USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, iktidarın artık işlevini kaybettiğini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın artık ne söylediği bilmediğini söyledi.

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, iktidarın artık işlevini kaybettiğini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın artık ne söylediği bilmediğini söyledi.
04-07-2013 10:43
Google News

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, iktidarın artık işlevini kaybettiğini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın artık ne söylediği bilmediğini söyledi.

İsim değişikliğine neden ihtiyaç duyuldu

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Tokat ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulunan Kum, tarihi Taşhan’ın isminin VOYVODA Han olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.  1631 yılında beylikler tarafından idare edilen Tokat’ta tarihi Taşhan adının değiştirilmesini manidar bulduğunu kaydeden Kum,  “ Acaba iktidar,  Turizm Bakanlığı , Tokat Taşhan adının alınıp Voyvoda Han olarak değiştirilmesine neden ihtiyaç duymuştur?  21. yüzyılda neden ileri değil de geri olarak Osmanlı’ya doğru gidiyoruz. Buranın isminin halkın isteği dışında değiştirildiğine inanıyorum ben.” dedi.

Yandaşlarını ziyaret için mi geldi?

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Tokat gezi ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kum,”Sayın bakanın açıklamalarından biz çok rahatsızlık duydum. Bakan’ın yaptığı açıklamada Tokat’ın çok gelişmiş olduğunu söyledi. Tokat iline geldiklerinde hangi açılışı yaptılar. Tokat’ta hangi fabrikayı açtılar. Yoksa partiyi mi ziyaret ettiler. Milli Eğitim bakanlığı bizim için çok önemli bir bakanlıktır. Geçen hafta ilimize gelen eski milli eğitim bakanı Ömer Dinçer açıklamalarda bulundu. Çıkıydiyki, ‘ben Tokat’a geldim ve Tokat’ın gelişmişliğini gördüm’ Bunun devamında, ‘Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiden uzak’ diyor. Ben buradan sayın bakana şunu söylemek istiyorum. CHP bu ülkeye demokrasi getiren partidir. Sayın bakan tarihi iyi okusaydı bunu söylemleri kullanmazdı. Ama buradan sormak istediğim bir şey var. Tokat iline geldiğinizde hangi fabrika açılışına geldiniz? Bunu çok merak ediyorum. Acaba parti binalarındaki kendi yandaşçılarını ziyaret etmek için mi geldiler, yoksa Tokat’ta ki bir fabrika açılışına mı geldiler. “ dedi.

Artık iktidar işlevini kaybetti

Türkiye’de ki gezi eylemlerini de değerlendiren Kum, gezi parkı eylemlerinin dünyanın dikkatini çektiğini ifade etti.  Ancak iktidarın bu  konuda duyalı olmadığını ve  sürekli gezi parkını görmezden geldiğini kaydeden Kum, şunları söyledi. “ Devamında Sayın Başbakan çıkıykırılan camlardan bahsediyor. AK Parti İl Başkanı çıkıyor, ‘Gezi parkı olaylarında camide içki içtiler, bira şişeler vardı’ diyor. Türkiye’de ki gerek istihbarat gerek çalışmalar iktidarın kendi ellerinde. Eğer iktidar başkanı, İstanbul’daki camide bu içki içmeyi resimleriyle birlikte Tokat halkına göstermesini arzu ediyorum. Amaada ki insanlara suç atarak, ‘bunu yaptılar’ demelerinden dolayı kendilerini kınıyorum. Biliyorsunuz o caminin imamı Faruk Yıldırım’ın bir açıklaması var. İki saat ifade verdi. İfadesindeki en önemli kelime şuydu: ‘Ben din adamıyım yalan söyleyemem. Oraya insanlar geldi ama içki içen kimse görmedim’ dedi. Bunu tüm Türkiye’deki insanlar bilirken neden iktidar bunu hala kendi mitinglerinde çıkıp söylüyorlar. Ama ben inanıyorum ki bizim vatandaşlarımız bunu n böyle olmadığını biliyor. Artık iktidar işlevini kaybetti, sayın başbakan ne söylediğini bilmiyor. “

 

Öcalan mevzusu nedir?

BDP’nin eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın iki gün önce basın açıklaması yapıp,    ‘Doğru ve Güney Doğu’da Kürdistan kuruldu, Başbakan’dan açıklama bekliyoruz’ dediğini hatırlatan Kum, “ Devamında, ‘Sayın Öcalan’ın serbest kalması noktasında iktidarla görüşmelerimiz devam ediyor’ diyor. Ben buradan sormak istiyorum, iktidar partisi yetkililerine. Bu Öcalan mevzusu nedir? CHP bu ülkede var olduğu sürece, bu memlekette Kürdistan ilan edilemeyecek. CHP bu ülkeyi böldürtmeyecek. Çünkü, CHP’nin tarihinde bu destanlar vardır. CHP’nin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkede onların ağır babalarına mücadele vererek bu ülkenin bütünlüğü sağlamıştır. “ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45