USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK PARTİ TOKAT MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI

AK PARTİ TOKAT MERKEZ İLÇE KONGRESİ YAPILDI
20-11-2017 10:21
Google News

AK Parti merkez ilçe 6’ncı olağan kongresinde tek liste ile seçime giren Ahmet Öztürk merkez ilçe başkanı oldu.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleştirilen kongreye AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, belde belediye başkanları, AK Parti delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede görevi devreden Ahmet Bay, yaptığı konuşmada, “partimizin kurtuluşundan bu güne kadar emek vermiş abilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 7 yıllık ilçe başkanlığım süresince de bu makamdan güç almak için değil, bu makamı, partimizi ve sayın genel başkanımızı layıkıyla temsil etmek için var gücümle çalıştım. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz bu kongreyle bu kutlu görevi, bu bayrağı bir başka arkadaşıma devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. 7 yıllık görev süresince 3 genel seçim, 1 yerel seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 1 halk oylamasını değerli dava arkadaşlarım ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte en iyi neticeleri alarak tamamladık. Ak Parti gücü milletinden ve tarihinden alan bir siyasi harekettir. Bizler tarihimizden aldığımız bu bilinç ve şuur ile ülkemizin geleceğine yön veriyoruz. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz düsturuyla hareket ediyoruz. bu düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni seçilecek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Bizlerde bundan sonraki süreçte onların destekçisi olacağız” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 7 yıldır bu görevi sürdüren Ahmet Bay’a teşekkür ediyorum. Kendisiyle 3,5 yıl il başkanlığı dönemimde, 3.5 yılda belediye başkanlığı dönemimde beraber siyaset yaptık. Çok emeği geçti çok gayretleri oldu. Partimize büyük destekleri oldu kendisi ve yönetim kurulunun ben buradan hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Tabiki siyaset asla bitmez, ben inanıyorum ki her türlü desteğini verecektir yine ekibiyle birlikte. Yerine seçilen Ahmet Öztürk kardeşimizi tebrik ediyorum. Oda partimizin kuruluşundan bu güne kadar olan kardeşimiz. Ben inanıyorum ki devraldığı bayrağı çok daha iyi yerlere getirecektir.”

 

Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, “hem Tokat’ta hem de Türkiye genelinde yapmış olduğumuz il ve ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Bu süreç hem milletimiz hem de teşkilatımız için hayırlara vesile olur. Önümüzdeki dönemlerde güzel işler yapmak nasip olsun.”

Tokat Ak Parti Milletvekili Yusuf Beyazıt, “tarihe baktığımız zaman Fatih’in en önemli hocalarından biri Molla Hüsrev Tokatlıdır. Yine tarihi değerlendirdiğimiz zaman Yavuz Sultan Selim’in o büyük seferinde, Osmanlı topraklarını 8 yıllık imparatorluk döneminde 2 katı büyütmüş, hilafeti İstanbul’a getirmiş olan o büyük padişahın en büyük hocası İbni Kemal tokatlıdır. 2’nci Mahmut zamanında Vakay-i Hayriye vardır. Vakayi Hayriye yeni çeri ocağının kaldırılması. Büyük destanlar yapan o Yeni Çeri Ocağı, darbelerin merkezi haline gelmiş ve sıkıntının kaynağı haline gelmişti. İşte o dönemde, o ocağın kaldırılması fetvasını veren Şeyhülislam Kadızade Tahir efendi tokatlıydı. Vakayi Hayriye ile ilgili hadisede fetvayı veren insan tokatlıydı. Mustafa Sabri Efendi’den bahsedeceğim. Mustafa Sabri Efendi de yine son zamanların en büyük mücebbibi, en büyük kelamcısı, en büyük hadisçisi, en büyük fatihlerinden birisidir. Osmanlının son dönemlerinde 8 aylık Şeyhülislamlık yapıyor. 4 kere geliyor, 4 kere gidiyor. Şanssızlığı Damat Ferit hükümetinde görev almış olası. Hatta bir ara sadrazamlık görevi de yapıyor. Milli Mücadele döneminde bu milletin kurucusu ile yolları ayrılıyor. Ama onun hakkında ölüm fermanları verdi diye basında bir sürü yalanlar iftiralar yapılıyor. İsmi bir okula veriliyor, sonrasında da ne verilirken bilgimiz var nede kaldırılırken bilgimiz var. Bürokratların marifetiyle bir takım hadiselere meydan verilmiş olunuyor. Daha sonra Mustafa Sabri Efendi 100 kişi sürgün edilenlerden birisi olarak önce Yunanistan’a daha sonra Mısır’a gönderiliyor. Daha sonrasında da affedilen insanlardan birisidir. Değerli kardeşlerim siz bir taraftan Nazım’a sahip çıkacaksınız, ama siyaseten ayrı düşmüş insanlar olduğu zaman adı Şeyhülislamdır diye âlimdir diye olan insanlara değişik laflar söyleyeceksiniz. Bunlar bizim değerlerimiz değil değerli kardeşlerim. Nazım Hikmet’te bizim Necip Fazıl’da bizimdir. Dersim hadiseleri vardır. Dersim hadiselerinde özellikle o hikayeyi paylaşmak istiyorum. Seyit Rıza idam fermanına giderken diyki, ‘biz evla bir kerbalayıh, kerbela evlatlarındanıh ve bir hatayıh, ayıptır, günahtır, zülümdür, cinayettir’ diyor. Biz bugün Seyit Rıza’ya da sahip çıkıyoruz, Mustafa Sabriye’de sahip çıkıyoruz, çünkü biz değerlerin partisiyiz. Biz dava insanıyız, bizim bir misyonumuz var. Bizim tarihe, medeniyete, kültüre, bu topraklara vefamız var. Ama hainlere vefamız yok” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, “AK Parti Türkiye`ye vizyon koyan bir partidir. AK Parti Türkiye`nin geleceğini inşa eden bir partidir. İktidar olmanın sorumlulukları vardır. İktidar olduğunuz zaman problemleri değil, çözümleri konuşmanız lazım. İktidar olduğunuz zaman geçmişe takılıp kalmak yerine geleceği nasıl inşa ederiz, onun çabasına düşmeniz lazım. Türkiye şuan büyük kuşatma altında bunun farkındayız. Geçmişle kıyasladığımızda ne kadar önemli günler yaşadığımızı ancak o zaman anlıyoruz. Yaşadığımız bu günler tarihteki dönüm noktası olan olaylardan daha hafif değildir. Bu engellerden birlik ve beraberlik içerisinde kurtulacağımızı çok iyi biliyoruz. Bu yüzden 80 milyon Türkiye kardeş olmalı diyoruz. O yüzden bu memlekette bayraktan ve ezandan rahatsız olmayan herkes vatanın birliği için bir ve beraber olmalı, beraber hareket etmelidir. Geleceğe dair vizyonu olmayanlar geçmişi karıştırmaya çalışıyorlar. Elifi görse mertek zannedenler Mustafa Sabri Efendi`yi tartışıyorlar. Allah aşkına sen kaç satır okudun Mustafa Sabri Efendi ile ilgili. Önce oku o dönemleri öğren oldan sonra gel. Bunları yapan hele ki Tokat`tan bir milletvekili ise bunu söylemek hakkımız. O dönemin şartları farklı. Birisi, `Mustafa Sabri Efendi idam fetvası verdi` diyorsa o fetvayı getirip burada göstermek zorunda veya ibra etmek zorunda. Ben Mustafa Sabri Efendi`nin berat fermanını buraya getirdim. O şartlar içinde farklı bir hava vardı, sürgünler oldu ama Atatürk vefatından önce 29 Haziran 1938`de af çıkardı. Yani Atatürk vefat etmeden önce o defterleri kapatmak istedi, uzlaşma sağlamak istedi. Biz de iktidar olmanın sorumluluğuyla geleceğe bakalım geçmiş defterleri karıştırmayalım. Eğer o defterleri karıştıracak olursakada çok şeyler var. Bu şeyler cehalete ve kötü niyete dayanıyor. Mustafa Sabri Efendi meselesi ile bu milletin değerlerine saldırmak istiyorlar.”

 

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan “Partimizin kurulduğu günden beridir Merkez İlçe Teşkilatımızda görev yapmış bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz merkez ilçe başkanlarımızla birlikte 16 yılda hem Ak Partiyi hem de Türkiye’yi büyüttük. Ben tüm arkadaşlarıma ak partiye ve Türkiye’ye verdikleri katkıdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Ben yerel yatırımlarımızda makro yatırımlarımız içerisinde eyer alan Havalarımızın son durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. Biliyorsunuz belli bir süreden beli Havaalanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En son havaalanın projesi tamamlandı, projede kara yolları ve Botaş’tan kaynaklanan bir Cet sorunu çıkmıştı. Proje revizyonu yapılmak suretiyle Botaş’ın ve karayollarının istediği şekilde revizyon yapıldıktan sonra projeyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Özellikle bu tür yatırımlarda ÇET kurulunun toplanıp son bir değerlendirme yapması gerekiyor. Kasım ayında ki ÇET kurulu toplantısına Tokat Havaalanı girecek 22 kuruma yazılar yazıldı onların cevapları bekleniyor. ÇET kurulu toplantısından sonra artık ihale günü alacağız. 2018 yılına geçmeden ihale tarihinin belli olacağı şekilde bir çalışma yapılması için tüm vekil arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Çünkü 2018 yılında Tokat’a geldiğimizde Havaalanı konusu ne oldu?  Sorusuyla muhatap olmak istemiyoruz. Biz vekil arkadaşlarımızla ulaştırma bakanlığında ve yetkili kurumlarla yoğun bir çalışma sürdürüyoruz.

Arkadaşlar 2019 seçimleri çok önemli 2019 seçimleriyle birlikte Türkiye yeni bir sisteme geçecek. İstikrarını sürekli hale getirecek gücüne güç katacak bir Türkiye bu sistemle tanışacak. Şimdi Türkiye’nin gücüne güç katacak bir sistemi hayata geçirmesine istemeyenler şimdiden hem içeriden hem dışarıdan yoğun algı ve saldırılar yapıyorlar. Bir yandan ekonomik saldırılarla boğun eğdirmeye çalışmak için yapılan saldırılar bir yandan da Türkiye’nin etrafında ki terör örgütlerine doğrudan destek vererek Türkiye’yi tedigin ederek ülkemizin kendisini güçlendirmesi yerine başka sorunlarla uğraştıracak problemler üretmeye çalışıyorlar. O yüzden kardeşlerim uyanık olmak zorundayız. 2019 seçimlerine ona göre hazırlanmak durumundayız.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile ilçe başkanlığına aday olan Ahmet Çelik ilçe başkanı seçildi. Merkez İlçe Başkanlığı’na tek liste ile giren Ahmet Öztürk Tokat Merkez İlçe Başkanı oldu. Öztürk, yönetimini ise şu isimlerden oluşturdu: Ahmet Turan Ceylan, Ahmet Yazıcı, Ali Çalışkan, Aydın Özkılıç, Bilal Üneş, Cihan Şükrü Yaşar, Fatih Bilge Özdemir, Ferhat Altunbay, Halit Yaman, İlyas Aslan, Mehmet Ergezer, Mehmet Şahinkaya, Muhterem Çağatan, Mustafa Yalınalp, Mücahit Yılmaz, Müşerref Kinet, Nuray Özmen, Ömer Faruk Doğanöz, Özkan Kuşakoğlu, Selim Çınar, Sema Kaçan, Süleyman Üzümcü, Tuğba Yelken, Veysel Sansar,

Yedek Üyeler: Hilal Toros, Alper Uğurel, Ömer Gündoğdu, Abbas Doğan, Hacı Mehmet Menderes, Fatih Öncü, Nazım Sarunar, Mehmet Demirtaş, Yusuf Yakar, Halit Pelit, Fahri Güneş, Şadi Şanlı, Mehmet Şen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45