seviyesinde bulunan mikro mobilya üreticilerine, makine üreticilerine ve araba tamircilerine hizmet verecektak kullanım tesisi kurduk. Bu tesis; KOBİ’lerimiz için, düşük maliyet avantajı getirecek. Tesiste, makinelerin yanı sıra, tasarım merkezi ve bilgisayarlı eğitim merkezi de yer alacak. Küçük esnafımıza; ihtiyaçları doğrultusunda, iş geliştirme hizmetleri sunacağız. Ayrıca; ’örnek model programı’ adı altında, 10 işletmemize, uzun vadeli iş geliştirme hizmeti vereceğiz. Böylece; daha kısa sürede, daha kaliteli ve daha ucuz ürünlerin ve hizmetlerin piyasaya sunulmasını sağlayacağız şeklinde konuştu.

 

Küçük sanayicinin, ’benim boyumu aşar’ diyerek, yüksek teknolojiye geçişten uzak durmaması gerektiğini ifade eden Özlü, Tasarımdan ve inovasyondan ilham almayan hiçbir sektör, ilerleyemez, büyüyemez, gelişemez. Artık ARGE ve inovasyonu merkeze koymayan, yüksek teknolojiyi temel girdisi yapmayan, tasarımdan uzak duran işletmelerin büyüme şansı çok azdır. Biz Hükümet olarak, Bakanlık olarak bu gerçeğin farkındayız. Ancak, tüm KOBİ’lerin de, bu dönüşüme istekli olmaları gerekmektedir. Artık ’yükte ağır pahada hafif’ mantığını bir kenara bırakıyoruz. Artık katma değeri yüksek, kaliteli ve teknoloji ürünlerine dayanan bir ihracat modeline doğru, hızla ilerliyoruz. ARGE’yi, tasarımı ve markalaşmayı; sanayi stratejimizin temeline yerleştiriyoruz. Ben inanıyorum ki; Tokat’tan da teknoloji odaklı, büyük markalar mutlaka çıkacaktır. Biz, hükümet ve bakanlık olarak, tüm KOBİ’lerimizi, esnafımızı ve sanatkarlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle; Tokat Ortak Kullanım Tesisi’nin, Tokat için ilham verici olmasını, şehrimizin ekonomisine güç katmasını diliyorum ifadelerine yer verdi.

 

Açılış töreninin ardından birlikte binayı gezen Bakan ve beraberindeki heyete tesiste üretilen ahşap plaketler hediye edildi, davetlilere kalıpları mobilya atölyesinde üretilen Tokat hatırası özel desenli örtüler dağıtıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45