USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yalçın Bekler Havaalanın yanına yapılacak olan Et entegre tesisi, hayvan borsası,sebze ve meyve hali kurulacağını bildirdi. Bu halin profesyonel hizmetler vereceğinin altını çizen

Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi  Başkanı Yalçın Bekler  Havaalanın yanına yapılacak olan Et entegre tesisi, hayvan borsası,sebze ve meyve hali kurulacağını bildirdi. Bu halin profesyonel hizmetler vereceğinin altını çizen
13-04-2015 12:20
Google News
İLK İŞİMİZ ŞEFFAF BİR SİSTEM KURMAK OLDU

Şeker fabrikalarının ülke ekonomisine katkısın oldukça fazla olduğuna değinen Bekler “Öncelikle nazik ziyaretinizden ötürü teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere şeker fabrikaları ülke ekonomimizin önemli dinamiklerinden biri. Bizde bu dinamiğin en önemli parçasıyız. Kooperatifimizin amacı toprağını işleyip ülke ekonomisi için çalışan çiftçi kardeşlerimizin men faatlerini korumak. Ancak ne yazık ki daha önceden kooperatifimiz kişisel  menfaatler uğruna kullanılmış. Hiç bir şeffafiyetin olmadığı bir kurum haline gelmiş. Kapalı kapılar ardından emekçinin hakkı savunulmamış. Ancak biz ilk olarak şeffaf ve sorgulana bilir bir sistem kurmayı başardık. Kapımız herkese sonuna kadar açık. Bunu mecazi olarak değil pratikte de uygulamaya koyduk. Kim olursa olsun kapım asla kapalı değil. Sekreter kullanmıyorum. Kapım devamlı açık duruyor. Biz koltuğa değil kooperatifimize sahip çıkıyoruz. Bugün benden daha iyi bu işi yapacak biri varsa buradan kalkmak benim için onurdur” dedi. 

ŞEKERBANK HİSSEMİZ KOMİK BİR RAKAMA SATILMIŞ

Ülkelerin yönetiminin günümüzde ekonomiye dayandığını ifade eden Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi  Başkanı Yalçın Bekler : “Yani işin özü; para eşit tir güç. Bu  sistem bankalar üzerin den yapılıyor. Çoğu kimse bilmez kooperatifimizin Şekerbank` ta yüzde 4.77 gibi bir hissesi vardı. Ancak başta da belirttiğim gibi kişisel çıkar uğruna bu hisse eski parayla 3 Trilyon 825 milyar gibi komik bir rakama satılmış. Elbette yıllarca bu koltukları işgal edenler, buna da çok komik bir bahane bularak bankanın sermaye artırımı na gittiğini ve bunu karşılayacak güçleri olmadığını belirtmişler. Halbuki o hisselerin o zaman ki  değeri 10 trilyon 320 milyar lira dır. Bu menfaat aşkı olmayıp hisselerimiz bugün durmuş olsaydı değeri eski parayla 150 trilyon olacaktı ki bu parayla da 3 tane şeker fabrikası alabilirdik” 
 
TURHAL ŞEKER FABRİKASINI ALMAK İSTİYORUZ

Ama bu bizi ne kadar üzse de bizim öncelikli amacımız halen özelleştirilme kapsamında olan Turhal Şeker fabrikasını alıp esas sahiplerine yanitaklarımıza kazandırmak.
Bununla ilgili çalışmalarımız son hız devam ediyor. Bu konuyla ilgili siyasetende büyük bir destek aldık. Öncelikle Tokat Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu büyük destek veriyor. Diğer belediye başkanlarımızda projeyle yakından ilgileniyor. Maalesef ilimizin genelindeki en büyük sorun göç vermemiz. Bu ekonomik şartlardan kaynaklanıyor. Fabrikayı almamız halinde  il ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. 

YEM FABRİKASI KURMAYI HEDEFLİYORUZ

Bekler: “Bununla beraber kaderine terk edilmiş bir yem fabrikamız var. Göreve gelirken de belirttiğimiz gibi bölgemizde büyük bir yem fabrikası kuracağız. 27 bin metrekarelik bir alan içersinde düşündüğümüz bu tesisimizde 11 bin metrekarelik kapalı alanımız olacak. Bölgenin en büyüğü olacak bu tesiste hem üreticimiz kaliteli ve ucuz yem alırken oluşacak büyük istihdam sahası sayesinde göç de vermeyeceğiz”

ET ENTEGRE TESİSİ, HAYVAN BORSASI,SEBZE VE MEYVE HALİ KURACAĞIZ

Bekler son olarak yeni projeler ile Tokat`ın ve çevre ilçelerin kalkınmasını hedeflediklerini söyledi. Bekler yeni yapılacak halin 2015 standartlarına uygun olacağını ifade etti. Bekler konuşmasına : “ Tabi ki bu işin sadece başlangıcı yatırımlarımız birbirine paralel ola cak. En büyük eksik olarak gördüğümüz et entegre tesisi, hayvan borsası, sebze ve meyve hali kurul ması da hedeflerimiz arasında. Yem fabrikamız inşallah ağustos ayında bitecek. Artık üreticimiz nakliye ücretinden kurtarıp daha bol kazanç elde etmesini sağlayacağız.
 Bölgemiz çok verimli topraklara sahip. Ancak artık sadece üretim tek başına bir şey ifade etmiyor. Bu üretimi kazanca çevirmek için gereken alt yapının oluşturulması lazım. Bu konuyla ilgili  hemen Tokat hava alanı yanına kuracağımız hal ile üretilen sebze ve meyvemizin paketlenip sınıflandırılması ve sertifikalandırılıp ihracatının sağlanması hedefimiz. Kuracağımız tesis soğuk hava deposu paketleme ve konaklama tesisi bulunan bir kompleks olacak. Bölgemiz geçmişte çok önemli bir hayvancılık bölgesiydi. Ancak  yetersiz alt yapı nedeniyle bu zamanla eridi. Kuracağımız bölgesel hayvan borsasıyla eski konumumu zu tekrar kazanacağız. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan tesiste tam bir profesyonel çalışma sistemi kuracağız. Tesise gelen hayvanlar uzmanlar tarafından incelenerek  özelliklerine göre sınıflandırılacak. Artık hayvan alanda satanda güven altın da olacak. Şu asla unutulmamalıdır ki topraktan edinilen kazanç en bereketli olanıdır. Çiftçimizin emeği ile işlenen teriyle sulanan topraklarımız bizim için büyük bir nimet kapısıdır. Unutmayalım ki çiftçimiz kazanırsa herkes kazanır” diyerek devam etti. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42